Kauno ambasada Vilniuje: pub’as tai geras, bet vat valgyt jame gal ir nereikia

Kaip žinia, Vilniuje atsidarė Kauno ambasada. Kitaip tariant, baras „RePUBlic No.4“. Puiki vieta, gero pub‘o interjeras, vienas kitas koncertas, neblogas šurmulys savaitgaliais, ir ne visai dykynė darbo dienomis, didelis alaus pasirinkimas, linksmai nusiteikę barmenai, bet… tegu kauniečiai nesupyks – vat valgyt tai ten nereikėtų.

Žinoma, kai kalbame apie maistą tokiame bare, reikėtų kiek atskirti sąvokas:
1) Valgyti ir mėgautis;
2) Valgyti po kažkelinto bokalo;
3) Valgyti, kai esi studentas.

"Picukė" kaip pas mamą

„Picukė“ kaip pas mamą

Pirmo varianto ten tikrai negalima daryti. Griežtai. Ir net nerekomenduojama bandyti. Bet, jei atitinkate kitus du kriterijus – tikėtina, kad jums netgi patiks.

Mes štai, pavyzdžiui, padarėme klaidą. Kelis kartus išbandę „RePUBlic“ savaitgaliais, galų gale pavalgyti nusprendėm darbo dienos vakare. Bus mažiau žmonių, ramiau, bus proga aptarti dienos reikalus ir skaniai pavalgyti. Arbe ne…

Kai apyžioplė padavėja (OK, suprantam, visiems reikia mokytis ir mokytis „ant kažko“; tai pasimokė ant mūsų) po ilgo laukimo vieną po kito prieš mus rikiavo svogūnų žiedus tešloje, Cezario salotas beigi Šefo picą – lūpų kampučiai sviro žemyn.

Salotos

Salotos

Pradėkime nuo svogūnų žiedų. Viskas su jais gerai. Tikrai. Skanu. Gražiai atrodo. Ir padažas geras. Ir jei padavėja nebūtų vėlavusi, kad net nebūtume atkreipę dėmesio. Bet tai KAIP tą žiedą reikėtų pamirkyti padaže? Kas iš to, kad indelis gražus, jei jis nepatogus klientui… Beje, už žiedus suplosite 2.80 euro.

Iš karto po svogūnų į stalą atkeliavo pica. Pica – Šefo. Beje, ją rinkdamiesi dar bandėme pakalbinti padavėją, kodėl ji vadinasi Šefo. Sakom: „Gal čia jau geriausia jūsų pica?“. Mergina kiek pasimeta ir sako, tai kad gal nelabai. Tada akimirką susitvardžiusi ištaria kultinę visų padavėjų frazę: „Pas mus tai žinokit viskas labai skanu“. Aha…

Tai jei prie svogūnų ir nebuvo ko labai kabinėtis, tai prie picos… Atsimenat, tais senais senais laikais, kurių, ačiū dievui, daug kas jau net ir neprisimena, laikais, kai metai kalendoriuje vis dar buvo pradedami skaičiais „19“, mamos kepdavo „picas“? Parduotuvėj nupirkdavo storą paplotį, uždėdavo daktariškos dešros (kas per pavadinimas…), fermentinio sūrio ar net kokio sūrio gaminio ir dar visko, ko būdavo šaldytuve. Tais laikais tai buvo vadinama pica, nes žmonės ir šiaip dar nedaug ko matę bei ragavę buvo.

republika (1)

Užkandukai – svogūnų žiedai. Skanu.

Tai va, jausmas valgant picą „RePUBlic“ – labai panašus. Jokio išraiškingesnio skonio (gerai, kad papildomai užsiprašėm jelapenų, bent tie gelbėjo), pado tešla – nekažką… Suvalgai, bet laimingesnis nuo to netampi. Tiesa, dar ir labai pigu. Tai galbūt labai daug tikėtis ir nereikėtų – kainos ir kokybės santykis veikia.

Toliau, kiek pamirštos (ir kada Lietuvoje ateis „mada“ maistą žmonėms atnešti vienu metu?) atkeliauja Cezario salotos su vištiena. Įkainos tos 4.50 euro. Ingredientai daugiau mažiau pataikyti, padažas – netolimas originaliam, tačiau skrudukai (naujas fainas žodis, ką?) – kiek per minkšti. O ir padažo – galėjo būti kiek daugiau.

republika (2)

Pamerk, jei gali

Žodžiu, lėkštės sudėtis panaši į tikrąją, tačiau kažkas – ne iki galo pavykę. Tiesa, labai dažnai būtent taip nutinka barams ar restoranams, kurie į savo meniu bando sutalpinti viską, kas tik įmanoma. „RePUBlic“ meniu rasite ir meksikietiškų patiekalų, ir jau minėtų picų, ir lietuviškos virtuvės užuominų, ir kepsnių, ir burgerių, ir šimtus užkandžių. Kai bandai daryti viską – kartais, būna, viskas ir nepavyksta.

Taigi, galų gale nuosprendis vienas. „RePUBlic“ numeris ketvirtas – yra puiki vieta išgerti alaus, susitikti su draugais, o jei alaus skrandyje darosi pernelyg daug (arba jūs – neišrankus studentas), tuomet maistas gali tikti. Tačiau jei norite maloniai pavalgyti ir pasimėgauti tuo, ką turite lėkštėje – geriau rinktis kitą vietą.

Bet tikrai užeikite čia paragauti alaus. Jo pasirinkimas tikrai didelis, o barmenai patiekdami alų dar ir kokį juokelį papasakos.

Beje, Vilniuje esanti „RePUBlic“ – jau ketvirtoji šalyje. Pirmos trys – Kaune ir gerai žinomos bei mėgiamos vietinių. Todėl juokaudami ir vadiname vilnietiškąją „RePUBlic“ Kauno ambasada. Gyvuok ir klestėk

MENIU: viskas. Realiai – viskas.
KOKYBĖ: jei kalbame apie maistą – meh…
KAINA: nebrangu. Užkandžiai po porą eurų, salotos – 3-4 eurai, sriubos – iki 2 eurų, pagrindiniai karšti patiekalai – nuo 5 eurų, visokie kitokie karšti patiekalai – nuo 2.50 eurų.
ALKOHOLIS: puikus alaus pasirinkimas, kiti stiprieji gėrimai, kokteiliai
APTARNAVIMAS: pliusas barmenams, o mūsiškė mokinė padavėja, tikimės, jau spėjo tapti profesionale
VIETA: Vilniaus g.
INTERNETE: www.pub.lt
SUBALANSUOTA: vakarėliui su draugais bei alaus sklidinais bokalais

 

2 Comments

  1. Tikrai grazus interjeras, per garsi muzika, letas ir prastas aptarnavimas, neskanus patiekalai, personalas uzsiima savo reikalais ir nesirupina lankytojais. Uzsakydami kita gerimo porcija isitikinkite, kad jums nepakisa pigesnio uz aukstesne kaina – gal mano, kad lankytojai po vieno-kito bokslo jau nebeatskiria originaliu gerimu? Beje, vaikinas uz baro akivaizdziai vartojo alkoholi. Reziumuojant – shudinas aptarnavimas ir nepagarba klientams gerame interjere su geru gerimu pasirinkimu. Daugisu ten nebeeisime.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.