„Kamikadzė”: japonų virtuvės perlas ir tikra Vilniaus legenda

„Kamikadzę” drąsiai galima vadinti tiek japonų virtuvės perlu Lietuvoje, tiek ir tikra Vilniaus legenda. Ganėtinai ilgą laiką paragauti nuostabių „Kamikadzės” patiekalų buvo ganėtinai komplikuota. Ir nenuostabu kodėl. Ketverius metus “Kamikadzė” kvietė į miniatiūrines patalpas Smetonos gatvėje, gamindavo tik ribotą skaičių patiekalų, kuriuos reikėdavo rezervuoti iš anksto, ir veikdavo iš esmės tik dienos pietų metu.

Tačiau viskas gerokai pasikeitė po to, kai kiek mažiau nei prieš pusmetį “Kamikadzė” persikraustė į naujas, gerokai erdvesnes patalpas Klaipėdos gatvėje. Dabar autentiškų Japonijos skonių norintys paragauti klientai gali tai padaryti ir vakarais. Beje, neliko ir rezervacijų. Tiesa, išliko nuolat besikeičiantis meniu. Užsukę čia – kiekvieną diena rasite kažką naujo. Kaip mums pasakoja aptarnaujanti mergina – koks tądien bus meniu nusprendžiama pagal tai, kokios kokybiškos žuvies pavyksta gauti virtuvės šefams.

Beje, kalbant apie šefus – prie “Kamikadzės” virtuvės vairo stovi du japonai: Keishi Yamauchi ir buvęs Japonijos ambasados šefas Kazuhiro. “Kamikadzės” autentiškumas slypi tame, kad abu virtuvės šefai nepataikauja lietuviškam skoniui ir nepritaiko patiekalų pagal mus, kas yra ganėtinai įprasta kituose egzotiškesnių virtuvių restoranuose.

Kamikadze, restoranas

Vienas pirmų dalykų, kurį užsisakome – japoniškų užkandžių rinkinys. Jų kainos svyruoja nuo kelių iki maždaug 6 eurų. Tarp jų – ir iešmeliai, ir kiek įdomesnis inari zushi dar vadinamas sushi pocket.

Imame ir sašimi. Tiesa, ne patį brangiausią variantą. Vėlgi, priklausomai nuo to, kokia žuvis naudojama sašimi paruošti – kaina gali svyruoti nuo maždaug 6 iki daugiau nei 20 eurų. Reikėtų atkreipti dėmesį, jog sašimi yra tiesiog žalia žuvis, kur turi atsiskleisti žuvies skonis. Nemėgstat žalios žuvies – venkite ir tiek.

Į stalą keliauja ir ramenas – jų meniu tądien radome du. Kaip sakė aptarnaujanti mergina – vienas riebesnis, kitas liesesnis. Už ramenus sumokėsite 10 eurų, bet verti jie kiekvieno cento. Sodrus sultinys, puikiai derantys ir paruošti ingredientai. Belenkaip skanu. Beje, vėlgi, gandas sklinda, kad bent vienas ramenas meniu yra visada.

Kamikadze, restoranas

Taip tądien meniu atrandame ir kitą gana įprastą „Kamikadzės” patiekalą – marinuotą sašimi lašišą ir tuną, patiekiamą ant virtų ryžių. Nuostabus žuvies ir marinatinio padažo derinys malonina gomurį. Taip pat vertas dėmesio patiekalas, sotus, bet tuo pačiu gana lengvas. Beje, šis patiekalas dažnai siūlomas ir dienos pietums.

Su nauja vieta atsirado ir dar vienas naujas dalykas – nuo šiol “Kamikadzė” turi prekybos alkoholiu licenziją, todėl prie vakarienės galite paragauti japoniško vyno arba tradicinės sakės. Pabandyti išties įdomu. Plius, dar vienas pagyrimas aptarnaujančiam personalui – jie išties supranta, ką pateikia žmonėms, todėl apie gėrimus taip pat gali šį tą papasakoti.

Beje, kai jau sugalvosite užsukti – turėkite minty, kad sekmadieniais ir pirmadieniais “Kamikadzė” nedirba.

MENIU: Japonijos virtuvės perlai (ir nesitikėkit 100 nuvalkiotų bei sulietuvintų sušių variantų)
KOKYBĖ: mūsų vertinimu – geriausias japoniškas restoranas Lietuvoje
KAINOS: vidutiniškos
ALKOHOLIS: alus bei japoniškos sakės bei kiti gėrimai iš šios šalies
APTARNAVIMAS: su šypsena, rekomendacijomis ir patiekalų istorijomis – geriau nebūna
VIETA: Klaipėdos g. 1, Vilnius
INTERNETE: https://www.facebook.com/uab.kamikadze/
SUBALANSUOTA: Japonijos gerbėjams ir subalansuotų skonių ieškantiems gurmanams

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.