Hot-pot’as Vilniuje: kaip restorane sau virėmės Azijietišką „sriubą“

„InContro Hot Pot“ iš principo gali būti įvardijamas SavasBliudas.lt degustatorių šių metų atradimu. Oficialiai duris atvėrę rugsėjo pabaigoje jie ne tik mus nustebino, bet ir privertė pasakoti visiems draugams bei planuoti ten su jais nesibaigiančias vakarienes. Patiko! Labai! Fantastiškai! Kodėl? Nes kai esi visko pertekęs vartotojas, ragavęs šimtus puikių patiekalų, nori šio to naujo ir kitokio. „Hot pot“ konceptas – būtent toks.

in-contro-hot-pot-vilnius

Visas grožis ant stalo

„Hot pot“ restoranų (nors šį reikalą galima įvardinti ir patiekalu) koncepcija kilusi iš Mongolijos bei Kinijos, nors dabar paplitusi ir Tailande, Mailaizijoje, Singapūre, Filipinuose bei kitose šio Azijos regiono šalyse. Esmė – gana elementari. Klientai gauna puodą sultinio, kurį toliau verda ant specialios stale įrengtos kaitlentės dėdami ten savo mėgstamus ingridientus, gardindami padažais ir pan. Pagrindinės „hot pot‘o“ sudedamosios dalys dažniausiai būna plonai pjaustyta mėsa, jūros gėrybės, įvairios daržovės (taip pat ir lapinės), grybai, azijietiški virtiniai, tofu ir pan.

Visa paslaptis slypi tame – ar patys sugebėsite nepervirti produktų. Pavyzdžiui, daržovės jau paruoštame sultinyje verdamos maždaug septynias minutes, tuo tarpu plonai pjaustyti mėsos griežinėliai – į puodą įmetami vos keturiasdešimčiai sekundžių. Jei pervirsite – mėsa taps nebesultinga ir praras savo skonį.

in-contro-hot-pot-vilnius

Sultinys su grybais jau ant kaitlentės – belieka pradėti rinktis priedus

Visas procesas primena ritualą (be to, nuo puodų nuolat kyla garai, todėl restorane – visuomet šilta), praskaidrinamą džiaugsmo ir susižavėjimo šūksnių. Dar viena paslaptis tame, jog kas kartą įsidėję kiek kitokių ingridientų – pajusite visiškai kitokį skonį.

Tiesa, jei hot-pot’as nėra tai, ko norėtumėte paragauti – meniu yra ir kiek labiau tradiciškai skambančių Azijos regiono pavadinimų: įvairių sriubų, salotų, karštųjų mėsos ar žuvies patiekalų. Pavyzdžiui, sviestužuvės patiekalas jums kainuos 9.90 euro, o vištienos salotos – 6.60 euro. Šių – nė vieno neragavome, tik spėjome pastebėti, jog siūlomi ir dienos pietūs.

in-contro-hot-pot-vilnius

Aštrusis sultinys: kolegai papuolė raudonasis čili pipiriukas – kurį laiką ašarojo…

Kadangi „InContro Hot Pot“ mes pirmą kartą – renkamės hot-pot’o rinkinį dviems, kaštuojantį 19.99 eurus. Jo sudėtyje – visko po truputį. Didelis krepšelis daržovių, į kurio sudėtį įeina lapinės daržovės, kopūstai, grybai, pomidorai, agurkai, agurotis, stikliniai makaronai; kiekvienas gauname po dubenėlį gardintų ryžių su daržovėmis ir kiaušiniu; sojos bei austrių padažų; keturis dubenėlius su pagardais ir padažais; makaronų ir įvairaus tipo virtinių; beigi pasirinkto tipo mėsos. Iš jau paruoštų sultinių renkamės grybų ir aštrų (atsargiai, neužtaikykit perkrimsti čili pipiriuko).

Ir žinot ką? Labai! Tiesiog labai labai labai. Sultinio pagrindas buvo sodrus ir ryškus, todėl nesunku buvo susimiksuoti tikrai gardų patiekalą. Džiugesio ir rituališko proceso buvo tiek daug, kad nesibaigė kalbos. O šiluma taip užkaitino skruostus, kad nebuvo šalta grįžti namo per rudenio darganą.

in-contro-hot-pot-vilnius

Ir dar gavom tobulai skanios arbatos iš įvairių maišytų žolelių

Žodžiu, rekomenduojam. Jūs tiesiog privalote bent kartą ten užeiti ir išbandyti!

MENIU: hot-pot’ai ir kiti Azijos virtuvių patiekalai
APTARNAVIMAS: +1000 karmos taškų už patarimus ir paaiškinimus
KAINA: reikėtų maistui neštis mažiausiai 10 eurų (gėrimai atskirai)
ALKOHOLIS: tradiciškai – visko po biški, nieko labai išskirtinio
VIETA: Gedimino pr. 46, Vilnius
INTERNETE: https://www.facebook.com/InContro.HotPot/
SUBALANSUOTA: šio to nauja pasiilgusiems bandytojams, gurmanams arba apie senas keliones svajojantiems

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.