„Böff Steakhouse“: steikai olimpiečiams

Jautienos kaulų čiulpai su čimičiuri padažu ir skrudinta duona už 25 litus.

Nors liaudies folkloras ir teigia, jog į verslo vandenis nereikia leistis su giminėmis ir draugais, kol kas, panašu, jog ilgametė dviejų žmonių draugystė gali virti gero maisto įstaiga. Taigi „Boff Steakhouse“ yra ne apie ką kitą bet apie steikus – Rib eye, New York strip, Fillet, Porterhouse, Fillet Minjon ir kiti įmantrus pavadinimai, kurie nežinovams gali atrodyti gana sudėtingi ir painūs. Jei dar pridėsime, jog mėsa atkeliauja iš visų keturių pasaulio kampų – Argentinos, Australijos, JAV, Airijos, Vokietijos – nenuneigiamai intriguoja.

Šiame trumpame rašinėlyje nerašysim apie tai, kaip steikai atrodo, iš kur kilę jų skirtingi pavadinimai, kokioje temperatūrje jie kepami, iškepimo rūšis – nes tam restorane yra puikus personalas. Tokiu maloniu ir paslaugiu aptarnavimu, atsakančiu į visus rūpimus klausimus galima nuoširdžiai didžiuotis.

Iš principo gerbiam restoranus, kurie sugeba sukurti paprastą ir funkcionalią aplinką, kuri susilieja į visumą. Tad ir plakatas ant sienos aprašantis skirtingas steikų rūšis ir didelis vieno lapo meniu – nestebina.

Žvelgiant į meniu norisi visko po truputi – ir Cezario salotų, ir tuno totoriškai, gal netgi varlių šlaunelių, tačiau apsistojam ties Jautienos kaulų čiulpais su čimičiuri padažu ir skrudinta duona (25 litai). Reikia juk bandyti šį tą naujo gyvenime. Prisipažinsime, jog patyrimas palieka malonų skonį, nuo šiol labai pamėgom čimičiuri padažą.

Toliau nužiūrim pagrindinius patiekalus – pasirinkimai padaryti belieka laukti. Po kokių 15 minučių ant stalo atkeliauja garnyrai, sudėlioti į atskirus indukus. Tiesa, tik prie steiko patiekalo galima rinktis padažą ir garnyrą.

Štai taip pateikiamas garnyras prie pagrindinių patiekalų.
Štai taip pateikiamas garnyras prie pagrindinių patiekalų.

Tuomet atkeliauja Šefo Ypatingų kategorijai priklausanti Antienos krūtinėlė (59 litukai). Mūsų giliu įsitikinimu, pagal antienos krūtinėlę galima spręsti apie restorano patiekiamo maisto kokybę. Šįkart lyg ir viskas tvarkoj – mėsa neguminė, gal kiek sausoka (mūsų skoniui), bet kaip ir labai prikibti nėra prie ko.

Antienos krūtinėlė, pagardinta karamelizuotais svogūnais ir apelsinais už 59 litus.
Antienos krūtinėlė, pagardinta karamelizuotais svogūnais ir apelsinais už 59 litus.

Iš to paties Šefo Ypatingų sąrašo Cajun lašišos kepsnys, padengtas pipirais ir keptas ant grotelių (taip pat 59 litukai). Žuvis sultinga ir neperkepta. Nors lašišą sugadinti yra gana sunku, neneigiam, kad įmanoma.

Cajun lašišos kepsnys už 59 litus.
Cajun lašišos kepsnys už 59 litus.

Ir galiausiai ant stalo išdidžiai atvyksta Juodojo Angus filė kepsnys (95 litai+garnyras). Sultys tiesiog veržiasi prapjovus medium rare mėsytę. Tiesa, sudoroti šį solidų mėsos gabalą reikia nemažai paplušėti, padeda gero raudono vyno taurė.

steikas
Juodojo Angus filė kepsnys, šalia čimičiuri padažu pagardinti kaulų čiulpai viskas už 95 litus.

Išeiname palikę solidžią sąskaitą, bet ne gerą nuotaiką. Degustatorių komanda tikrai grįš į Böff Steakhouse paragauti kitų patiekalų ir pasidžiaugti gera maisto kokybe.

MENIU: Kaip ir reikėtų tikėtis 90% meniu sudaro įvairios mėsos patiekalai.
KOKYBĖ: aukšta.
KAINOS: Nuo 19 iki 185 litų už patiekalą.
ALKOHOLIS: platus pasirinkimas.
APTARNAVIMAS: puikus.
VIETA: Olimpiečių g. 1, Vilnius.
INTERNETE: Čia.
SUBALANSUOTA: mėsos mėgėjams ir žinovams.

Skaniai,
Degustatorių komanda

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.


− 3 = 0

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>