Seniausias restoranas pasaulyje – turistų rojus

Degustatorių smalsumas dažnai nuveda į keistus pasaulio kampelius ir juose esančias įdomias maitinimo įstaigas. Šį kartą pristatome Jums, mieli skaitytojai, seniausią pasaulyje restoraną Botin, įsikūrusį Madride.

Taigi, Botin restoranas įkurtas 1725 ir oficialiai Guinesso rekordų knygoje įrašytas kaip seniausia maitinimo įstaiga pasaulyje. Nuo tavernos iki restorano per daugelį metų keitęsis, Botin nenusileidžia legendų skaičiumi, ypač apie šio restorano įtaką ir sąsajas su menais, pavyzdžiui, Goya neva dirbęs indų plovėju, vietiniai ir užsienio rašytojai (pavyzdžiui, Hemingvėjus ar Fitzgeraldas) kūrę (ar bent valgę) maisto šedevrus Botin rūsio salėse.

IMG_1622

Įėjimas į Botin restoraną.

Geroji žinia, jog ši vieta veikia kiekvieną savaitės dieną pietų nuo 1 iki 4 bei vakarienės metu nuo 8  iki 12 nakties ir kiekvieną vakarą yra užpildytas iki stogo tiesiogine šio žodžio prasme (atėjus šiek tiek prieš aštuonias pamatysite eilę žmonių). Taigi sekmadienio vakarą apsiginklavę rezervacija kartu su kolega degustatoriumi žygiuojame per Plaza Mayor pavalgyti ir pasimėgauti.

Trumpai pastovime chaotiškoje eilėje, kol vidun suguži kelios turistinės grupės iš Kinijos, amerikiečių kompanija, japonų poros ir kita pramogautojų dalis, tuomet mus palydi į pastato rūsį (seniausią pastato dalį) ir gauname mažutį staliuką pačiame kampe. Pasinagrinėjam meniu, pasidairom į artimus staliukus ir nusprendžiam užsisakyti restorano firminius patiekalus – keptą ėriuką ir paršelį.

IMG_1621

Restorano rūsys – pati seniausia dalis.

Ramiai gurkšnojam sangriją, susipažįstam su šalia sėdinčiais amerikiečiais iš Kalifornijos, pakalbam apie politines aktualijas, apie Madrido grožį ir Europietiškas keistenybes (iš kitapus Atlanto). Taip nereikšmingai beplepėdami galiausiai sulaukiam savo lėkščių.

Paršelis neįtikėtinai minkštas ir sultingas. Tiesa, vienas paršelis, keptas krosnyje pagal seną vietos receptą dalinamas į šešias dalis, tad sunku nuspėti, kurią tiksliai dalį gausit – ar šlaunelę, ar šonkaulius. Bet kuriuo atveju teks sumokėti apie 25 eurus.

Keptas krosnyje paršelis patiekamas su bulvėmis.

Keptas krosnyje paršelis patiekamas su bulvėmis.

Panašiai teks susimokėti ir už ėriuko koją.

IMG_1620

Ėriuko koja patiekama taip pat su bulvėmis.

Apibendrinant, mūsų lūkesčiai buvo didesni. Aptarnavimas nors ir buvo malonus, kiek atsidavė formaliu šaltumu, o ir visas procesas kiek panašus į konvejerio principu sustyguotą mechanizmą – atėjai, pavalgei, išėjai. Tačiau, jeigu norite savo draugams, giminėms, kolegoms, priešams pasakyti, kad buvote seniausiame pasaulyje restorane ir valgėte padorų maistą – ši vieta kaip tik jums.

Turistiškai ticket the box,

Degustatorių komanda

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.


× 3 = 12

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>