„Lokys“: gal ir ne geriausia vieta, kai neturi laiko, bet… buvo skanu!

Šiandien vėl buvo atėjęs pietų metas darbe. Ir vėl buvo kilęs amžinas klausimas: „Kur eiti pietauti?“. Atrodo, kad visos „senosios“ vietos jau gerokai pabodusios, todėl išsirinkti naują – šiek tiek užtrunka. Gana intensyvios paieškos internete ir keleto draugų patarimai ir pusė ofiso, kurie kenčia vien jau nuo to, kad dirba su Degustatorių komanda – keliauja į „Lokio“ restoraną, vienoje iš jaukių ir ne ką mažiaus siaurų Vilniaus gatvių.

„Lokio“ restoranas paprastai geriau žinomas kaip kepsnių vietelė nei vieta dienos pietums, bet pastarųjų jie turi, taigi – kodėl neišbandžius. Nors įprastinio meniu kainos gana aukštos ir ne kiekvienam tūlam tautiečiui įkandamos (ar dėl to, kad piniginėje vėjai, ar dėl to, kad „tiek mokėti už maistą nesamonė – namie pigiau!!!“ požiūrio), bet dienos pietų meniu – skųstis nėra ko. Sriuba 3 Lt, dienos salotos (šiandien buvo su kalakutiena) – 4 Lt, antras patiekalas (šiandien – ant grotelių kepta vištiena su ryžiais ir šviežiomis daržovėmis) – 8 Lt.

Bet apie viską iš pradžių… Šiandien karšta. Žiauriai klaikiai nepakeliamai karšta…, todėl po tikrai trumpų diskusijų – nusprendžiam sėdėti lauke (šiaip ar taip – tai malonumas rūkantiems kolegoms). Bet dėl tokio pasirinkimo netrukus pasigailime: a) mūsų galvų nedengia nė menkiausias pavėsis; b) maisto laukėme visą amžinybę. Mes žmonės kantrūs, pripratę prie nepatogumų, bet laiko mes NETURIM. Mes gi be perspektyvių jaunų studentų dar esame ir darbo liaudies atstovai. O darbai į mišką nebėga. O ir juos atlikti dažniausiai turėjome dar… vakar. Taigi, galų gale, tai, jog pietūs truko daugiau nei valandą – mums visai nepatiko.

Bet… maistas ten geras. Dienos sriuba – daržovių. Viskas su ja gerai, sriuba ir tiek. Šaltibarščiai (nepriklausantys prie dienos pietų ir kainuojantys 9 (!) Lt) buvo skanūs. Kiek matėm – jų buvo daug ir tirštų, greta – virtos bulvės. Ir dar visi valgėm vištieną. Smagu ir gera, kad nuo jos jautėsi dūmo kvapas – taip daug geriau, nei keptuvėje kepta ant aliejaus, bet priekabūs kolegos pastebėjo, kad skonio trūko, ypač keistas buvo padažas – toks iš grietinėlės, švelnumo įsikūnijimas. Dar buvo ryžių su kažkokiom smulkintom daržovėm ir šiaip – morkų salotos ala kiniškai (su sezamo sėklom – visai nieko) ir kelios skiltelės agurko.

Dar su „Lokiu“ gerai yra tai, kad pietų metu gira kainuoja tik 1 Lt. Kolegos sakė, kad galėtų būt su razinom, bet šiaip skanu ir smagu, kad jie patys tą girą gamina.

Beje, „Lokys“ – vienas iš seniausių Vilniuje vis dar veikiančių restoranų. Tokiu pačiu pavadinimu šis žvėrienos kepsnių restporanas veikia nuo 1972 m.

MENIU: specializacija – kepsniai (jei tiksliau – žvėrienos kepsniai).
KOKYBĖ: net tuomet, kai tai tik dienos pietūs – puiki!
KAINOS: dienos pietų meniu – gali būti net pigesnis nei daugelyje kitų vietų Vilniaus senamiestyje, bet a la carte (įprastinio meniu) – kiek didokos. Kita vertus, už kokybę dažnai reikia ir susimokėti.
ALKOHOLIS: ganėtinai „tradicinis“ barų gėrimų meniu.
APTARNAVIMAS: kiek girdėjome – ne dienos pietų metu viskas gerai, bet kaip patys patyrėme savo kailiu, per piko metu gali tekti luktelėti.
VIETA: Stiklių g. 8 (greta žavaus meškino skulptūrėlės), Vilnius.
INTERNETE: web, FB.
SUBALANSUOTA: mėsą dievinančioms asmenybėms, už gerą žvėrienos kepsnį – nepagailėsiančioms pinigų arba, dienos pietų metu, įvairaus plauko prašalaičiams. Beje, jie ten rengia vyno degustacijas, o kartais pietauti gali skambant gyvai muzikai. Kas yra gražu.

Mirštanti iš karščio, bet soti,
Degustatorių komanda

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.