Totorių 5: visiškai nauja ir visiškai gera vieta Vilniaus centre

„Savas bliūdas“ gavo labai intriguojantį pasiūlymą apsilankyti naujoje vietoje Vilniaus centre „Totorių 5“. Buvome informuoti, kad maistas ten puikus, o kainos – labai maloniai džiuginančios.

Nieko nelaukėme ir jau kitą dieną nuvykome išsiaiškinti, ar ta naujoji vieta tikrai verta mūsų ir jūsų dėmesio.

Visų pirma, Totorių g. penktu numeriu pažymėto namo pusrūsyje yra buvę galybė visokiausių maitinimo ir girdymo įstaigų, daugelis iš jų išnyko lyg dūmas ir niekas jau nepamena tų vietų pavadinimų. Visai neseniai mus ten džiugino pajūrio nuotaikos – ten buvo įsukūręs „Klaipėdos Senamiestis“. Akivaizdu, kad Totorių gatvė jiems neatnešė laimės, tad nuo 2013 metų gruodžio ten jau yra nauja vieta.

Pavadinimą įvertinome labai kritiškai – gatvės pavadinimas ir namo numeris nėra labai kūrybiškas sprendimas, tad vidun ėjome su nerimu širdyse.

Interjeras nuo buvusios kavinės pasikeitęs nedaug, plytelėmis klotos grindys gal ir praktiškos, bet jau tikrai nėra jaukios. Viduje šalta ir lankytojai tik du, bet grojo visi pasaulio šlageriai – nuo Edith Piaf iki Depeche Mode – tai šiek tiek gelbėjo situaciją.

Tiek apie nelabai gerus dalykus, o dabar apie vertus dėmesio, o tai yra aptarnavimas ir maistas. Padavėjas buvo neįkyrus, bet paslaugus ir malonus, tik buvo labai juokinga, kai jis bandė paaiškinti, kokios salotos sudaro patiekalą „salotos su Parmos kumpiu“. Sakė, kad „salotų mišinukas“, kuriame yra „žalios salotos, gaivios salotos, rukola ir mėlynos salotos“. Ok, kad ir kokių spalvų tos salotos, rizikuojame.

Dar sugalvojome išbandyti dienos sriubą, kuri tą dieną buvo špinatų su mėsa ir keletą kepsnių, apie kurios jau buvome informuoti iš anksto ir gavę labai geras rekomendacijas.

Sriuba kainavo pigiai ir buvo skani, nelabai daugiau kažką galima apie ją pakomentuot, gal tik tiek, kad smagu, jog sriubą jie verda ne tik darbo dienomis, bet ir savaitgaliais.

Kepsniai reikalauja platesnio aptarimo ir saujelės komplimentų. Visų pirma, visi kepsniai yra patiekiami ketaus lėkštėse, t.y. tie metalo gabalai yra pašildomi ir dar kokią valandą išlaiko šilumą, be to, į jas sudėtas maistas dar kurį laiką pats sau kepa, net ir atneštas ant stalo. Labai smagus ir sveikintinas sprendimas.

Antra, kainos tikrai yra labai mažos – po 15-16 litų už patiekalą. Šiais laikais Vilniuje padorų maistą už tokią sumą rasti yra tikrai labai sudėtinga. Vėlgi, iš pradžių žiūrėjome įtariai, nes negali žmogus tikėtis kažko ypatingo už 15 litų, juo labiau – kepsnio.

Kepsnys iš kiaulienos, 15 litų

Kepsnys iš kiaulienos, 15 litų

Tai va, mielieji, mes labai klydome, nes kepsniai yra verti pagyrų – mėsa gerai pakepta, smagios daržovės šalia ir bulvytės, kurios šiaip tai yra silpniausia patiekalų dalis. Siūlome jas pakeisti arba apkeptomis bulvėmis su lupena, arba belgiškom bulvytėm. Arba dar kuo nors, bet tik nedėti tų baisių šaldytų, kurios yra dabar. Ir pakelkite kainą litu, jeigu dėl to patirsite papildomas išlaidas.

Jautienos kepsnys, 16 litų. Jūs nepatikėsite, bet jautiena buvo minkšta!

Jautienos kepsnys, 16 litų. Jūs nepatikėsite, bet jautiena buvo minkšta!

Salotos ir su Parmos kumpiu buvo viso ko pripildytos salotos, ir sūrio ten buvo, ir įvairiaspalvių salotų, ir kitokių gėrybių. Bet nesiskundėm, nes all in all – buvo skanu. Ir kaina labai gera, gal kokie 11 litų.

IMG_20131208_191730

Salotos su Parmos kumpiu už gal kokius 11 litų

Sumuojant, tai labai šauni vieta studentams ir taupantiems, merginų ten vestis šventinei vakarienei tikrai nepatariame, bet šiaip maistas yra tikrai vertas tų keliolikos litų. Jeigu kainuotų brangiau – tada pradėtume kabinėtis prie detalių, bet dabar viskas ok, eikite ten ir ragaukite.

Visokiariopos sėkmės ir ilgiausių metų šiai vietai!

P.s. Būkite geri, pakeiskite meniu dizainą – atrodo tragiškai, kaip kokioj Joniškio kavinėje.

Naujoves bandanti,
Degustatorių komanda

5 Comments

  1. Visiškai neverta, na nebent dienos pietums. Vakarienei po darbo, jei darf nori kažko ypatingiau, tikrai šį vieta nėra verta. Vakar buvom, atėjom apie 18val, tai burgerių jau nebegavom, ty norėjom trijų, turėjo tik vieną… kas per vadyba… Burgerį atnešė maždaug 20min anksčiau nei kitus patiekalus, tad žmogus valgęs burgerį jau buvo pavalgęs kai visiems kitiems atnešė jų patiekalus – labai nemalonu ir nejauku. Burgeris buvo nei tai šaltas nei tai karštas, ty mėsa karšta, o bandelė net nepasivarginta pašildyti, draugai valgė kepsnius, sakė buvo prėskoki. Paskui užsisakėme deserto, visų pirma nustebome kai desertų meniu pamatėme vieną vienintelį kriaušių pyragą, o kai jį atnešė nustebome dar labiau – kažkoks suplotas, sutrėkštas, geltonos spalvos neaišku kas… Nepatiko, tikrai daugiau neisiu.

  2. Tai liūdna tuomet, jeigu kokybė krenta. Mes buvome dar kartą nuėję, valgėme maždaug tą patį, bet laukti teko daugiau, nei 1 val. maisto. Tai kažkaip atrodo visiškai nepriimtina.

  3. Aš rekomenduoju, mes šventėme gimtadienį viršuje, palaukti teko ( mūsų buvo kokių 15) bet tikrai buvo verta! Mus papirko patiekalai karštose lėkštėse tikrai ispudinga ir skanu ;)

  4. O mums visai patiko. Chebra, parodykit man dar nors viena vieta paciam Vilniaus centre, kur galima uz 15 Lt gauti, sakyciau, tikrai ispudingai cirskanti patiekaliuka – busiu labai dekingas. Man kazkaip ir maisto laukti neteko, ir siaip niekas neuzkliuvo. Gal pasiseke ;) tikiuosi, jie islaikys ta pacia kokybe ir toliau. Linkiu sekmes jiems ir tikrai nueisiu vel kada prie progos.

  5. Na negaliu neprisikabinti „Visokiariopos“ …. (facepalm)

    O mums kiek teko lankytis šioje kavinėje niekad neteko perdaug nusivilti. Skanu, pigu ir atitinkamai greitai. Tiesa per pietus užsisakant ne dienos pietus teko luktelėti, bet jei niekur neskubi juk nesunku :) O dėl padažo, kuris tiekiamas prie vištienos kulšelių, išvis galėčiau numirti :) Žinoma tobulėjimui ribų nėra, tad keep it goin’!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.