Restoranas „Ginger“ – guminės antytės ir jokio alkoholio

Degustatorių komanda neša didelį kryžių – yra save įpareigojusi vaikščioti po įvairias maitinimo įstaigas ir patirtis iš ten aprašyti Jums, kad skaitytojai žinotų apie vietas, vertas pagyrų ir paminėjimo, ir kad nesilankytų ten, kur tikrai nėra verta švaistyti laiko ir pinigų.

Labai gražios restorano "Ginger" lubos

Labai gražios restorano „Ginger“ lubos

Šį kartą keliavome vakarienės pirmosios pavasario dienos proga, visi buvome pakilios nuotaikos, susirinko šauni draugų kompanija, ir visi nekantriai laukėme puikaus ilgo vakaro su skaniu maistu, šlakeliu alkoholio ir smagiais pokalbiais.

Tai, žinokite, nieko panašaus nepatyrėme. Buvo labai arti nusivylimo, o kai kuriems mūsų draugams pasisekė dar mažiau – viskas, ką jie valgė, buvo blogai. Iš karto, nebandydami išlaikyti intrigos, pasakysime pagrindinę to restorano problemą – maiste yra mažai skonio. Jeigu esate kada nors valgę tailandietiškų patiekalų, tikriausiai puikiai suprasite mūsų nusivylimą, nes tos šalies virtuvė pasižymi sodriais ir giliais skoniais ir aromatais, saldumą, aštrumą, sūrumą ir kartumą nuolat derindami tarpusavyje ir kurdami tikrą skonių sprogimą valgančiajam. Na, tai mūsų atveju sprogti galėjo nebent širdis iš skausmo, kai garavome ir negalėjome patikėti tuo, ką jaučiame.

Vakaras prasidėjo nuo nenusakomo septynių žmonių nusivylimo – restorane nėra alkoholio. Žinoma, esame patys kalti, kad nepasidomėjome prieš ateinant, todėl patirtas šokas buvo labai nemalonus – jūs pagalvokite apie visą savaitę sunkiai dirbusius žmones, kurie tikisi penktadienio vakare užsisakyti taurę vyno ar alaus ir ramiai gurkšnojant aptarti su draugais savaitės naujienas. Deja, teko gurkšnoti arbatą ir kolą. Ir taip tris valandas.

Be mūsų kompanijos dar buvo užimti kokie 3-4 staliukai, maždaug trečdalis viso restorano. Padavėja dirbo viena. Ir dar aplink lakstė ilgakojė administratorė, vis pribėganti kažko pasitikslinti. Padavėja buvo miela ir stengėsi. Ir netgi viena spėjo mus apšokinėt. Nespėjo kai kas kitas – nespėjo virėjai virtuvėje mums gaminti. Kadangi virtuvė yra atvira, tai galėjome nesunkiai suskaičiuoti, kad virėjų sukiojosi 4 vienetai, visi labai jaunučiai, juokėmės, kad gal studentai iš virėjų mokyklos.

Arbatą ir kolą gėrėme daugiau nei valandą, iki sulaukėme pirmų patiekalų. O čia ir prasidėjo didžiosios nelaimės. Jeigu jūs sekėte, kas buvo rašoma, jau turėjote susidėlioti – penktadienio vakaras po sunkios darbo savaitės, ilgai lauktas susitikimas su draugų kompanija, nusivylimas dėl alkoholio nebuvimo, virš valandos laukimas, kol atneš maistą. Ir… maistas be skonio. Tailandietiškas maistas be skonio. Kaip čia suprast?

Pradedam nuo sriubų. Tom yum sriuba yra vienas ir nuostabiausių dalykų, ką Tailando virtuvė davė pasauliui. Tai skaidri sriuba su jūros gėrybėmis ir daržovėmis, pilna nuostabiausių azijiečių virtuvės skonių ir kvapų, ir labai aštri, kad net ašaros bėga. Kadangi vos prieš savaitę sriuba buvo su malonumu suvalgyti Briusly, dar švieži buvo prisiminimai apie tai, koks turėtų būti sriubos skonis. Deja, bet draugė, valgiusi sriubą, nepatyrė nieko panašaus, ir nors sriuba atrodo labai gražiai, bet skonis stipriai nuvylė.

Tom yum sriuba atrodo labai graži, kainuoja 21 lt

Tom yum sriuba atrodo labai graži, kainuoja 21 lt

Toliau atkeliavo tailandietiška jautienos sriuba, kuri smirdėjo, jeigu ką. Skonio irgi nerasta, jautiena buvo kieta. Draugė nesuvalgė tos sriubos, padavėja teiravosi – gal neskanu, bet draugė išliko mandagi, sakė, kad labai aštru. Ir su nekantrumu laukė, ką gi atneš toliau.

Tailandietiška sriuba su jautiena, kaina 18 lt

Tailandietiška sriuba su jautiena, kaina 18 lt

Sushi buvo neblogi, bet ir vėl – skonis nebuvo intensyvus, sojos ne tik, kad neatnešė, bet ir nesivargino pasiūlyti. Sushių gerbėja sakė, kad jie daug skanesni Pylimo-Palangos gatvių kampe esančiame restorane, kur ir kainos perpus mažesnės.

Sushi gražūs, bet be skonio, Alaska roll rinkinys 32 lt

Sushi gražūs, bet be skonio, Alaska roll rinkinukas ir pora Nigiri – 29 lt

Anties krūtinėlės užkandis su svieste keptais šparagais buvo itin laukiamas. Žinant, kokia nuostabi gali būti gerai paruošta anties mėsa ir kokia tobula daržovė yra šparagas, buvo tikimasi, kad patiekalas bus nepakartojamas. Na, o nutiko taip, kad prasidėjo juokelių apie guminę antytę iš vonios laidymas. Patiekalas atrodo tikrai gražiai ir skaniai, bet mėsa buvo kieta ir tąsi, šparagai beskoniai, tos salotos su balzamiko actu visiškai ne į temą. Kažkoks nesusipratimas.

Anties krūtinėlės užkandis su šparagais, 19 lt

Anties krūtinėlės užkandis su šparagais, 19 lt

Labiausiai pasisekė salotoms su mėlynuoju pelėsiniu sūriu su keptomis kriaušėmis. Salotos nesulaukė neigiamų atsiliepimų, todėl bendra nuotaika prie stalo buvo bandoma subalansuoti „o gal ne viskas taip blogai“ kartojimu ir viltimi, kad kiti patiekalai bus geresni.

Skanios salotos su pelėsiniu sūriu ir keptomis kriaušėmis, 14 lt

Skanios salotos su pelėsiniu sūriu ir keptomis kriaušėmis, 14 lt

Tiesa, viena iš mūsų kompanijos buvo užsisakiusi tik wok makaronų, tai mes sau valgėme starterius, o ji vargšė sėdėjo ir laukė apie dvi valandas, kol gaus savo vakarienę.

Tęsiame toliau – dar po valandos sulaukiame pagrindinių patiekalų. Specialusis šefo pasiūlymas buvo nušvilptas dėl kelių priežasčių – jautiena buvo beskonė ir niekas nesiteiravo, kaip ji turi būti iškepta, todėl žmogus turėjo valgyti žalią mėsą, nors negali jos pakęsti. Tie agurkų bokšteliai irgi buvo nesusipratimas. Rezultatas – viena pikta ir nusivylusi dama, kuri tikriausiai niekada daugiau nesugrįš į tą restoraną.

Šefo specialus pasiūlymas - salotos su jautienos su jautienos nugarine ir marinuotais apvirtais agurkais, įdarytais visokiom daržovėm - 20 lt

Šefo specialus pasiūlymas – salotos su jautienos nugarine ir marinuotais apvirtais agurkais, įdarytais visokiom daržovėm – 20 lt

Na, o dabar šiek tiek teigiamų emocijų – wok makaronai su jautiena buvo sodrūs ir aromatingi, geras ir aštrus padažas, puiki minkšta jautiena – toks jausmas, kad už pagrindinius patiekalus atsakingas kitas žmogus virtuvėje, kuris supranta, ką daro.

Wok makaronai su jautiena buvo geri, kainavo 21 lt, tik porcija mažoka

Wok makaronai su jautiena buvo geri, kainavo 21 lt, tik porcija mažoka

Butter chicken irgi buvo labai neblogai. Tiesa, labiau norėjosi jausti grietinėlę, nes pomidorų padažas buvo kiek per rūgštus, bet čia jau skonio reikalas. Todėl galime tik patvirtinti – patiekalas pavykęs. Ir ryžiai buvo puikiai paruošti, aromatingi ir skanūs.

Butten chicken - jos buvo daugiau, čia jau nuvalgyta, buvo skanu, kainavo 24 lt

Butten chicken – jos buvo daugiau, čia jau nuvalgyta, buvo skanu, kainavo 24 lt

Tokia pat buvo ir anties krūtinėlė, troškinti kokoso pieno ir kario padaže – intensyvus skonis, puikus aromatas ir skani mėsa. Puikiai pavykęs patiekalas.

Antiena kokoso pieno padaže - 29 lt

Antiena kokoso pieno padaže – 29 lt

Tai jūs man dabar sakykite – kodėl visi patiekalai negalėjo būti tokie pavykę, kaip tie keli pagrindiniai patiekalai? Kodėl sushi restoranas negali net normalių sushi pagamint? Ką jau kalbėt apie sriubas.

Šiaip mes galime atleisti labai daug – ir neprofesionalų aptarnavimą, ir nepatogias kėdes ir stalus, ir valandų laukimą, ir alkoholio nebuvimą, ir dar labai daug ką, bet negalime atleisti prastai paruošto, neskanaus ir pervertinto maisto, kai išėjęs iš restorano jautiesi apiplėštas ir nesupratęs, už ką sumokėjai tiek pinigų. Todėl mes daugiau ten neisime. O einantiems patariame rinktis pagrindinius patiekalus, kurie tikrai jūsų nenuvils.

MENIU: Tailandietiškas ir japoniškas, bet yra ir burgeris
KOKYBĖ: Lyg ir šviežia, nors buvo pavytusių salotų
KAINOS:aukštos. pernelyg aukštos už gaunamą kokybę
ALKOHOLIS: aha, norėtumėt…
APTARNAVIMAS: viskas buvo normalu
VIETA: Gynėjų g. 14, Vilnius
INTERNETE:FB profilis
SUBALANSUOTA: mėgstantiems egzotiką

Nusivylusi,
Degustatorių komanda

p.s. beje, primename, kad mes dalyvaujame Login 2013 konkurse, todėl kviečiame jus balsuoti čia: http://www.login.lt/apdovanojimai/nominacijos?id=93. Balsuoti galima kasdien.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.