Bistro 18: jaukus paprastumas ir paprastas jaukumas

Iš anksto turim pasakyti, kad ilgą laiką nenorėjom eiti į „Bistro 18“: gal dėl faktoriaus „Žmonės“, gal dėl Stiklių gatvės, gal dėl trūkumo aplinkoje esančių žmonių, kurie būtų „hyped up“ dėl šitos vietos. Tai nuoširdžiai prisipažįstam, kad buvo išankstinio skepsio. Ir dabar džiaugiamės, kad jo buvo, nes buvom nuginkluoti ir maloniai nustebinti vietos paprastumo ir atmosferoje sklandančio jaukumo.

Įžingsniavom gana atsitiktinai, nes reikėjo kažkur nuvesti svečius iš užsienio, ten, kur planavom, nepavyko gauti staliuko ir paskutinę minutę šovė mintis nujudėti į „Bistro 18“. Žavu yra tai, kad padavėjai pasitiko šypsenomis, surado (paskutinę) laisvą vietą restorane, įdavė meniu į rankas ir nudūzgė toliau aptarnauti kitų svečių.

Tie, kurie mus dažniau skaito, žino, jog degustatoriai myli tam tikrą aplinką (ir niekada to neslėpėme), tad tas neprievartinis jaukumas – be pagalvėlių, bantukų, kabančių kutų, milijonų smulkių daiktelių visose kertelėse ir nepigus paprastumas mus papirko. Dar teigiamų taškų pridėjo nedidelis, bet įvairiapusis meniu ir vyno korta (ech ech, vyno korta).

Kadangi ne visi buvo susirinkę, pradėjome nuo taurės vyno ir pamiksuotos užkandžių lėkštės „prie vyno“ – sūris, alyvuogės, brusketos. Gurkšnojam vyną, užkandžiaujam, klausom restorane tvyrančio šurmulio, stebim, kaip kas penkias minutes į vidų tikėdamiesi rasti vietos užeina vis kiti žmonės ir laukiam pagrindinių patiekalų.

uzkandziai

Mišrių užkandžių lėkstė.

Pirmiausia atkeliauja rausvai kepta antienos krūtinėlė su porto ir spanguolių padažu. Iš pradžių kiek nustebina, jog krūtinėlė patiekiama tik su lengvai apvirtomis daržovėmis, tačiau reikia pastebėti, jog skonio paletėje nieko netrūksta, minkšta ir sultinga mėsytė su traškiomis daržovėmis. Tobula. Patiekalo kaina 42 litai.

antiena

Antienos krūtinėlė su spanguolių ir porto padažu už 42 litus.

Po kelių minučių prie anties prisijungia pusė „kukurūzinio“ viščiuko, kepto orkaitėje, su saldžių bulvių koše ir sviesto-rozmarinų padažu. Iki paskutinio kauliuko – viskas, kaip turi būti ir tik už 29 litus.

visciukas

Pusė orkaitėje kepto kukurūzinio viščiuko už 29 litus.

Ir galiausiai veršienos eskalopas su balto vyno, garstyčių, grietinėlės padažu ir keptomis daržovėmis. Eskalopas toks slidus reikalas, jeigu ne preciziškai iškeptas, tai bus arba sausas, arba guminis. O čia viskas puikiai, ir dar padažas –  neįkyrios rūgštelės akcentai. Patiekalo kaina 37 litai.

eskalopas

Eskalopas su balto vyno, garstyčių, grietinėlės padažu ir keptomis daržovėmis. Kaina 37 litai.

Nusprendėm, jog desertus paliksim kitam apsilankymui, juk reikia rasti pretekstą užsukti dar kartą ir greitu metu.

MENIU: Visiems skoniams: sriubos, užkandžiai, salotos, mėsos, žuvies patiekalai.
KOKYBĖ: aukšta.
KAINOS: Nuo 9 iki 66 litų už patiekalą.
ALKOHOLIS: Įspūdinga vyno korta, taip pat pagal pageidavimą kiti gėrimai.
APTARNAVIMAS: puikus.
VIETA: Stiklių g. 18, Vilnius.
INTERNETE: Čia.
SUBALANSUOTA: mėsos mėgėjams ir žinovams.

Maloniai nusiteikusi,
Degustatorių komanda

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.


7 × = 28

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>