Phun Kee Duck: kai gerklę pradeda spausti prisiminimai iš atostogų Tailande

Tailande (ar gretimuose Azijos kraštuose) jau, tikriausiai, spėjo apsilankyti mažų mažiausiai geras trečdalis išmanesnių lietuvių. Bent jau taip leidžia spėti Facebook srautas, nuolat pametėjantis gražesnių ar kiek kičinių atostogų nuotraukų. Azijos temos populiarios ir kelionių portaluose ar to paties seno gero Facebook kelionių grupėse.

Viena iš temų, kurią būtinai pamini visi apsilankę Tailande – maistas. Pigus, gatvės, geras, skanus, aštrus – maždaug tokie epitetai minimi dažniausiai. Nenuostabu, kad lietuviams patraukus link Azijos, vis dažniau ir mūsuose galima atrasti tų kraštų virtuvės šedevrų bandymų.

Bandymais juos vadiname todėl, kad nebūtinai visada visiems pavyksta. Ar ingredientų stoka, ar bandymas sulietuvinti receptus, bet dažnokai išeina nei šiaip, nei taip.

O bet tačiau, prieš gerus metus Vilniuje duris atvėrė „Phun Kee Duck“, kurie suteikė šiokios tokios vilties, kad net ir Lietuvoje Azijos virtuvė gali egzistuoti. Duris jie atvėrė Vilniaus stoties rajone, kaip ir privaloma tikram tailandietiškam restoranėliui – minimaliai investavo į interjerą beigi didžiausią akcentą dėjo ant maisto išsinešimui.

Phun Khee Duck

Sėdi sau ir mėgaujiesi gyvenimu, stebėdamas spalvingą Stoties rajono gyvenimą

Žvelgiant į reitingus facebook‘uose beigi google‘uose – daug nusivylusių žmonių, bet tuo pačiu – nemažai ir labai patenkintų. Paragavę patys nusprendėm, kad jiems ten, matyt, „kaip išeina“. Kas, žvelgiant iš grynai pragmatiškos pusės, bet kokiam restoranui yra labai blogai. Juk stabilumas – vertybė.

Tai per aštru lietuviams, tai per sūru, tai vėl koks velnias… Kita vertus, ir tas lietuviškas aštrumas labai jau nestabilus. Kas vienam yra tik vidutiniškai aštru, kitam – jau degina gerklę. Restorano šefui bei savininkui, esame tikri, toks lietuviškas nepastovumas kelia siaubą. Bet, gerbiamieji, kad jau nėrėte į tokią virtuvę, o ne link pilko dangaus atspalvio ir vienodo skonio „cepų“ – teks susitaikyti ir ištverti.

Phun Khee Duck

Kai sakėme, kad į interjerą investuoti nėra būtina – vienas geresnių restoranėlių pačiame Tailande, Bankoke

Beje, nors „Phun Kee Duck“ ir turi alaus, jei kiek dvejojate dėl savo galimybių valgyti aštriai, o išdrįsote užsisakyti patį aštriausią variantą – imkite ne alaus, o vandens. Paprasto tyro vandens. Alus ir jame esanti angliarūgštė aštrumą gali tik dar labiau sustiprinti ir nė velnio nenuplauti. Jei akyse pasirodys ašaros – griebkitės grietinės, natūralaus jogurto arba… kopūsto. O jei dar po ranka turite ličių – jie nugalės bet kokį aštrumą. Mus ličiais, beje, gelbėjo patys tailandiečiai, kai netyčia valgydami Papaya salotas kažkur kalnuose prie Chang Mai perkandom čili pipirą. Ačiū dievui, buvo žalias. Verkėm tik pusvalandį.

O grįžtant prie „Phun Kee Duck”, nors kai kurie internetai ir prieštarautų mums, bet maistu SavasBliudas.lt komanda liko patenkinta. Jis tikrai priminė ragautą 19 dienų kelionėje, benaršant šią šalį nuo pietų iki pačios šiaurės. Tiesa, tik nebuvo labai aštru, nors ėmėme būtent tokį variantą. Gavosi kažkaip vidutiniškai, bet still – skanu.

Phun Khee Duck

O taip atrodo tas pats Phun Kee Duck ragautas patiekalas Tailande, kažkurioje iš turistinių salų. Tik makaronai kiti. Kalbant apie virtuvių gėrį – pas Phun Kee Duck – tikrai skaniau :)

Pora staliukų lauke, ramus šiltas vasaros savaitgalis… likom laimingi. Grįšim dar. Ragaukit ir jūs.

MENIU: tailandietiška virtuvė
KOKYBĖ: viskas OK, tik štai su tuo aštrumu reikia išsiaiškinti… :)
KAINOS: greito maisto kavinės lygio
ALKOHOLIS: alus
APTARNAVIMAS: radom šypsenų, į kvailus klausimus – maloniai atsako
VIETA: Pylimo g. 49, Vilnius
INTERNETE: https://www.facebook.com/PHUNKEEDUCKVilnius/
SUBALANSUOTA: principe – išsinešimui, bet tinka ir greitam pavalgymui vietoje

2 Comments

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.