Linas Samėnas: vieta su savo nuostatom

Kiek niūroką lapkričio popietę degustatoriai užsuko pietų į nediduką, bet jaukų Lino Samėno restoranėlį. Iš patikimų šaltinių girdėjome, kad tradicinės pietų pertraukos metu gali nebūti vietos, tad įplaukiam į šiltą patalpą po pirmos, tačiau vis tiek su rezervacija.

Tik įėjus, nosį kutena maisto kvapai, juk ir staliukai, ir virtuvė vienoje patalpoje. Virtuvės dalyje mikliai zuja du virėjai, vienas iš jų pats Linas – maloniai pasisveikina, pasikalba, priima užsakymą ir grįžta atgal į savo pirmaprades valdas. Tai viena iš tų itin retų vietų mūsuose, kur virtuvės vadas ir savininkas tiesiogiai bendrauja su klientais, klausia, domisi, kaip maistas – už tai didžiai gerbiam.

Mums patinka, kad meniu keičiasi kasdien, ir jis visas telpa juodoje lentoje vienoje iš virtuvės sienų. Visuomet yra sriubos, salotų, užkandžių pasiūlymas, karštas patiekalas ir desertai. Taip pat gerbiam už pastangas gaminti patiekalus iš sezoninių ir vietos [lietuviškų] produktų.

Visi patiekalai, kuriuos tądien ragavome, spinduliuoja paprastumu, tačiau su šiuolaikišku akcentu – kokybe ir meile abejoti neįmanoma. Pirmiausia skanavome salierų ir svogūnų kreminės sriubos už 10 litų.

IMG_1659

Salierų ir svogūnų kreminė sriuba

Burokėlių, obuolių ir pupų salotas už 7 litus. Salotos buvo pagardintos naminiu majonezu.

IMG_1657

Burokėlių, obuolių ir pupų salotos (nuotrauka ne itin kokybiška, degustatoriams ranka sudrebėjo)

Ėrienos ir obuolių užkandį už 14 litų.

IMG_1661

Ėrienos ir obuolių užkandis

Balandėliai, įdaryti aviena ir perlinėm kruopom, buvo tiesiog tobuli, kainavo 18 litų.

IMG_1663

Balandėlių iš tiesų turėtų būti 2 vienoje porcijoje, bet įvertinus degustatorių galimybės, dalinomės vieną porciją dviems. Padažas buvo tieisog dieviškas.

Galiausiai pietų meniu baigė sūrio pyragas ir gervuogių želė (kainos nepamenam, nuotraukas pamiršom, bet buvo nenuneigiamai skanu) – apsalo širdis.

Keli dalykai, kuriuos verta žinoti prieš išsiruošiant pietų: restoranas dirba tik pirmadieniais-penktadieniais nuo 11 iki 4, taip pat restorane nėra alkoholio, tačiau yra natūralių lietuviškų sulčių bei vaistažolių arbatos.

Degustatoriams patiko ir tikrai sugrįšim į šį restoraną, kuriame nėra vietos „greitai, pigiai ir daug“, tačiau kur pilna „šiltai ir kokybiškai“.

MENIU: Kuklus apimtimi, tačiau gebantis nustebinti.

KOKYBĖ: Puiki, paprasta, bet ne prasta.

KAINOS: 7-20 litų.

ALKOHOLIS: Nėra.

APTARNAVIMAS: Puikus, ypač, kai aptarnauja virtuvės šefas.

INTERNETE: Tinklapis čia, FB čia.

SUBALANSUOTA: norintiems pasimėgauti skaniais pietumis.

Jaukiai nusiteikusi,

Degustatorių komanda

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.


2 × = 18

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>