Post Skriptum: geriau jie būtų kur nors kitur

Geriausia, kas yra nutikę šiam restoranui yra jo buvimo vieta – Gedimino prospektas, tarp Gedimino 9 ir centrinio pašto. Tai garantuoja nunutrūkstamus klientų srautus ir tikriausiai tik todėl šitas restoranas vis dar veikia.

Buvo labai liūdna aplink save matyti pilnai turistų nusėstus staliukus, nekantriai laukiančius, ką jiems gali pasiūlyti pačioje sostinės širdyje esanti maitinimo įstaiga.
O pasiūlyti jie gali ne kažin ką. Kažkokiu stebuklingu būdu jie kainas išlaikę labai žemas, lyginant su kitomis aplink esančiomis maitinimo įstaigomis. Tačiau kokybe ar skoniu maistas tikrai nepasižymi. Todėl man asmeniškai labai norėtųsi, kad tokioje vietoje maistas būtų įspūdingas ir turistai iš kavinės išeitų puikiai nusiteikę ir skaniai pavalgę.

Ragavome spageti su vištiena, kurie buvo labai liūdni – kažkokiam vos ne piene mirkyti spagečiai (tipo grietinėlės padažas), keli vištienos gabaliukai (tokie patys buvo rasti ir Cezario salotose), kelios skiltelės šviežio pomidoro (kam ten jo reikia???) ir ant viršaus, žinoma, lietuviškos maisto patiekalų puošybos nepakeičiamas pagalbininkas – ponas krapas.

Spagečiai su vištiena atrodo liūdnai. Kainuoja nedaug - gal 13 lt

Spagečiai su vištiena atrodo liūdnai. Kainuoja nedaug – gal 13 lt

Dabar apie Cezario salotas – eilinį kartą klausiu: kodėl reikia vadinti vištienos ir daržovių salotas Cezario, jeigu jos neturi nieko bendro su Cezario salotomis. Čia ne šiaip koks gražus patiekalo pavadinimas kaip kepsnys „Beržas“ ar pieniškos dešrelės „Saulutė“. Ne, visame pasaulyje Cezario salotos yra žinomos dėl to, kad jos yra klasikinės, o tai reiškia, kad Cezaris Cardini sudėjo konkrečius ingredientus ir pavadinimo naują patiekalą savo vardu.

Nežinantiems – salotos labai paprastos: Romaine salotos, skrudinti baltos duonos gabaliukai, geros kokybės parmezano sūris ir specialus Cardini sukurtas padažas (kuris ir yra visa esmė). Bet daugiau nepasakosiu, skaitykite Wikipedijoje: https://en.wikipedia.org/wiki/Caesar_salad. Visa kita, mano nuomone, neturėtų vadintis Cezario vardu, bet lietuviai sau leidžia daug, ką ir matote šioje lėkštėje.

Cezario salotos su vištiena yra tiesiog vištienos salotos su parmezano (nors ir tai neaišku) sūriu ir krutonais. Kainavo 13 lt

Cezario salotos su vištiena yra tiesiog vištienos salotos su parmezano (nors ir tai neaišku) sūriu ir krutonais. Kainavo 13 lt

Dar buvo ragauta aštrios sriubos, kuri visiškai buvo neutrali,  galima buvo ją valgyti ir esminių nusižengimų Virtuvei nepastebėta.

IMG_20130613_113533

Aštri sriuba buvo pusė velnio, visai didelė porcija, tikrai galima užkąsti. Kainavo apie 10 lt

Geriausias pasirinkimas buvo bulviniai blynai su mėsa. Maistas riebus, porcija didelė, bet vyrams leidžiama taip valgyti. Kažko nuostabaus iš šio patiekalo išlaužt tikriausiai neįmanoma, bet blynai buvo normalaus gerumo.

Bulviniai blynai su mėsa buvo geriausias pasirinkimas. Ta salota šone buvo dėl kažkokių nesuprantamų priežasčių. Kainavo apie 13 lt

Bulviniai blynai su mėsa buvo geriausias pasirinkimas. Ta salota šone buvo dėl kažkokių nesuprantamų priežasčių. Kainavo apie 13 lt

Kainos nedidelės, apie 10-13 lt už kiekvieną iš patiekalų. Geras dalykas tas, kad turi įvairaus alaus, ne tik Švyturys Ekstra. Tad rekomenduojam ten eini vasarą, sėdėti lauke ir gerti alų, ir labai gerai pagalvoti prieš valgant.

Vasaros kavinių beieškanti,
Degustatorių komanda

MENIU: viskas, ko tik nori. Taip vadinama Europietiška virtuvė su lietuviškais elementais.
KOKYBĖ: vidutiniška.
KAINOS: tikrai nedidelės, lyginant su aplink esančiais restoranais.
ALKOHOLIS: visko pilna.
APTARNAVIMAS: buvo viskas gerai, geros mergaitės.
VIETA: Gedimino pr. 7, Vilnius
INTERNETE: Čia.
SUBALANSUOTA: prie maisto nesikabinėjantiems.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.