Arkos – mūsų bandymas valgyti Šiauliuose

Paklausite mūsų – kodėl, dėl dievo, iš visų pasaulio vietų mes išsirinkome pietauti būtent Šiaulius? Žinom, tikrai yra daug geresnių vietų, tačiau kartais gyvenime tenka daryti ne tai, ką nori, o tai, ką reikia. Arba už ką moka pinigus.

Kelionė į Šiaulius atnešė ir pietus Arkose. Nelabai buvo galima rinktis, nes taip jau buvo surėdyta ta diena, tad teko tiesiog go with the flow, kaip sakoma.

Arkų savininkai/vadybininkai/marketingistai jų interneto svetainėje sako, kad restoranas yra išskirtinio dizaino – nu čia tai jau griūk negyvas, bet tai yra, gerbiamieji, įžūlus melas. Užmerkite akis ir įsivaizduokite – bet kurio Lietuvos miesto centrinė gatvė, joje būtinai yra koks nors rūsys, kuriame įsikūręs jau kokius 20 metų interjero nekeičianti kiek aukščiau, nei vidutinė klasė, esantis vietos savivaldybės tarnautojų ir kelių dar užsilikusių intelektualų bei verslininkėlių vakarienių ir verslo pietų restoranas. Būtini šios vietos atributai – atidengtos raudonų plytų sienos, kalvių rankų darbo juodos spalvos laiptų turėklai, mediniai stalai, kėdės arba dar geriau – suolai. Na ir visokie mediniai/šiaudiniai šviestuvai.

Kažką primena? Būtent. Kiekvienam Lietuvos mieste egzistuoja restoranas su tokiu „išskirtiniu dizainu“. Taip, kad gal geriau nejuokinkit žmonių ir prisistatykit taip, kokie iš tikrųjų esate – vietos šviesuomenės pamėgtas, paprastą tradicinį maistą tiekiantis, vietos liaudies meistrų pagalba sukurtas restoranas. Ir nereiks paskui aiškintis, kur gi tas jūsų išskirtinis dizainas.

Maistas – be abejo, kaip visada – apie 10 lapų patiekalų visiems skoniams. Gerai, kad čia išvengta picų ir sušių, su tuo ir sveikinam ir linkim trumpint tą meniu kardinaliai, nes tik taip pavyks išlaikyti šviežius ingredientus ir laimingus klientus. O nuotaikai praskaidrinti visada gali turėti dienos/savaitės/mėnesio patiekalus ir sriubas, specialius savaitgalio pusryčius ir sekmadienio kepsnius.

Valgėm visko daug, nes buvom didelė kompanija, tai atskirai neužsiimsim pasakot apie visus patiekalus, nes ne knygą mes čia rašom. Bendri pastebėjimai – kai kurie patiekalai labiau apgalvoti, kiti tokie labai jau paprasti, keptų koldūnų porcija pribloškė, nes pas visus ant stalo atkeliavo dosnios porcijos maisto, tik vienas žmogus liko nabagas pusiau alkanas. Pasižiūrėkite patys – čia jums normali suaugusio žmogaus porcija?

untitledvvn

Tokių vietų klasika – vištienos karbonadas su sūriu ir garbanotos bulvytės

untitledppp

Dar viena klasika – Kijevo kotletas. Labai jau neišmanus pateikimas, bet už pačių gamintą Kijevą mes lenkiam galvą

untitledp

Čia jau pagalvota daugiau – bulvių gratenas, grybų/kažko dar padažas, marinuotos daržovės.

untitledgg

Šitas patiekalas vienas geresnių buvo – kiaulienos medalijonai, šparaginės pupelės, troškintos su šonine, ir bulvių kroketai. Nu ir neaiškus kažkoks padažas, bet šiaip buvo skanu.

kkl

Mažoji koldūnų porcija

jj

Nu spėkit, kas čia :) Ogi veršienos Stroganovas, o ten viduje skęstantis yra bulvinis blynas. Atrodo siaubingai, reikia visiškai pergalvoti pateikimą, tačiau valgytojas sakė, kad buvo labai skanu

Pabaigai galim pasakyt tik tiek, kad eidami į tokia vietas nieko išvis nesitikėkit, greičiau atvirkščiai – galvokit, kad viskas bus labai blogai. Tada bus daugiau šansų džiaugtis maistu, jeigu jis bent kažkiek viršys jūsų lūkesčius.

Provincijas lankanti
Degustatorių komanda

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.