Holy Mikos – prabangus kaimas?

Degustatorius gyvenimas nupučia į įvairius kampelius, šįkart nupūtė į vietą, pasislėpusią Vilniaus senamiesčio glūdumoje – Holy Mikos (restoranas pavadintas Šv. Mykolo garbei arba tiesiog pagal gatvės, kurioje įsikūręs, pavadinimą). Atlieka ši įstaiga kilnią misiją – pažindina žmones su nauju ypatingu lietuviškų patiekalų skoniu – ir mes jau susidomėję studijuojame, kur gi tie nauji ir, svarbiau, ypatingi skoniai.

Reikia pastebėti, jog restoranėlis nėra didelis – viso labo kokie 6-8 staliukai, tokioje kiek keistokoje aplinkoje, gal, sakytume, prabangus kaimas (barokinio stiliaus gražūs mediniai stalai bei kėdos, medinių sijų rudų plytelių ir nelygių trobos sienų apsuptyje). Bet, jūs, mieli skaitytojai, matot – ne interjero dizaineriai esam, tai labai nesiplėsim. Be to, negali sakyti, kad kažkaip trikdo ar trukdo, gal net eklektiškai jauku. Grįžtame prie pagridinio reikalo – maisto. Keturios išbadėjusios burnos jau pasiruošusios suleisti dantis į lėkštes.

Po teisybe, meniu, suskirstytas į „Lietuviška virtuvė kitaip“ ir „Europietiška virtuvė“, įveda kiek žaismingų pamąstymų apie politines aktualijas Europoje, bet visi per alkani, kad giliai kapstytų. Taip pat, apžvelgus visus pasirinkimus, čia galima aptikti naująją klasiką, kuri yra bene kiekvienoje vietoje (bent Vilniaus tikrai) – jaučio žandus, anties krūtinėlę, kukurūzinius viščiukus ir šokoladinius fondantus…

Tad pirmiausia į užsakymų lapuką atgula butelys Cidre Bouche de Narmandie Brut La Brique (už butelį teks pakloti 29 litukus).

Aptarnavimas puikus ir po kurio laiko ant stalo atkeliauja sriubos. Moliūgų sriuba buvo tikrai vykęs pasirinkimas – nesaldi, neaitri, tinkama tekstūra, žodžiu, taip, kaip reikia. Už šį gėrį reikės susimokėti 12 litukų.

image-3

Moliūgų sriuba, kainuoja 12 litų, itin vykęs pasirinkimas.

Toliau vištienos sriuba su sviestiniais kukuliais – už 10 litų buljonas ir trys kažkas.

image-5

Vištienos sriuba su sviestiniais kukuliais, kainuoja 10 litų.

Bulvių šimtalapis su baravykų padažu turbūt buvo labiausiai laukiamas patiekalas visoje kompanijoje. Tačiau didelio įspūdžio valgiusiam nepaliko – pats šimtalapis buvo gana prėskas, o baravykų reikėjo gerai paieškoti. Bei už šį malonumą reikėjo palikti 21 lituką.

image-6

Bulvių šimtalapis su baravykų padažu, kainavo 21 litą ir nepateisimo didelių vilčių.

Toliau – rudeninės daržovės su ožkos sūriu, kaip nurodė meniu – cukinijos, baklažanai, pomidorai, paprika, užkepti ožkos sūriu. Kainavo šis patiekalas 23 litus ir, mūsų supratimu, buvo visiškai neadekvatus apiplėšimas. Skonio prasme, liaudiškai tariant, daržovės su sūriu, big deal…

image-2

Rudeninės daržovės su ožkos sūriu, kainavo 23 litus, apiplėšimas.

Tagletele su krevetėmis ir pomidorais skambėjo daug žadančiai (nesupratusiems – perėjom prie „Europietiškos dalies“), o deja, deja… Visoje lėkštėje esant krūvai makaronų ir visoms 3 krevetėms bei 3 puselėms vyšninių pomidorų (priėjome prie išvados, kad viskas turėjo būt suporuota), džiugesio už 25 litus matyti nebuvo.

image

Tagletele su krevetėmis ir pomidorais. Už 25 litus norėtųsi matyti daugiau krevečių ir mažiau makaronų.

Tokiomis keistai neoptimistinėmis nuotaikomis nusitaikėme į desertus, juk dažniausiai suvalgius ką saldaus pakyla ūpas. Ačiū aukščiausiosioms maisto jėgoms – desertai buvo skanūs. Varškės sūrio pyragas su kakaviniais trupiniais ir medumi džiugino širdį. Ir dar už simbolinę 12 litų kainą.

image-1

Varškės sūrio pyragas su kakaviniais trupiniais ir medumi už 12 litų, labai teisingas pasirinkimas.

 Bei karštas vyšnių desertas su juodos arbatos ledais, pastarieji ypač didelį įspūdį padarė visai kompanijai.

image-4

Karštas vyšnių desertas su juodos arbatos ledais, kainavo 15 litų. Rekomenduojam ypač dėl ledų.

Taigi, apibendrinant, vieta kaip ir nei bloga, nei labai gera. Galbūt, skyrus daugiau dėmesio išgryninti kai kuriuos patiekalus, viskas ir susitvarkytų. Užsukti užsuksim, tačiau manom, kad po kurio laiko.

MENIU: Ypatinga lietuviška ir įprasta Europietiška.

KOKYBĖ: Viskas gerai.

KAINOS: Kainos svyruoja nuo 10 iki 60 litų.

ALKOHOLIS: Daugiausia vynas, matėm ir puikius viskius ir konjakus, visko po truputį.

APTARNAVIMAS: malonus.

VIETA: Šv. Mykolo g. 4, Vilnius

INTERNETE: Čia.

SUBALANSUOTA: Vakarienei su užsieniečiais.

 

Apie geresnį gyvenimą svajojanti,

Degustatorių komanda 

One Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.


6 × = 48

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>