Apie pigiausius patiekalus ir užkandėles prie alaus

Degustatorių komanda ne tik pati vaikštinėja po įvairias viešo ir neviešo maitinimo bei girdymo vietas, bet ir domisi tuo, ką sako kiti „degustatoriai”, paprastai save vadinantys gurmanais. Štai L. visai neseniai perskaitė įdomų pastebėjimą – pasirodo net geriausius restoranus reikia vertinti pagal… patį pigiausią patiekalą.

Kodėl? Nes brangius ir taip visada pasistengia padaryti gerai, o jei virtuvės šefas sugeba skirti dėmesį ir/ar išspausti ką nors skanaus (ar bent valgomo) iš mažiausiomis kainomis įvertinto maistelio – tuomet restorano virtuvė iš ties gera. Mums, Degustatorių komandai, toks vertinimo būdas patinka dar ir todėl, kad savo finansinėmis galimybėmis kol kas dar nepasiekėme gurmanų lygio ir nuolat mėgstame nuolaidas, akcijas ir… pigiausius patiekalus.

Tiesa, pigiausių patiekalų pasirinkimas paprasčiausiuose baruose gana nuobodus ir vienodas (kad ir kur eitum, kaimiško, miestietiško, tradicinio, kokteilinio, greito, lėto maisto barus). Pigiausių patiekalų populiariausias vietas nenugalimai užėmusi kepta duona, dienos sriuba (kurios vakarais paprastai nebebūna), daržovių salotos su 3 ingridientais bei graudžios užkandėlės prie alaus. Beje, pastarosios taip pat kelia nerimą. Dažniausia sudėtis – kelios apdžiuvusios kiaulių ausų „palkutės”, neįkandamos keptos duonos lazdelės ir, kas mums atrodo be proto genialu – žiupsnelis traškučių, riešutukų bei sūrių lazdelių… Ir jei ką – mes ne prieš alaus užkandėles, tiesiog – mes už kūrybiškumą.

Besijaučianti ateityje sutaupysiantys,
Degustatorių komanda

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.