„Borsch“: Ukrainietiški džiaugsmai ne pačiame Vilniaus centre

Buvo laba šaltas pentktadienio vakaras, pats tas laikas ilgai ir skaniai vakarienei. Restoranas „Borsch“ įsikūręs Algirdo g., šiek tiek toliau nuo pagrindinių Vilniaus Senamiesčio gatvių, kurių gyventojai niekaip nesusivokia, kad gyvena sostinės centre ir vis rašo skundus dėl didelio žmonių keliamo triukšmo vakarais ir naktimis. Tokiems norisi palinkėti išsikelti gyventi į Pilaitę ar į kokią Uteną, ten galės ramiai miegoti.

Algirdo gatvėje paprastai ramu ir žmonės gali mėgautis gyvenimu šalia pagrindinių miesto gatvių bei netrukdomu miegu. Nors pasakyti, kad šioje gatvėje nėra, kur nueiti, būtų neteisinga – čia kaip tik gausu kavinių ir restoranų. Vien „Borsch“ kaimynystėje dar stūgso galingoji „Meksika“ ir kažkoks kinų maistas.

„Borsch“ neseniai paaugo – atsidarė dar salių ir dabar ten tikrai daug vietos. Ir, mūsų nuostabai, jame buvo pilna žmonių. Mums pavyko gauti vienintelį likusį laisvą staliuką! Viskas arba jau užimta, arba rezervuota. Publika buvo įdomi – dauguma vyrų, primenančių tuos naujoviškus, šiuolaikinius ukrainiečius/rusus/baltarusius. Sėdi sau tylūs ir geria gorylką, užkąsdami lašiniais.

Mums irgi teko šito gėrio ragauti, nes ukrainiečiai geri ir dosnūs, ir visiems vakarieniaujantiems pirmiausiai atneša po mažą stikliuką degtinės, duonos, lašinių, kornišonų ir uždeda mažučius gabalėlius džiovinto burokėlio. Sužadinti apetitą.

Mes pradėjome nuo būtino tame restorane patiekalo – ukrainietiškų barščių su mielinėmis bandelėmis. Geriausia tame patiekale yra netgi ne barščiai, nors jie tikrai verti dėmesio, o tas česnakinis lydyto sviesto padažas, kurį patiekia bandelėms mirkyti. Oj, kaip tai yra gerai, ir kaip puikiai dera su barštukais. Labai patiko, tikrai labai skanu.

Dar privalėjome išbandyti lašinių pašteto, prie kurio atnešė daug geros juodos duonos. Šis patiekalas irgi vertas dėmesio, gali būti puikus užkandis prie gėrimų arba šiaip užkandis be gėrimų.

IMG_20121207_223151

Lašinių paštetas kainavo 8 litus

Toliau ant stalo keliavo marinuotų burokėlių salotos su ožkos sūriu, kedrinėmis pinijomis (labai nesąmoningas vertimas) ir ukrainietiško vyno padažu. Patiekalas kaip ir vadovėlinis, nėra jokia naujovė, jis dažnai gaminamas ir daug kur patiekiamas. Tik riešutai gali būti naudojami labai įvairūs. Dažniausiai pasitaiko su graikiškais riešutais. Tai va, tai tie kedrai ten nepatiko, o ir padažas buvo per rūgštus. Nelabai subalansuotas maistas, tiesą sakant.

IMG_20121207_223122

Marinuotų burokėlių salotos kainavo 14 litų ir nebuvo įspūdingos

Pagrindinius patiekalus rinktis buvo ir sunku, ir baisu. Iš karto atmetėme Kijevo kotletus, nes jie jau gerokai nusibodę, be to, ragauti ir perragauti pačiame Kijeve, todėl siurprizo tikrai nesitikėjome. Galiausiai pasirinkta ėriuko kepsneliai ir antienos filė.

Labiausiai bijojome, jog mėsa bus kieta, kas ir įvyko su antiena. Spanguolių padažas buvo gal ir nieko, bet tas kupstas belen kaip suverstų salotų lapų, kurios abejuose antruose patiekaluose buvo be jokio padažo ir visiškai ne į temą, buvo kažkoks nesusipratimas. Kam gi reikia tų salotų, kai yra tiek kitų daržovių patiekiama prie mėsos?

IMG_20121207_223034

Antienos filė kainavo 30 litų ir buvo pakasta po salotų lapais

Ėriena buvo daug geriau, mėsa minkšta, padažas vertas dėmesio, paprikos skaniai pakepintos, labai skanus keptas česnakas. Bet ir vėl – baisiausia buvo tos suverstos salotos, uždengusios didelę dalį bulvių.

IMG_20121207_223008

Ėriuko mėsa buvo minkšta, padažas skanus. 34 litai

Espreso buvo geras, jo nuotrauka įdėta tam, kam matytumėte gražų senovišką puodelį, kuris mums labai patiko.

IMG_20121207_223309

Gražus espreso puodelis

Aptarnavimas buvo profesionalus, vaikinas šauniai sukosi, viską teisingai atnešė, todėl gavo nemažai arbatpinigių.

Susumuojant sakome, kad eikite ten, bet labai atsargiai rinkitės patiekalus, gal geriau apsistokite ties tradiciniais ukrainietiškais, nes panašu, kad šefai juos neblogai ištobulinę.

MENIU: Ukrainietiška, bet yra ir Europos virtuvės patiekalų.
KOKYBĖ: Pasirodė šviežia.
KAINOS: Priklausomai nuo patiekalų, bet galima sočiai prisikirsti ir už 20-25 litus.
ALKOHOLIS: Tradiciškai – alus, vynas, stiprieji. Mandrų kokteilių nesitikėkite.
APTARNAVIMAS: Profesionalu, neperkrauta, padavėjai žino, ką daro.
VIETA: Algirdo g. 5, Vilnius.
INTERNETE: http://www.borsch.lt/
SUBALANSUOTA: besidomintiems ukrainietiškas patiekalais ir gėrimais.

Kijevą tik gerais žodžiais mininti,
Degustatorių komanda

2 Comments

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.