„Palermo” – bandymas gaminti picas Alytuje

Tai nėra jokia naujiena – picerija „Palermo“ Alytaus miesto centre stovi jau n metų ir praktiškai nesutiksite alytiškio, kuris nėra ten bent jau alaus išgėręs.

Sunku jau ir beatsiminti, kiek kartų „Palermo“ buvo uždarytas ir vėl atidarytas, ta vieta išgyveno spalvingus laikus prieš gerus 15 metų, kai savaitgaliais iš maitinimo įstaigos pavirsdavo naktiniu klubu. Dzūkijos regiono jaunimas ten dažnai mėgdavo aiškintis santykius, tad tėvai paaugliams vaikams rekomenduodavo vakarais tą vietą apeiti.

Naujasis „Palermo“ nedaug kuo pasikeitė nuo senųjų jo versijų, tik žada būti šeimos restoranu, dėl ko mums, tiesą sakant, nei šilta, nei šalta.

Atidarymo proga pasirodžiusiuose straipsniuose regioninėje spaudoje rašoma, kad picerijoje dirbs nemaža dalis senų laikų darbuotojų, kas lyg ir reiškia, kad maisto skonis ir kokybė išliks nepakitę. Ir tai yra visiškai nieko gero.

Per šitiek metų visoje Lietuvoje atsidarė labai daug gerų maitinimo įstaigų, kai kurios iš jų netgi vejasi pasaulio restoranų lyderius, o ši vieta vis dar teikia 15 metų senumo patiekalus.

Kainos yra vidutiniškos Vilniaus gyventojams, tad Alytiškiams turėtų būti netgi aukštos. Picų yra 100 rūšių, kaip ir priklauso save gerbiančiai picerijai.

Vis dėlto, verta nueit buvo vien dėl nostalgijos, nes autorės pirmoji gyvenime valgyta pica (kokiais 1997 metais) buvo būtent ten, ir ji iki šiol atsimena, koks tai buvo ypatingas potyris.

Tad šį kartą buvo pasukta tuo pačiu keliu ir užsisakyta Romeo – iki šiandien viena iš mėgstamiausių autorės picų. Na ir ką, ir negalima sakyti, kad buvo labai blogai, labiau gal vidutiniškai, taip ne visiškai pro šalį, bet labai toli nuo Italijos. Maža pica kainuoja 15 lt, lyg ir normali kaina. Tik lėkštės ne picoms, dėl to šiek tiek keista buvo.

Romeo pica. Atrodo bardakas. 15 lt

Romeo pica. Atrodo bardakas. 15 lt

Silkė su baravykais buvo blogai, labai prastas bandymas pasididžiuoti dzūkiškais grybais.

Silkė su baravykais buvo bloga. Garbės Dzūkijai nedaro. Apie 10 lt.

Silkė su baravykais buvo bloga. Garbės Dzūkijai nedaro. Apie 10 lt.

Čili sriuba buvo irgi blogai. Reikia pabrėžti, kad šitas patiekalas yra itin imlus improvizacijoms ir yra begalė nesunkių būdų padaryti jį įsimintinu, bet kažkaip nemaža dalis maitinimo įstaigų žiauriai feilina, visų pirma dėl to, kad ji nebūna aštri. Šiuo atveju buvo ši grubi klaida ir dar keletas kitų.

Liūdna čili sriuba. Apie 10 lt.

Liūdna čili sriuba. Apie 10 lt.

Havajų pica buvo tokia, kaip ir visose kitose panašaus lygio Lietuvos picerijose. Ir tai tik rodo „Palermo“ buvimą vidutinybe.

Havajų pica. 16 lt.

Havajų pica. 16 lt.

Ar gerai, kad „Palermo“ vėl dirba – žinoma, kad taip. Ar ten maistas yra kuo nors ypatingas – tikrai ne, bet kitos vietos Alytuje yra tokios blogos, kad net skauda, todėl picerija turi šansų vėl tapti populiari. Žinoma, nekalbu apie visų giriamą šašlykinę, apie kurią gal kitą kartą.

Nostalgijos kamuojama,
Degustatorių komanda

MENIU: picos ir visa kita.
KOKYBĖ: labai vidutiška.
KAINOS: vidutiniškos.
ALKOHOLIS: turi visko.
APTARNAVIMAS: Dzūkiškai svetingas.
VIETA: Rotušės a. 2A, Alytus
INTERNETE: www
SUBALANSUOTA: nerandantiems geriau

 

5 Comments

  1. Kažkodėl mano Palermo Pub gauti patiekalai buvo žymiai geresnės išvaizdos ir skanūs. Gal straipsnio autorė prieš fotografuodama savo patiekalus juos kuo nors pervažiavo ar ant jų atsisėdus pasišildė subinę? Jeigu ir apie kitas maitinimo įstaigas analogiškai formuojama nuomonė, tai savas bliūdas nevertas dėmesio.

    • Well, kad šitas blog’as dar senesnis nei Užkalnio… Taip kad, dar neaišku kas nuo ko kopijuoja… :)) O, beje, žurnalistų – niekas ir nekopijuoja. Kaip teigia šio puslapio aprašymas (į kurį irgi pravartu užmesti akį) – tai yra asmeninė nuomonė, jog tai yra asmeninė nuomonė – aiškiai pasakyta, nesinori – galima ir neskaityti! Taikos žemėje! :)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.


7 + 6 =

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>