Burgerių karalystėje arba „Meat Lovers Pub“

Taip, reikia prisipažinti, kad Meat Lovers Pub pasirinkome vien dėl to, kad apie juos visai neseniai rašė vienas plačiai visuomenėje apkalbamas ir komentuojamas blogeris ir žurnalistas, ir nerealiai suintrigavo pasakęs, kad ten vos ne dieviški burgeriai, vieni nuostabiausių mieste (mes čia apie Vilniaus miestą kalbame).

Na kaip, negalim jums meluoti ir sakyti, kad esam burgerių specai, bet tikrai esame ragavę daugiau, nei Mc‘Donalds ar Hesburger (o tai mes įvertinome kaip rodiklį :)). Tad nusprendėm pasiimti šaunų kompanioną ir keliaut tikrint, kaip ten su tuo velnio sugalvotu maistu, keliančiu siaubą gyvuliukų mylėtojams. (tokiems galima atsakyt paprastai: don‘t eat my food food)

Kadangi žavusis kompanionas vėlavo, užeiti vidun teko vienai. O viduje pilna žmonių, visi staliukai nusėsti, milžiniškas haskis žiūri gerom akim ir gražiai elgiasi. Viskas labai liberalu, žmonės mandagūs, niekas nesistebeilija, visi užsiėmę savo reikalais (kurie dažniausiai yra BURGERIAI). Nors padavėja bėgioja viena, bet mane pamato ir apgailestauja, kad staliukai visi rezervuoti ir niekas neskuba išeit. Bet noras paragaut to šauniojo burgerio buvo stipresnis už ėjimą kitur, tad su kompanjonu prisėdom prie baro.

Tai apie barą – jis kelia didelius sentimentus ir gražius prisiminimus dar iš tų laikų, kai ten pradžioje buvo Briusly, o vėliau Banzai. Oj, kiek ten prasėdėda ir prašokta. Savotiškais namais buvo tapęs tas baras su vienais iš fainiausių (ir geriausių!) barmenų mieste. Dabar ta vieta atrodo daug ramiau ir kultūringiau. Viskas lyg sulėtinta, palyginti su praėjusiais laikais. Interjeras švelnus, kur ne kur prisuktos mėsmalės primena, kad nekiltų žmonėm klausimų, apie ką jie čia.

Besidairant ir besirenkant gėrimus barmenė pasiūlė prisėst prie atsilaisvinusio staliuko. Na, šaunuolė padavėja pasitaikė, dėmesinga, maloni, bajerių paskaldė. Viskas gerai, aptarnavimas puikus. Išsirinkom Vilniaus nefiltruotą, nes kompanionas yra didelis šio alaus gerbėjas. Kaina – 6 litai, viskas normalu, taip ir turi būt. Yra dar kelios kitos alaus rūšys, vyno turi buteliais, nebrangaus, dar kokteiliai visokie. Viskas teisinga ir kainos normalios.

Tai dabar apie tuos burgerius. Mes rinkomės paprastus (už 16 litų), dar yra ir stebuklingi už 21, jie stebuklingi, nes dar gabalėlį šoninės uždeda. Bet tiek jau to, apseisim be šoninės. Tai turiu pasakyt, kad dydis geras, daug visko, skanus padažas, didelis šmotas mėsos, kuri labai skaniai kvepia dūmu, šalia bulvytės ir kečupas (Heinz). Bet…su kompanionu ilgokai diskutavom apie kelis dalykus: ar ne per sausas, ar ne per daug salotų, ar bulvytės ne per daug aliejuotos ir ar ne per minkštos iš išorės ir per kietos iš vidaus. Bet šiaip tai mes jau išsidirbinėjom ir apsimetėm dideliais maisto ekspertais, kokiais mes nesam. Tai kompanionas galiausiai pasidavė ir pasakė, kad jam yra tik du maisto vertinimai – skanu arba neskanu. O jam buvo skanu. O man vis tiek per sausa…

Štai taip atrodo legenda

Bet eikit ten tikrai. Dar jie turi ir visokios kitokios mėsos visokiais kitokiais įmanomais pagaminimo variantais. Ir ten tikrai jauku, ramiam vakarui su protingais pašnekesiais labai tinka.

O dar matėm šiandien, kad Pizza Jazz reklamuoja milžiniško dydžio burgerius, tai būtinai reikia ir ten nueit. Pranešim, kaip seksis. Gal jūs jau buvot? Papasakokit!

Sentimentaliai nusiteikusi,
Degustatotių komanda

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.