„Bambalynė“: tikro lietuviško alaus rūsys arba ramusis trečiadienio vakaras

Įkvėpimas pagavo ir vėl. Šį kartą “ant taikinio” save tikro lietuviško alaus rūsiu vadinanti “Bambalynė”.

Į “Bambalynę” išsiruošėme dar ir socialinio tinklo motinų motinos (arba tėvų tėvo) “Facebook” paraginti. Anot pastarojo čia turėjo įvykti paskaitėlė apie lietuvišką kaimišką alų. Kaip žinia Degustatorių komanda alaus niekada neatsisako. Lietuviško ypač.

Vienas iš lietuviškųjų alų, o fone - "Bambalynės" interjeras

Tačiau kaip žinia, jei į kino teatrą susirenka mažiau kaip penki žiūrovai, filmas nerodomas. Turime įtarimą, kad šį kartą taip nutiko ir su paskaitėle, tačiau taip manome ne dėl to kad lietuvių liaudis nenori nieko žinoti apie lietuvišką kaimišką alų (kad ir koks gajus stereotipas vyrautų, o ištisa liaudis priskirtų save miestiečiams), bet reikėtų pastebėti kad oras už lango tikai bjaurus.

Mums patiko:

  • Labai jauki aplinka ir gražus interjeras (nepaisant to, kad alaus rūsys įsikūręs rūsyje (kaip netikėta).
  • Nemokamas internetas. Tereikia prisijungti prie tinklo pavadinimu “Bambalyne” ir voila! – visas pasaulio tinklas po tavo kojomis.
  • Malonus aptarnavimas. Galima išgirsti nuošidžius atsakymus į visus jus dominančius klausimus – pradedant alus pasirinkimo alternatyvomis, baigiant alaus butelių supirkimo subtilybėmis. Įtariame, kad konsultacinių klausimų gali būti žymiai daugiau, bet Degustatorių komandai kaip tūliems lietuviams tai kas stovi įpilta stilinėje prieš nosį yra šiek tiek svarbiau, todėl šiam kartui apsiribojome vos keliais mažyčiais klausimais.
  • Užkandžiai. Ypač mėsos rinkinukai. Jei užsisakęs mėsos rinkinį nori ten matyti tik tikrą lietuvišką mėsą (aut.past. – daug lietuviškos mėsos) “Bambalynė” yra būtent ta vieta. Kibinai taip pat neblogi.

Tiesiog prieini ir renkiesi patinkantį iš dėžės ar šaldytuvo

  • Turime pastebėti, kad “Bambalynė” yra veik vienintelė vieta Vilniuje (o gal ir visoje Lietuvoje), kur ant stalo tavęs visada laukia tikras salyklas. Galima rinktis iš šviesaus ir tamsaus. Jei gražiai paprašai duoda ir išsinešti.
  • Alaus pasirinkimas (tikriausiai tai Degustatorių komanda turėjo įvardinti pirmoje vietoje, bet kaip senovės išmintis sako (tiesa, ne lietuvių) – the last but not the least).

Tai kas Degustatorių komandą ne itin tenkina:

  • Siaubingai statūs laiptai. Nors žmonės sako, kad sportas yra sveikata, bet mes už laisvą teisę pasirinkti
  • Darbas (darbo dienomis) iki 10 val. vakaro. Mes puikiai suprantame, kad darbo dienos yra skirtos darbui, bet TIKRO LIETUVIŠKO alaus tikri lietuviški lietuviai po tikro darbo nevengia. Norim ilgiau.

Smagus "skelbimas" tuolete

P.S. Pripažįstame savo apmaudžią klaidą. Paskaitėlė apie alų nepraėjus nei valandai nuo skelbtos pradžios visgi prasidėjo. Aišku ne legionas ten dalyvavo, bet turim įtarimą, kad susirinkusieji iš “Bambalynės” išėjo su išaugusiu supratimu apie kaimą, alų, Lietuvą ir kitus filosofiškai svarbius klausimus. Tikriausiai labiausiai už tai padėkoti reikėtų “Alaus Brolijai”.

MENIU: daug lietuviško alaus, kibinai ir užkandėlės (mėsos bei sūrio).
KOKYBĖ: kas dėl alaus – nėra net apie ką kalbėti, kas dėl tikros kaimiškos mėsos – taip pat.
KAINOS: kaip už kokybę gali tekti litu kitu ir daugiau pakloti nei įprastai, bet kainos tikrai neviršija protingumo normų.
ALKOHOLIS: alus. Daug. Ar yra kitų, stipresnių, gėrimų – nematėm ir, tiesą pasakius – nesidomėjom. Juk rūsys – alaus.
APTARNAVIMAS: tiesą pasakius – neįtikėtina, bet žmonės čia tikrai visuomet pasirengę padėti, pakonsultuoti apie alų, papasakoti bei parinkti jūsų skoniui tinkamiausią.
VIETA: Stiklių g. 7, Vilnius (vidinis kiemas ir į rusį, visai priešais „Lokio“ restoraną).
INTERNETE: webFB.
SUBALANSUOTA: alaus mylėtojams arba tiesiog tiems, kurie nori išbandyti kažką naujo bei paragauti kažko įdomaus.

Ištroškusi,
Degustatorių komanda

One Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.


× 6 = 12

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>