Bizarre – tuštybės mugė, pervertintas maistas ir New York’o kainos

Degustatorių komanda buvo daug girdėjusi apie gana naują restoraną Vilniaus Pylimo gatvėje, pavadinimu Bizarre. Matėme restorano nuotraukų internetuose ir, reikia pripažinti, interjeras tikrai atrodo įspūdingai. Restoanas labai didelis ir erdvus, su rūbine ir cigarų kambariu rūsyje, Azijos virtuvės restoranu pirmame aukšte ir Europietišku restoranu antrame.

Tai pirmiausiai pakalbėkime apie gerus dalykus – tai interjeras. Jis tikrai yra pergalvotas, kupinas netikėtų ir gražių detalių, kurios puikiai dera tarpusavyje. Jausmas ten būti yra tikrai ypatingas ir tikrai jautiesi patekęs į restoraną, įdėjusį daug pastangų į vaizdą.

Dar atskirai reikia paminėti personalą, kurie nuo rūbinės darbuotojų iki padavėjų buvo labai malonūs, paslaugūs ir išmanantys savo darbą.

Tačiau tik tiek. Visa kita restorane buvo prastai.
Žvalgantis į kitus restorano lankytojus jautėmės nejaukiai (galbūt dėl korporatyvinių vakarienių aplink) – per paprastai apsirengę ir pernelyg atsipalaidavę, nes kiti lankytojai atrodė pretenzingi ir snobiški. O tai nėra mūsų stilius. Žinoma, nesitikėjome pubo klegėjimo, tačiau padavėjus šokdinančios vidutinio amžiaus ponios susiraukusiais veidais nebuvo pati smagiausia kompanija.

Nieko tokio, galvojome, kad maistas išgelbės situaciją, vis dėlto, restoranas apie savo virtuvę kalba tikrai ypatingai, plius kainos meniu irgi suponuoja, kad maistas bus geras. Bet… nebuvo. Užkandžiams užsisakėme Gyoza (EUR 8) ir BBQ kiaulieną (EUR 5). Gyoza ir įvairius kitus azijietiškus koldūnus mes labai mėgstame, tačiau šitie buvo prėski ir sausi. Kiauliena buvo salotų pavidalu ir patiekale esantys agurkai buvo visai nieko. Tačiau patiekalas nebuvo įspūdingas.

Gyoza ir BBQ kiauliena

Pagrindiniams patiekalams užsisakėme Pad Thai (EUR 18), lašišą (EUR 15) ir žuvį. Dar papildomai užsisakėme ryžių (EUR 4) prie žuvų ir bok choy (EUR 5). Tai visi patiekalai buvo visiškai neypatingi ir, mūsų manymu, stipriai per brangūs. Vien tik ką reiškia, kai garnyrai kainuoja tiek pat, kiek dienos pietūs kai kuriuose Vilniaus vietose.

Šis Pad Thai puikiai iliustruoja, kaip iš patiekalo galima atimti sielą – 3 krevetės sausų makaronų patale…

Pad Thai net tik kad nenormalius pinigus kainavo, bet dar ir buvo bet kaip suverstas į lėkštę

Ryžius prie lašišos reikėjo užsisakyti papildomai ir indelis paprasčiausių ryžių kainavo EUR 4

Žuvis banano lape už EUR 22. Bok Choy kainavo papildomai EUR 5

Tikriausiai tas labiausiai ir nuvylė, kad patiekalų skonis neatitiko jų kainos. Anglai turi tokį pasakymą „value for money“, tai Bizaree atveju tas neįvyko. Maistas pasirodė brangus ir neypatingas. Nes tu, žmogus, vis dėlto, kažko tikiesi, kai užsisakai makaronų už EUR 18.

Mes dažnai savęs klausiame, kiek mokėti už maistą yra normalu. Puikiai suprantame, kad geras, kokybiškas maistas ir švieži produktai kainuoja. Bet vis tiek kažkaip liūdna, kai New York’e, LA ar San Francisco už šimtą kartų skanesnį maistą sumoki panašiai arba pigiau.

Tai išvada ta, kad patys ten daugiau neisim ir kitiems nerekomenduojam. Nors Vilniuje ir nėra daug gerų vietų, bet yra tikrai geresnių, nei Bizarre.

Nusivylusi,
Degustatorių komanda

 

MENIU: Azijos ir Europos virtuvė.
KOKYBĖ: Produktų kokybė turi būti labai aukšta, kaip už tokią kainą.
KAINOS: Brangu.
ALKOHOLIS: Vynas, kokteiliai.
APTARNAVIMAS: Geras, padavėjai išmano meniu.
VIETA: Pylimo g.38
INTERNETE: http://www.bizarre.lt/
SUBALANSUOTA: snobams.

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.