Foxes Lobster & Burger: Čikagos kulinarinė klasika – jau ir Vilniuje

Sostinės restoranų padangėje – tikra kulinarinė raketa, kometa ir visiškas gėris. Mieste atsirado „deep dish” picų, kildinamų iš pačios Čikagos. Patikėkit, tokį riebų ir didelį patiekalą galėjo sugalvoti tik amerikiečiai…

Foxes Lobster & Burger

Štai tokia puiki atkeliauja ant stalo – ši, maža

Atsirado šios čikagietiškos picos lankytojų jau pamėgtame „Foxes Lobster & Burger”, kuris savo gyvavimą, šiaip jau, pradėjo kaip pirmasis Lietuvoje omarų baras, džiuginantis tokiais reikalais kaip „lobster roll”, omarų sriuba ir, žinoma, patys omarai (beje, teigiama, kad viskas ten gaminama tik iš šviežių omarų).

Savo meniu nedidukas restoranėlis, kaip ir suponuoja pavadinimas, turėjo burgerių ir įvairių kitų patiekalų, bet mes nuo šiol ten eisim picų. Čikagietiškų picų.

Foxes Lobster & Burger

Atpjovūs – pasirodo visas picos grožis

Tai kas ta Čikagos „deep dish” pica? Kone garsiausia šiame JAV mieste gimusi pica kepama specialioje formoje, kad išlaikytų aukštus kraštelius. O aukšti kraštai reiškia tai, kad į vidų galima pridėti nesuvokiamus kiekius sūrių, faršo ir pomidorų padažo.

Kai kalbama apie tokius patiekalus – sunku nepasikapstyti jų istorijoje. Kaip teigia Tim Samuelson, tituluojamas Čikagos kultūros metraštininku, iki galo nėra aišku, kur ir kada atsirado „deep dish” pica. Tiesa, dažniausiai minima versija teigia, kad ji apie 1943 m. buvo „išrasta” picerijoje „Unobeigi kad ją sukūrė restorano savininkas Ike Swell(kuris priedo dar buvo Teksaso universiteto amerikietiškojo futbolo žvaigždė). Kita versija laurus priskiria to paties restorano vyriausiajam šefui Rudi Malnati.

Nepaisant visko, pica iš „Uno” restorano, greičiau primenanti pyragą nei įprastą picą, netruko pasklisti po visą miestą kaip kultūrinis fenomenas. Ir net tapo savotišku Čikagos simboliu. Įdomus faktas ir tai, kad kai kurie Čikagos restoranai savo pusiau keptas picas siunčia paštu net į kitas JAV valstijas…

Foxes Lobster & Burger

Išbandėm ir užkandžius

Taigi, štai toks reikalas iš už Atlanto pasirodė Vilniuje. Internetai ir pirmąjį Lietuvos nepriklausomybės dešimtmetį menantys žmonės sako, kad tokių Čikagos picų būta legendinėje „Ritos slėptuvėje”, bet jai išnykus – Čikagos picos išnyko ir iš Lietuvos kulinarinės padangės.

Taigi, paragauti šio amerikietiško džiaugsmo į „Foxes Lobster & Burger” vieną vėlesnį trečiadienio vakarą užsukame dviese. Užsisakome užkandžių ir vieną mažą Čikagietišką picą. Akimirką dvejojame dėl omarų sriubos, bet pabijome dėl kiekio. Ir vėliau tik pasidžiaugiame šiuo sprendimu.

Maža „deep dish” pica skirta dviems. Bet… nebūtinai ją sugebėsite įveikti net ir dviese. Kita vertus, priėjusi padavėja nė kiek nesutrinka matydama neįveiktą pusę picos – iš karto pasiūlo supakuoti išsinešimui. Matyt, čia taip nutinka dažnai. Beje, parsineštą picą galite valgyti ir šaltą, visai gerai.

Foxes Lobster & Burger

Foxes Lobster & Burger – nedidelis restoranėlis

Nėra ką ir pasakoti, kad „deep dish” picoje plaukia sūris, jautiena, pomidorinis padažas. Viskas pakankamai sotu, tąsu, išraiškinga. Picos padas – traškus ir skanus. Žodžiu, tikras džiaugsmas gomuriui.

Beje, visas šis džiaugsmas jums kainuos 10 eurų. Tikrai padori kaina už tokį gėrį, kurį valgote dviese.

Žodžiu, būtinai ten eikite. Staliuką – geriau rezervuokite, nes laisvo galite ir nerasti. Beigi nenustebkite, kad teks palaukti. „Deep dish” pica gaminama apie 40 min. Ir tai yra normalu.

MENIU: visi ten eina lobster’ių, o nuo šiol ir „deep dish“ picos
KOKYBĖ: super
KAINOS: aukštesnės
ALKOHOLIS: visko po biški
APTARNAVIMAS: laukėm dėmesio ilgai, bet galiausiai – labai malonus
VIETA: Klaipėdos g. 1-1, Vilnius
INTERNETE: https://www.facebook.com/Foxes.lobster.burger/
SUBALANSUOTA: gerai pavalgyti mėgstantiems

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.