“Mėlynasis karpis” – Kintų žuvininkystės ūkio pažiba arba kai žuvis – tikrai šviežia

Sugalvojome mes vieną savaitgalį apsukti ratą aplink lietuvišką Kuršių marių dalį dviračiu. Pavyko – puikiai (kad ir kokie vietomis prasti keliai dviračiui). O geriausia tai, kad pakeliui dar ir radome kur puikiai ir maloniai pavalgyti – kas mums kelionėse visuomet išskirtinai patinka. Viena tokių vietų – greta Kintų žuvininkystės ūkio įsikūręs restoranas “Mėlynasis karpis”.

Po pirmojo savo vizito ten lankėmės dar bene keletą kartų. Vis dar gerai. Ypač vasarą ar pavasarį, kai galima prisėsti saulėtoje terasoje, mėgautis vaizdu į egzotišką pajūrio gamtą, kanalus ir tvenkinius.

Kintai, Melynasis karpis

Kadangi tai žuvininkystės ūkis, tai ir žuvies “Mėlynajame karpyje” galima gauti išties šviežios, tiesiai iš greta esančių tvenkinių. Tiesa, tiems, kuriems lietuviškų platumų žuvys ne prie širdies – ras ir egzotiškesnių pasirinkimų, bet mes bandome tai, “kas arti”. Ir nenusiviliame.

Kintai, Melynasis karpis

Didžiausias ir gardžiausias atradimas mums šiame restorane buvo ne kas kitas, o… karpis troškintas alaus padaže. O, kad matytų mus mūsų mamos, kurios vaikystėje bandė įtikinti, kad iš parduotuvės pirkta ir dumblu dvokianti žuvis yra skani. Karpis buvo vienas iš tų vandens padarų, kuris visuomet susilaukdavo griežto ne. O štai “Mėlynajame karpyje” – jis išties skanus.

Kintai, Melynasis karpis

Švelnios morkytės greta, gera porcija daržovių – nuostabus tiek aromatas, tiek skonis.

Išbandėme ir amūrus bei lydekas. Amūrai, nors susilaukė ir mažiau susižavėjimo šūksnių – buvo įvertinti ne ką mažiau. Lydekos tądien, tiesa, iš visų pasirinkimų kėlė mažiausiai džiugesio. Bet, tikriausiai, tik todėl, kad lyginome jas su puikiuoju karpiu. Įprastame Vilniaus restoranėlyje, tikriausiai, nuo tokios būtume ne ką mažiau džiūgavę.

Dar tikrai rekomenduojame paragauti žuvienės. Sodri, tiršta ir nekaulėta (kas žuvienei Lietuvoje yra ganėtinai retas ir labai svarbus argumentas).

Kintai, Melynasis karpis

Beje, patys nebandėm, bet matėm, kad Kintų žuvininkystės ūkio tvenkiniuose beigi kanaluose žmonės dar ir žvejoja, mat čia galima užsiimti pramogine žuvininkyste. Internetai sako, kad pagauti galima nuo 1,5 kg iki 20 kg karpių, stambių lydekų ir kitokios žuvies.

Tiesa, yra čia ir kitų pramogų. Pavyzdžiui, galite nuomotis laivelius ir papramogauti aplinkiniuose kanaluose, nuplaukti iki ne taip ir toli esančio, lietuviška Venecija vadinamo, Mingės kaimo. Ar net.. Pernakvoti.

Kintai, Melynasis karpis

Žodžiu, gerų dalykų yra ne tik Neringoje, bet ir kitoje Kuršių marių pusėje. Prasukite kada pro šalį. Ir nebūtinai vasarą. Beje, vaizdai iš Svencelės atsiveriantys į Negyvąsias kopas – tiesiog fantastiški.

MENIU: žuvis, žuvis ir dar kartą žuvis
KOKYBĖ: vietinė žuvis – gera
KAINOS: vidutiniškos
ALKOHOLIS: įprasti lietuviško baro variantai
APTARNAVIMAS: toks, kaip vietos, veikiančios gerą dešimtmetį – po senovei, žodžiu
VIETA: Kintai, Kintų žuvininkystės ūkis
INTERNETE: http://kintai.lt/melynasiskarpis/apie-mus/
SUBALANSUOTA: atostogautojams ir keliautojams

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.