„Sensus. Grill & Wine“: visiškai nauja, vos nuo Kalėdų veikianti vyninė

Jie veikia dar tik nuo gruodžio pabaigos, žada plėsti tiek savo meniu, tiek interjero detalių įvairovę. Žada, kad turės dienos pietų ir restorano meniu vakarais, o pastato rūsyje veiks… rūsys. Jie turi Hoegaarden‘o už 10 litų, namų vyno už 22 litus ir kalmarų žiedų už 8…

Antrojo aukšto interjeras

Žodžiu, mes apie „Sensus” – naują „grill & wine” tipo restoranėlį Vilniuje, Totorių gatvėje (visiškai šalia „Misterijos”, priešais „Chaplin‘ą”). Kadangi lankytojus vidun „Senso” pakvietė vos prieš keletą savaičių ir vis dar žada galybę atnaujinimų – spręsti ar tai taps pamėgta vilniečių ir miesto svečių laisvalaikio leidimo vieta ganėtinai sunku. Tačiau dar prieš Naujuosius ten užsukę Degustatorių komandos nariai nusprendė, jog ten apsilankys bent jau dar kartelį.

Degustatoriai tikrai norėtų to paragauti (beje, nuotrauka vogta iš pačių "Sensus")

Kodėl? Vien iš smalsumo. „Sensus” žada puikuotis tikrai nemažu plotu. Turėtų veikti tiek rūsys, tiek pirmasis aukštas, tiek antrasis. Pastarajame, visai gali būti, lankytojams bus pristatytas restorano meniu, tuo tarpu pirmajame galės prisėsti tie, kurie labiau nei pavalgyti bus linkę paragauti vyno/alaus/kt. Trečiame milžiniško pastato aukšte – virtuvė (jei ką, maistas žemyn iš jos keliaus liftu!).

Kainos kol kas, palyginus su kitomis vyninėmis, tikrai nesikandžioja. Tiesa, kaip sakė padavėjas žaviu suvalkietišku akcentu, meniu dar turėtų būti pildomas. Tikėkimės, kartu su meniu „pasipildymais” į viršų nešoktels patiekalų vertė finansiniais vienetais, bet vis dėlto – neatmetame galimybės, kad nutiks būtent taip. Juk planuojamo restorano meniu turėtų būti gana įdomus, subtilus ir daugiau subalansuotas gurmaniško pomėgių turintiems tautiečiams.

Dar vienas meniu pasirinkimas...

Aplinka kiek asketiška, tačiau pakankamai jauki. Ypač antrame aukšte (matyt, todėl visi lankytojai ir kviečiami prisėsti ten, todėl žvelgiant pro langus „Sensus” ir atrodo tuštokas). Tiesa, vėlgi, įdomu, kaip ji atrodys tuomet, kai interjero dizaineriai ar dekoratoriai baigs darbuotis. Ir dar įdomu, ar „Sensus” pavyks vasarą išnaudoti vidinį kiemą.

O kol kas – sėkmės viliojant naujus lankytojus ir pratinant juos prie naujos vietos (o dar sako, kad sunkmetis…).

MENIU: vynui ir prie vyno, gerokai subtiliau nei „kepta duona“. Iš principo lyg ir linkstanti link prancūziškos ir itališkos virtuvės.
KOKYBĖ: viskas labai gerai. Tikrai. Tai ką ragavome – buvo labai skanu. 
KAINOS: kol kas – nesikandžioja, bet restoranui pradėjus veikti visu pajėgumu, tikėtina, šiek tiek kils. Kiek – dar nežinia, bet už kokybišką maistą, kuris, atrodo, čia bus patiekiamas – ir sumokėti daugiau negaila.
ALKOHOLIS: platus vynų pasirinkimas bei „užsieninis“ alus.
APTARNAVIMAS: Degustatoriams labai patinka kalbūs ir draugiški padavėjai, kurie papasakoja apie restoraną, apie patiekalus, be to, net nežiūrėjus į meniu gali patarti ką užsisakyti, žino, kokio skonio yra patiekalai ir pan.
VIETA: Totorių g. 16, Vilnius.
INTERNETE: web.
SUBALANSUOTA: geram vakaro praleidimui su gero vyno taure, įdomiu pašnekovu ir skaniu užkandžius ar patiekalu.

Susidomėjusi,
Degustatorių komanda

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.