Nauja vietnamiečių vieta mieste – kol kas geriausia Pho Vilniuje

Vilniuje jau kurį laiką veikia keletas gerai žinomų vietnamiečių restoranų – Saigon Jakšto gatvėje ir kito Vietnamo miesto pavadinimo Ha Noi Karoliniškėse. Draugai minėjo, kad prie Halės turgaus atsidarė dar viena visai nebloga vietnamiečų valgykla, na o mes tik džiaugiamės, kad pasaulio virtuvių Vilniuje daugėja, atsiranda nebrangaus azijietiško maisto, kuris nėra Vištiena Vyšnia iš eilinės kinų valgyklos, ir kad tas vietas kuria ne lietuviai, o tų šalių žmonės.

Vietname, gaila, mes nesilankėme, todėl šios šalies maisto vertinimas paremtas ne bandymu palyginti, kiek vienas ar kitas patiekalas yra autentiškas, o tiesiog jausmu – skanu mums ar ne.

Naujoji Vietnamiečių virtuvė (gaila, taip ir nesupratom, ar jie jau turi pavadinimą, ar dar ne) atsidarė 2018 m. gruodžio pradžioje Šopeno ir Kauno gatvių sankirtoje, kitoje gatvės pusėje nuo Ikiuko, visai prie Aguonų stotelės. Tą vietą galite pažinti iš medžiaginių stogelių virš langų ir pro langus matomų bambuko dekoracijų.

Viduje įrengimas labai paprastas ir kuklus, dekoro minimaliai, matosi, kad interjerui restorano savininkai pinigų nešvaistė. Kol kas ten dar nėra labai sausakimša, bet žmonių visus tuos kartus, kai lankėmės, buvo. Smagu, kad žmonės čia ateina iš aplinkinių namų ir jau daug kas spėjo pastebėti šią vietą.

Aplinka labai paprasta, primena valgyklą

Aptarnavo mus visus kartus tas pats vienintelis restorano padavėjas – jaunas vietnamietis vaikinas, labai gerai kalbantis lietuviškai. Padavėjas puikus – ne per daug įkyrus, bet malonus, paslaugus ir suprantantis apie patiekalus, galintis patarti ir padėti išsirinkti. Galėtų būti puikus lietuvių padavėjų treneris, tik kad iš realybės matosi, jog lietuvių padavėjai jokių mokymų prieš darbo pradžią nepraeina.

Meniu paprastas, neilgas ir aiškus. Yra vienas geriausiai Vietnamo išeksportuotų nacionalinės virtuvės patiekalų Pho sriuba, taip pat ryžių ir makaronų patiekalai, spring rolls ir dar kelios sriubos. Pasižiūrėkite patys.

Restorano meniu. Kainos atrodo labai prieinamos

Kainos nedidelės – už 5 EUR gali tikrai sočiai privalgyti fried rice and makaronų patiekalų.

Kepti ryžiai su jautiena
Labai skanūs makaronai su vištiena

Ar mums buvo skanu? Tikrai taip. Visi patiekalai, išskyrus gal spring rolls, buvo tikrai geri. Labai patiko Pho sriuba – manome, kad kol kas Vilniuje būtent čia ji yra geriausia. Taip pat geri buvo makaronų patiekalai ir praktiškai viskas, ką ragavome. Ant stalų padėta rūgščiai aštraus padažo, kuriuo galite mėgautis, kiek tik sveikata leidžia.

Spring rolls su mėsa buvo sausi ir sprangūs, su daržovėmis nebandėm, bet įtariam, kad gali būti geresni
Kyla garas nuos skaniosios Pho sriubos. Beje, nevalgantys aštriai – tai tinkamas pasirinkimas jums, nes sriuba labai švelnaus skonio

Leisime sau paminėti, kad geriausi šiame mieste spring rolls vis dar mums yra Ha Noi restorane – ten porcija yra milžiniška, vienam žmogui sunkiai įveikiama, tad siūlome imti trims-keturiems žmonėms kaip starterį.

Kaip jau minėta, Pho, ryžių ir makaronų patiekalai – mus sužavėjo, bet kadangi norisi paragauti daugiau meniu patiekalų, imamės jūros gėrybių sriubos ir iš kiniškų restoranų jau girtėto Gong Bao. Pastarasis, beje, vienas brangiausių patiekalų restorane. Nei vienas, nei kitas – nenuvilia.

Jūros gėrybių sriuba, pasirodo, yra užsimaskavęs Tom Yum’as. Jūros gėrybių savo sriubos bliūde rasite nedaug (pas mus plūduriavo krevetė bei kelios midijos), bet sultinys – beprotiškai skanus ir geras. Plius, tai viena pigiausių sriubų restorane. Taigi, jei norite ir sriubos, ir karšto – puikus pasirinkimas (nes užsisakę mažesnę porciją Pho – antro patiekalo galite ir nebeįveikti).

Tuo tarpu Goong Bao – tikrai puikus. Ypač puikus tuo, kad puikiai suderintas daržovių, riešutų ir vištienos sąntykis (nes būna vietų, kur valgydamas šį patiekalą gauni tik morkas ir riešutus). O dar tas pateikimas – ant karštos keptuvėlės, visas garuojantis ir čirškantis.

Gong Bao iš Vietnamo virtiuvės restorano Kauno g. 2

Gong Bao iš Vietnamo virtiuvės restorano Kauno g. 2. Kas jau kas, o Pho sriubos čia – naujas mūsų atradimas. Ir, mūsų vertinimu, gal net geriausios šiuo metu Vilniuje.

Posted by Savas bliūdas on 2019 m. sausio 8 d., antradienis

Beje, kas mums patiko dar – nors ir tenka kiek palaukti užsakytų patiekalų, o į stalą jie keliauja atskirai, bet kol lauki – girdi kaip virtuvėje čirška specialiai tau gaminamas maistas. Mums tai sufleruoja, kad viskas – labai šviežia.

Sriuba su jūros gėrybėmis, kuri pasirodė besanti užsimaskavusi Tom Yum

Išvados: labai rekomenduojam išbandyti. Ir ne tik dėl to, kad maistas skanus ir tikrai pigus, bet ir todėl, kad reikia remti unikalias naujas vietas, kurios tikrai yra vertos išgyventi šiame tinklinių picerijų ir burgerinių amžiuje.

P.s. alkoholio nėra, valdžia ploja katučių. Bet yra skanios žalios arbatos.

MENIU: vietnamietiška virtuvė
KOKYBĖ: mums pasirodė tinkama, maistas šviežias
KAINOS: labai geros
ALKOHOLIS: nėra
APTARNAVIMAS: labai malonus vietnamietis vaikinas, puikiai kalbantis lietuviškai
VIETA: Kauno g. 2, Vilnius
INTERNETE: Vietnamo virtuvė
SUBALANSUOTA: paprastai vakarienei po sunkios darbo dienos ar savaitgalio pietums po sunkios darbo nakties

3 Comments

  1. Nesu buves, labai idomu isbandyti. Beje man kolkas geriausia Pho galima rasti tame paciame rajone, netoli Hales esanciame Asia Viet restorane.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.