Belmontas: paskutinis kartas… šį kartą – tikrai

Smalsumas kažkada pražudė katę. Pražudys tikriausiai ir mus. Naivumas prie to taip pat prisidės gana smarkiai. Nes būtent šių dviejų jausmų vedami mes ir vėl pasukome klystkeliais – į „Belmontą“. Gamta greta, Vilnelė čiurlena, o pavalgius – dar ir pasivaikščioti Pučkorių pažintiniu taku galima. Atrodė, kad dienos negali sugadinti niekas…

Gali. Prastas maistas. Ir dar naglas aptarnavimas.

belmontas vilnius

Malūno ratas – kaip be jo

Prėskų prisiminimų turime dar iš savo paskutiniojo apsilankymo su visa SavasBliudas.lt „valdyba“ 2014 m. pavasarį. Jei tiksliau – kovą (o dar sako, kad blogi atsiminimai – išblėsta). Tuomet pasityčiojimu iš savęs palaikėme momentą, kai į stalą buvo patiekti pilko lietuviško dangaus spalvos, prėski ir drungni, lėkštės dugne nusistovėjusiame vandenyje plaukiojantys koldūnai. Ir jei meniu būtų teigęs: “Elementarūs šaldyti virti koldūnai”, tikriausiai nebūtume turėję, kuo piktintis. Deja, meniu žadėjo “Kunigaikščių koldūnus”. O dalis mūsų – iš Aukštaitijos, kur virtiniai (koldūnų pusbroliai) yra subtilus kulinarinis šedevras, kurio gamybos paslaptis šeimininkės bando perkrimsti daugelį metų. Ir net ne visoms pavyksta!

belmontas vilnius

Rezervacija „baliui“

Nepaisant slogučio, kartais leidžiame restoranams pataisyti mūsų nuomonę apie juos. O dar ta galimybė nors kelioms valandoms ištrūkti iš miesto į gamtą (arčiau „lietuviškos žemės“) – ir mes jau sukame į „Belmonto“ kelią…

belmontas vilnius

Gamtos ten išties yra

Saulėta, todėl sėdame prie Vilnelės. Gražiau. Gana ilgai bandome atkreipti dėmesį į save (tiesa, žmonių išties buvo nemažai), kol galiausiai – patys susistabdome pro šalį bėgančią padavėją. Deja, staliukas ne jos…, bet po kurio laiko ji mums atsiunčią mūsų stalui priskirtą jaunuolį.

Labai labai išsiblaškęs jaunuolis bando užsirašyti mūsų užsakymus. Kelis kartus pasimeta proceso viduryje, tačiau panašu, kad turėtume gauti tai, ką užsisakėme. Viskas lyg ir suvardinta būtent taip, kaip norime. Seniai neragauti cepelinai, bulviniai blynai ir ant žarijų kepta vištiena.

belmontas vilnius

Labai labai labai sausa ir perkepta mėsa

Labai nenustembame, kad patiekalai pas mus keliauja po vieną. Kaip visuomet – juokaudami laukiame vieni kitų, kartas nuo karto padirsčiodami į savo ant stalo šąlančius patiekalus. Dar vienas priminimas ir galiausiai sulaukiame paskutiniojo patiekalo – bulvinių blynų.

Įdomu tai, kad „Belmonto“ meniu įvairius padažus ant tradicinių patiekalų (tokių kaip cepelinai ar bulviniai blynai) – užsisakai atskirai arba papildomai. Dar įdomiau yra tai, kad ant bulvinių blynų yra tiek grietinės, tiek spirgučių. Pastarųjų buvo aiškiai nurodyta nedėti. Na, ką padarysi, pamiršo… Vis dar juokaudami apie tai pasakome savo padavėjui. Įprastai tokiose situacijose padėtis būna dvejopa: a) tavęs atsiprašoma ir į stalą atkeliauja nauja, teisingai paruošta lėkštė; b) sulauki frazės: „O tai kas nepatinka?“.

belmontas vilnius

Blynai, vis dėlto, atkeliavo SU spirgučiais

Tikriausiai jau atspėjote – mes susidūrėme su „b“ variantu. Akimirką net atrodė, kad padavėjas pats savo rankomis nustums tuos spirgučius nuo blynų. Jis tikrai šiek tiek pasilenkė ir jau tiesė rankas, bet paskutinę akimirką – sustojo! Galiausiai spirgučiai liko ir nukeliavo į lėkštės kampą…

belmontas vilnius

Gal ir normaliai atrodantys, bet gabalais krentantys cepelinai

Kiti du patiekalai virkdė ne ką mažiau. Cepelinai buvo sausi ir „byrėjo“ gabalais. Nežinia, kaip jie buvo suklijuoti, bet tikrai nepriminė geriausių šio tradicinio patiekalo variantų. Na, o vištiena – ji buvo sausa. Labai labai labai sausa.

belmontas vilnius

Jei gerai įsižiūrėsite – meniu vis dėlto pastebėsite žodelį „ar“

Galiausiai nusprendžiame, kad kai kitą kartą norėsis „arčiau gamtos“ – imsime padoraus maisto išsinešimui (pvz., iš „Leaf“, kur mums patinka), prisigriebsime pledą ir keliausime kur ant pievos. Paprasčiau… ir skaniau!

belmontas vilnius

Pavalgę galite veikti tai

MENIU: pagrindą sudaro tradiciniai ir griliaus patiekalai
APTARNAVIMAS: akivaizdžiai aptarnaujantis personalas turi pernelyg daug darbo
KAINA: vienam žmogui su gėrimu galima “susisukti” už maždaug 10-15 eurų
ALKOHOLIS: alus ir kiti tradiciniai stiprieji (beje, yra šampano už kone 100 eurų; spėjam, tiems atvejams, kai pritrūksta jaunavedžiams)
VIETA: Belmontas
INTERNETE: http://www.belmontas.lt/
SUBALANSUOTA: tiems, kuriems nuotraukos iš “Belmonto” yra “laba diena, visiems labai gražu ir faina”

2 Comments

  1. Belmonga pamenu dar tada kada buvo tik lauko kavine.tada dar nebuvo visu nauju pastatu bet buvo labai jauku.romantiska.dabar Belmontas Vilniaus viena graziausiu vietu.megstu ten pabut viena.labai grazi aplinka.gamta grazi ir viskas grazu.viskas suderinta skoningai ir prabangei.megstu viena pavaiksciuot belmonte.pakviepuot grynu oru.privaikstau ir ejnu i lauko kavine.uzsisakau skanuminu ir galiu pasedet neskubedama smaližiaut ir ilsetis.Belmonte patinka viskas.nesu papuolus i kazkokius nesusipratimus nes padavejos iskart priejdavo malonei aptarnaudavo.te skanus maistas ir aplinka lik butum pasakoi.Myliu.tiesiok myliu Belmonta.ipatinga vieta.romantiška atmosfera.
    Auguste 2017

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.