Fabai – gero maisto namai labai blogoje vietoje

Savaitgalis buvo linksmas ir oras buvo gražus. Todėl tam, kad jo pabaiga irgi būtų pakylėta, Degustatorių komandos narė Mrs.Lovett su dar keturiomis sunkiai iš po šeštadienio linksmybių judančiomis vėlyvų pietų ceremonijos dalyvėmis patraukė gerokai toliau nuo paprastai lankomų vietų (kaip dažnai sakome – miesto už upės nėra). Pakeliui buvo prisiminti studijų laikai ir gyvenimas Didlaukio gatvės studentų bendrabutyje, pietūs visada pigioje MRU valgykloje ir keletas smagių istorijų.

Ir pagaliau atvykome – kavinė/baras/šašlykinė Fabai. Na, žinokit, baisiai atrodo ta vieta iš gatvės. Kažkokiame vieno aukšto vos ne garaže ar angare, šalia stovi gaisrinės mašinos, prie pat judrios gatvės… Tikrai ne A klasės restoranas su baltom staltiesėm ir metrdoteliais. Vis dėlto neišsigąstame ir atsisėdame lauke prie didelio medinio stalo su mediniais suolais. Kiemo restoranas nuo nelabai akį žavinčių aplinkinių vaizdų atskirtas didele tujų tvora iš visų pusių, tad sėdėti nėra labai nepakeliama.

Kadangi esame girdėję daug gerų žodžių apie tos vietos išskirtinumą – ant ugnies kepamą mėsą, nei akimirkai nedvejojame, kurią meniu vietą apžiūrinėsime akyliausiai. Meniu ir gėrimus gauname tikrai greitai, tačiau aptarnavimas stipriai sulėtėja prisirinkus vos ne pilnam kiemui lankytojų.

Meniu toje vietoje didelis ir storas. O jame gali rasti nesuskaičiuojamą galybę patiekalų – nuo sriubų, šaltų ir karštų užkandžių, iki kepsnių iš visokiausios mėsos ir žuvies, ir, žinoma, ant ugnies keptų patiekalų.

Tų patiekalų yra gal koks pusantro puslapio – bent po 2-3 patiekalus iš skirtingos mėsos – kiaulienos, jautienos, vištienos, avienos… Yra ir žuvies pasirinkimas. Įdomu tai, kad kainos surašytos už 100 gramų mėsos. Tuomet šalia parašyta, kiek gramų standartiškai sudaro porciją ir tada – kiek apytiksliai kainuos jūsų išsirinktas patiekalas. Mums ši matematika pasirodė kiek per sudėtinga ir nelabai tinkama sekmadienio pietums.

Tačiau čia pasirinkimas nesibaigia, nes jūsų dar laukia visi garnyrai ir padažai atskirai. Mokėti už juos irgi teks atskirai. O rinktis vėlgi galima iš nesuskaičiuojamos galybės – įvairiai paruoštos bulvės, ryžiai, keptos, virtos, marinuotos, šviežios daržovės, salotos, daržovių rinkiniai ir t.t. Ir padažų yra kokie 10-15. Pradėjus gilintis į meniu, apsisuko galva ir apėmė panika, kad taip niekada ir negausiu valgyt, nes nesugebu nuspręsti – noriu troškintų daržovių ar marinuotų agurkų…

Vis dėlto, po ilgų derybų pačioms sus savimi, sugebame padavėjai išvardinti visus ingredientus ir patenkintos savimi laukiame…
Padažai atkeliauja netrukus. Belieka sėdėt ir žiūrėt į juos. Geri tie padažai, Adžika netgi labai skani, kiek aštroka, bet nepersistengta.

Laukiame toliau… Apie pusvalandį pralaukus ir jau beveik numirus iš alkio, nes tai buvo pirmas sekmadienio valgis, padavėja pradeda nešti mūsų milžiniškas lėkštes su nuostabiai kvepiančiu ir atrodančiu maistu.

Vištiena. Labai geras garnyras iš baklažanų ir pomidorų, tik kaina 7 litai.

Klasikiniai šašlykai. Tie pomirodai su sūriu yra labai neblogas reikalas.

Vėl vištiena, tik jau su kitu garnyru.

Ir tikrai – buvo verta laukti, maistas labai skanus, visa mėsa puikiai iškepta, vištienos krūtinėlė sultinga.

Kalbant apie kainas – kaip jau ir minėjom, tai yra aukštoji matematika. Nes patiekalą pats sau komplektuoji, todėl gali rinktis pigesnę mėsą ir pigesnį garnyrą. Pavalgyti už 20 litų galima ramiai. Aišku, geresnė mėsa brangiau kainuoja, mandresni garnyrai irgi reikalauja vieno kito lito, bet kainos tikrai nedidelės. Tikriausiai kainas dar veikia ir tai, kad vieta yra toli nuo centro.

O pabaigai keletas pastabų: tas kompektacinis meniu yra ir gerai, ir blogai. Gerai, nes gali išsirinkti ne tik savo mėgiamą mėsą, bet ir garnyrą. Blogai – nes pavargusiems žmonėms tai yra grynas stresas ir pasimetimas. Ypač besilankantiems pirmą kartą ir dar nežinantiems, kurie priedai yra geriausi. Antra, pasakymas „pas mus prasidėjo banketas ir užsisakius maisto dabar, tektų laukti valandą“ mums nepatinka iš principo. Jeigu nespėjate apšokinėti visų, rinkitės – arba darot uždarą balių, arba nedarote baliaus, bet priimate klientus. Arba dar yra trečias kelias – didinti personalą ir taip greitinti apsukas.

Išvada: nepaisant keleto nesėkmių, tai tikrai verta apsilankymo vieta, ypač tiems, kuriems sukasi galva nuo ant ugnies kepamos mėsos kvapo. Man sukasi, todėl esu tikra, kad ten dar sugrįšiu.

MENIU: visi ras visko. Pagrindas – ant ugnies kepti patiekalai.
KOKYBĖ: Tikime, kad viskas šviežia. Kad skanu, tai faktas.
KAINOS: vidutiniškos. Už 20 litų tikrai prisikirsite.
ALKOHOLIS: visiškas standartas. Gėrimai pigesni, nei centro baruose.
APTARNAVIMAS: mergaitės ir berniukai malonūs, bet laukti tenka ilgai. Tačiau tinginiavimo ir sienų ramstymo bei pasakymo „čia ne mano staliukas“ nepastebėjome.
VIETA: Ateities g. 21 A, Vilnius
INTERNETE: rasite čia.
SUBALANSUOTA: Daug ir skanios mėsos pavalgyti mėgstantiems.

Vasaros nuotaikomis gyvenanti,
Degustatorių komanda

4 Comments

  1. Ot ir ne :) yra ten ir vegetarams visokių daržovių patiekalų, miltinių visokių reikalų. Galima imt ant ieško keptas daržoves. Dar yra žuvies tiems, kas pusiau vegetarai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.