Debut: romantiškoms sieloms arba konspiraciniams pokalbiams

„Debut“ restoraną, įsikūrusį šiaip jau nelabai smagioje, bet tikrai judrioje Jogailos gatvėje, žinojome jau seniai. Ką ten žinojome – buvome jame tikrai ne kartą, tačiau visada keliai nuvesdavo tik dienos pietų, o vakarienėms vis pasirinkdavome kitas patogesnėse vietose esančias įstaigas. Tai štai pagaliau džiugi diena išaušo ir šiam restoranui, nes nusprendėme apsilankyti jame vieną šaltą žiemos vakarą.

Pasakysiu taip – gal kažkas ir gali turėti problemų su jų interjeru, bet tikrai ne mes. Labai ten viskas gerai, maži staliukai, nedailintos plytinės sienos, visokie paveiksliukai ir prieblanda sukuria visai smagią atmosferą, kai atrodo, kad niekas nei mato, nei girdi jūsų pokalbį. Puikus sprendimas tiems, kurie nenori būti užtikti ar nugirsti.

Iš karto buvo priimtas sprendimas, kad litras vyno dviem žmonėms tikrai bus pats tas, tikrai sugebėsime ryte atsikelti ir nevėluosime į darbus. Ir tikrai galvos nebus sunkios ir būsime maksimaliai produktyvūs darbuose. Nepatikėsit, bet kitą dieną tikrai viskas buvo gerai.

Meniu pas juos toks savotiškas – yra ir Europietiška, ir Tailando virtuvė. Kažkaip mums tokie viražai sunkiai suvokiami, nes tokiu atveju dar trūksta Meksikietiškos, Maroko, Kinų ir Japonų, ir jau štai prašau – visas pasaulis surašytas telefonų knygos storio meniu. Jūs man paaiškinkit, kaip įmanoma taip sugalvot?

Gerai, tiek jau to, nėra „Debut“ meniu toks neišsenkantis, tad šį kartą labai nepeiksime jų, tikimės, kad tai tik laikinas aptemimas, ir jie ilgainiui išsiaiškins, ar nori Europietišką, ar Tailando maistą gaminti. Mažas hint‘as jums – pavadinimas, visokio vyno pasirinkimo galimybė ir aplinka žmonėms gali sukelti teisėtus lūkesčius tikėtis Prancūzijos virtuvės perlų, juo labiau, kad Vilnius vis dar paslėptas po stora picų pluta, tai įvairovė šiam miestui tikrai nekenktų.

Tokia virtuvių ir patiekalų įvairovė labai suglumina ir pailgina išsirinkimą kokiomis 20 minučių, nes galiausiai tikrai sunku apsispręsti, ar norėtum burgerio, tailandietiškų makaronų su krevetėm, risotto ar Cezario salotų.

Velniai nematė, šiaip ne taip apsisprendėm: charčio sriuba, citrininis risotto su krevetėmis ir vištiena su teriyaki padažu ir keptomis daržovėmis. O desertui dar ir Creme Brulee – vienas iš nuostabiausių desertų šitam dideliam pasauly.

Taigi, labiausiai nepavykęs buvo risotto, kažkoks nesusipratimas ten gavosi, toks beskonis visiškai.

Citrininis risotto su krevetėmis - 19 litų

Citrininis risotto su krevetėmis – 19 litų

Vištiena kaip ir buvo labai nieko sau, tik kam tų jūros dumblių buvo pridėta, tai nelabai aišku.

Kadangi buvo tikrai tamsu, tai nepykite už kokybę. Vištiena su teriyaki ir keptomis daržovėmis - 21 litas

Kadangi buvo tikrai tamsu, tai nepykite už kokybę. Vištiena su teriyaki ir keptomis daržovėmis – 21 litas

Labiausiai pasisekė sriuba – tikrai verta jūsų dėmesio. Nors, vėlgi, charčio sriuba yra Kaukazietiška, tai nelabai suprantama, ką ji iš viso veikė tame meniu.

Super faina charčio už, viso labo, 9 litus

Super faina charčio už, viso labo, 9 litus

Creme Brulee kaip priklauso, kainavo - 7 litus

Creme Brulee kaip priklauso, kainavo – 7 litus

Creme Brulee visada laukiame su didele baime, nes daug nevykusių virėjų sugeba lengva ranka sugadinti šį šaunų desertą. Šiuo atveju verkti neteko, viskas buvo teisingai.

Dar keli svarbūs momentai: restorane nėra baro, jį atstoja improvizuota namų virtuvė, su pastatomom ir pakabinamom spintelėm (matyt, bandyta sutaupyt erdvės). Šiaip gal nieko ir ypatingo, bet visai įdomiai atrodo.

Antras pastebėjimas, jie turi tvarkingą interneto svetainę, kas yra sveikintina. Tačiau labai nesveikintina naudoti supermamų leksiką („restoranėlis“) ir prirašyt visokių kvailysčių skiltyje „čia nebus“. Užsukit ir patys paskaitykit.

Apibendrinant, stebuklų maisto srityje galite nesitikėti, bet labai liūdėti irgi neteks. Visus blogus jausmus labai greitai jums pamiršti padės vynas. Ir nors šiuo metu „Debut“ yra labiau toks vidutiniškas restoranas, su toli gražu neišbaigtu meniu ir skirtinga patiekalų kokybe, bet mes jiems linkime sėkmės ir gražių Kalėdų.

P.S. O čia dar jums pabaigai keletas iliustracijų iš jų dienos pietų, kurie tikrai ten verti dėmesio. Čia labai senos foto, kai Vilniaus centre mokėti 12 lt už pietus dar buvo normalu.

IMG_20120621_124210 IMG_20120702_122427 IMG_20121026_154659

MENIU: Nuo galo iki krašto, bet vyrauja Europietiška ir Tailando virtuvės.

KOKYBĖ: tikrai geriau, nei dauguma Vilniaus vietų.

KAINOS: Vakarienei bent 30 litukų turėkite.

ALKOHOLIS: Koncentruojasi ties vynu, bet turi ir visų likusių klasikinių gėrimų.

APTARNAVIMAS: nieko konkretaus išskirti negalima, viskas padoru.

VIETA: Jogailos g. 8, Vilnius

INTERNETE: Čia.

SUBALANSUOTA: pašnekesiams prie vyno

Senas vietas belankanti,
Degustatorių komanda

 

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.