“Opandanekanda” Kaune. O gal kanda?

“Jei Lietuvoje kada ir buvo krizė, tai jau seniai baigėsi”, – prieš keletą savaičių mums aiškino vienas brangus bičiulis, besipiktindamas tuo, jog nespėja lankyti visų naujai atsidarančių restoranų, užkandinių ar barų. O kur dar eilės ir retkarčiais prispiriantis reikalas rezervacijoms – be jų, kai kur, rodos, jau ir neįmanoma.

Opandanekanda Kaunas

Štai jis – burgeris su krabo mėsa

Vieną žvarbų savaitgalį atsidūrę Kaune mes taip pat nusprendėme išbandyti ganėtinai neseniai duris atvėrusį restoraną “Opandanekanda”. Tiesa, nusprendėme po ilgų svarstymų, nes ne visi internete klajojantys komentarai šio restorano atžvilgiu buvo teigiami. Kritikos strėles internautai leido ne tik į aptarnavimą, bet ir į kai kuriuos patiekalus.

Krabo burgeris iš kito kampo. Kainuoja jis, beje, 8 eurus

Krabo burgeris iš kito kampo. Kainuoja jis, beje, 8 eurus

“Grill, burger ir pizza” vieta prisistatantis restoranas visų pirma maloniai nustebino gana eklektišku, bet tuo pačiu ir šarmingai hipsterišku interjeru. Nors, tiesą pasakius, Kauno restoranų interjerai išties dažniau būna išmaningesni nei Vilniuje. Viskas labai paprasta, lyg ir jau kažkur matyta, bet sudėjus į visumą – dera.

O štai čia - plėšyta kiauliena

O štai čia – plėšyta kiauliena

Antras dalykas, kuris nenuvylė, buvo aptarnavimas. Nors prisėdus ir teko kiek luktelėti (tvarkingai, pagal seną lietuvišką madą), bet pribėgusi padavėja nedvejodama vardino patiekalus, ingredientus ir klientų mėgstamus pasirinkimus. Svarbiausia, kad neišgirdome to baisaus: “aš šiaip nevalgau šito, tai nežinau”.

Už 'pulled pork'ą' paklosit 5 eurus

Už ‘pulled pork’ą’ paklosit 5 eurus

Galbūt mums pasisekė, o gal klientų komentarai Facebook kartais padeda, bet aptarnavimas buvo išties malonus ir draugiškas.

Po šiokių tokių diskusijų į stalą jau keliavo snieginio krabo bei ‘pulled pork’ burgeriai. Pirmasis, beje, buvo itin rekomenduotas kaip klientų giriamas ir mėgstamas. Ir, turime pasakyti, tikrai neblogas, tik gal už 8 eurus norėtųsi šio to išmanesnio. Pats burgeris maksimaliai paprastas ir tradicinis, tik vietoj įprastos kito tipo mėsos – tešloje voliota ir aliejuje gruzdinta krabo mėsa.

Kaunas Opandanekanda

Su sausainiuku… :)

‘Pulled pork’ mes vadiname saugiausiu įmanomu variantu. Iš visų burgerių pasirinkimų. Visur. Kodėl? Burgeriai kartais pasitaiko per sausi, o plėšyta kiauliena padeda išvengti šio nemalonumo. Plius, geriau ar prasčiau, bet ji privalo būti marinuojama. Tačiau čia mes apie “visur”. “Opandanekanda” ‘pulled pork’ atitinko visus esminius reikalavimus.

Beje, mums visai patiko pateikimas. Tas iš burgerio styrantis peilis – atrodo įspūdingai.

Gabalėlis interjero

Gabalėlis interjero

Sudėjus viską į vieną – apsilankymu “Opandanekanda” likome patenkinti. Greitai, maloniai ir gana skaniai. Neatmetame galimybės, kad užsukę į Kauną eitume dar. Tiesa, jei neatsidarys kažkas naujo…, o tai – labai tikėtina.

MENIU: mes tokią vadinam hipsteriška virtuve – visko po šiek tiek ir populiariai
DIENOS PIETŪS: matėm, kad egzistuoja
KOKYBĖ: sakytume – atitinka kainą
APTARNAVIMAS: greitai ir su detalėmis
KAINA: vidutinė
ALKOHOLIS: visi esminiai alkoholiniai gėrimai
VIETA: Kurpių g. 26, Kaunas
INTERNETE: www.facebook.com/Opandanekanda
SUBALANSUOTA: vakarui su draugais

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.