„La Boheme“ – ne vien tik bohemai

Pripažinsime vieta, kuri vadinasi “La Boheme”, tikrai nėra šviežiena. Degustatorių komanda tą vietą nuoširdžiai myli ne tik dėl vyno (nors kiek narių atmintis atmena, tai turbūt viena iš pirmųjų vyninių bumą užsukusių vietų), bet ir dėl maisto, ir dėl aplinkos.

Pagrindinė salė

Anksčiau ten buvo “Bočiai”, o Degustatorių komandos nariai pamena, kaip tame dideliame židinyje ypatingomis progomis būdavo kepami tikri paršeliai, įsikandę obuolį. Šiandien į šią nuostabią įstaigą užsuka daug įvairaus plauko žmonių – ir menininkų, ir didelių verslininkų, ir reikšmingų biurokratų. Ką tuo norime pasakyti – jeigu planuojate susitikti su kuo nors vakare būtent ten – rezervuokite iš anksto ir pageidautina iš karto atsidarius durims. Atrodo vietos ten daug: viena didžioji salė ir dvi mažesnės, bet esant tokiam antlūdžiui (vakarais gali pagalvoti, jog krizė Vilniuje tikrai baigėsi), tai negelbėja. Beje, neseniai šalia įėjimo buvusį barą perdarė į maždaug dviaukštį minkštasuolinį loung’ą (teatleidžia man kalbininkai, nes nerandu lietuviško žodžio šitam reikalui perteikti), kuris puikiai tinka lengvo turinio susitikimams ar flirtui.

O čia Baltoji salė. Tiesa, keistą į ją tuščią žiūrėti...

Žavu yra tai, kad ten vyrauja toks malonus dūzgesys nuo pokalbių, o  muzika neįkyri. Padavėjai pakankamai supratingi, kad nevytų jūsų lauk vos susimokėjote. O ant stalų nėra jokios jokios reklamos. Bet jeigu jūsų kompanija vėluoja, yra bevielis internetas, kuriuo galite pasinaudoti ir prastumti tas kelias minutes.

Na ir galiausiai, apie maistą bei gėrimus. Degustatorių komandai patinka tai, kad ten galima rasti maisto arba užkandžių pagal progą. Jeigu atėjote su draugais/pažįstamais/mylimaisiais, o gal su priešais (kas ten gali žinoti) išgerti taurės vyno, yra išganingas Tapas meniu. Brusketos ir visokie kitokie lengvi užkandžiai papildo naminio ar kitokio užsakyto vyno taurę, alaus bokalą ar kokį kitą susigalvotą gėrimą. Nebrangu ir užtenka užkąsti. Jeigu norite pavalgyti (tarkim vakarienės ar savaitgalio pietų), rasite iš ko išsirinkti: užkandžiai, sriubos (megėjams ypač rekomenduojam Prancūzišką svogūnų sriubą), salotos – valgytas Cezaris tikrai nenuvylė nei gausa, nei kokybe, ir tradiciškai pagridiniai patiekalai – vienas iš Degustatorių komandos narių buvo užsisakęs viščiuką brendyje, bet pastarasis įspūdžio didelio nepaliko (juk ir viščiukams būna sunkių dienų).

Didžioji salė dieną ir dar tuščia... Vakarais nuo lempų ir žvakių ji įgauna gelsvą atspalvį, o nišos prisipildo bruzdesio ir pokalbių.

Darbo dienomis “La Boheme” siūlo ir dienos pietų: kiekvieną dieną skirtingą sriubą ir karštą. Pastaruoju metu Degustatorių komanda tenai jų nevalgė, bet senais laikais kainuodavo apie 15 litų. Naujienas apie tai galima gauti restorano „Facebook“ puslapyje.

Vienintelė bėda, kad po kiekvieno apsilankymo piniginė kažkaip stebėtinai palengvėja. Be 20-30 litų “ant žmogaus” dažniausiai neišeinama, o gal čia tik mūsų problema, kad visko lyg ir norisi.

O viską pasvėrus, vistiek labai labai rekomenduojam nueiti tiems, kurie nebuvo nė karto, bei sugrįžti tiems, kurie primiršo.

MENIU: toks itin derantis prie vyno: pradedant užkandžiais bei sriubomis, baigiant pagrindiniais patiekalais. Šaltibarščių ten nerasite, bet pvz., svogūninė sriuba – labai tobula. Lyg ir linksta link prancūzų ir italų.
KOKYBĖ: viskas labai gerai.
KAINOS: kuo daugiau ir kuo įdomiau užsisakinėsite, tuo daugiau paklosite. Jei esate žmogus su nuolatinėmis pajamomis – tai tikriausiai nebus problema. Jei esate studentas – visuomet galite išsiversti su užkandėlėmis bei namų vynu.
ALKOHOLIS: vynas, vynas, vynas ir dar daugiau vyno. Na, dar šampanizuotas vynas ir šampanas, cava ir viskas, kas panašu. Aišku, yra ir alaus, bet tokioje vietoje jį gerti – kažkaip keista…
APTARNAVIMAS: Priklauso nuo nuotaikos ir žmogaus ant kurio „užsirausite“, bet iš principo – didžioji dalis gana geriečiai. Kas mums patinka – jie nors kiek žino apie vynus, todėl gali rekomenduoti ir pasakyti keletą komentarų. Mes į tai itin kreipiame dėmesį, nes ne kartą teko patekti (kitose vietose) į situaciją, kai padavėjas apie patiekalus ar gėrimus – negali pasakyti nieko.
VIETA: Šv.Ignoto g. 4/3, Vilnius.
INTERNETE: web, FB.
SUBALANSUOTA: geriausiai šią vietą, tikriausiai, galima apibūdinti fraze: „vynui ir pokalbiams“. Tikrai tikrai tam.

Bohemiškai nusiteikusi,
Degustatorių komanda

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.