Kaukazo dvasia Stoties rajono pašonėje – „Ararat“

Buvo eilinis savaitgalis, po ilgo penktadienio vakaro šeštadienis išaugo jau po vidurdienio. Paprastai tokiomis dienomis ypatingai norisi šviežio ir skanaus maisto, tad šį kartą Degustatorių komanda patraukė link stoties. Prie Kablio visai neseniai atsidarė naujas kaukazietiškos virtuvės restoranas „Ararat“. Nors lokacijos vieta yra tragiška – restoranas įsikūręs seno sovietinio biurų pastato pirmame aukšte, šalia triukšmingos Kauno gatvės, bet neišsigąstame ir užsukame išbandyti.

Restorane daug tuščios vietos, šeštadienio popietę vos keli staliukai užimti, tad tikimės, kad maisto neteks ilgai laukti. Tiesa, padavėjos kiek pasimetusios, tenka kelis kartus prašyti meniu, bet labai nepykstame.

Tą kartą rinkomės tris skirtingas sriubas. Kaukazo kraštas garsėja ne tik savo puikiais mėsos patiekalais, bet ir nesuskaičiuojama galybe kalnuose augančių žolių, kurias vietiniai puikiai pritaikė maisto ruošyboje. O tai itin gerai atsiskleidžia sriubose. Tad nieko nesvarstydami imame barščius, charčio ir chašlama.

Sriubytės

Ir ką jūs sau manote – mažos porcijos pasirodo visai ne mažos, o normalaus dydžio. Ir visos sriubos skanios, bet konkursą laimi barščiai, kuriuos labai rekomenduojame išbandyti. Tik gaila, nepamenam, kiek tos mažos porcijos kainuoja, o jų interneto svetainėje rašomos tik didelių porcijų kainos.

Kadangi sriubos gerokai papildė skrandžius, toliau jau net abejojame, ar tikrai reikia visokiausių šašlykų ir kitokių mėsų, tačiau sprendimas priimtas išbandyti mažas porcijas firminių kepsnių, kurios visai nėra mažos, kaip matote iš nuotraukų. Ir esame maloniai nustebinti, nes kepsniai yra labai minkšti ir sultingi. Tikrai šaunus patiekalas. Su kaina situacija tokia pat, kaip ir su sriubomis.

Firminis kepsnys „Ararat“

Taip pat yra išbandome ir tų kraštų salotų su vištiena, kuriose stipriai per daug majonezo, bet esmės tai nekeičia, nes šiaip tai tikrai skanus reikalas. Kainuoja 9 litus, kas mums labai patinka ir nekerta skaudžiai per piniginę. Beje, maisto tikrai netenka laukti ilgai, tad išeiname visai laimingi.

Vištienos salotos „Lori“

O dabar bendrai apie meniu. Profesorius E.Kūris, kažkada dėstęs teisės teoriją, yra sakęs, kad Pietų Amerikos šalių konstitucijos apimtimi jam primena telefonų knygas. Tai mums restorano meniu priminė visų Kaukazo šalių kulinarijos knygą, kurioje rasite visus tų kraštų patiekalus. Stipriai per daug puslapių. Suskaičiavom – vien desertų yra 17! Todėl išsirinkti yra neišpasakytai sunku, ypač, kai žmonės yra pervargę ir tiesiog nori greitai pavalgyt.

Pabaigai pasakysime, kad eikite ten, jeigu mėgstate daug mėsos ir sodrius skonius, jums turėtų patikt. Be to, skubėkite, nes ta maitinimo įstaiga neturėtų gyvuoti per amžius – prasta vieta daro savo…

Klajones po Kaukazą prisiminusi,
Degustatorių komanda

MENIU: Visa Kaukazo šalių virtuvės paletė.
KOKYBĖ: Pasirodė šviežia.
KAINOS: Kiekvienas ras savo piniginės nevirkdančio maisto.
ALKOHOLIS: Tradiciškai – alus, vynas, stiprieji. Mandrų kokteilių nesitikėkite.
APTARNAVIMAS: Kol kas ganėtinai mėgėjiškas, bet jie naujokai, atleidžiame.
VIETA: Kauno 3A, Vilnius.
INTERNETE: http://www.araratas.lt/ 
SUBALANSUOTA: mėgstantiems MĖSĄ ir Kaukazietišką maistą.

One Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.


9 × 9 =

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>