„Vapiano“: kai mėsai sakai „mums reikia pabūti atskirai“

Taip, mėsa ant mano stalo būna vos ne kiekvieną dieną ir moralinių kančių ją valgant nekyla (na, nebent tai būtų visas paršelis, žvelgiantis tuščiu žvilgsniu ir laikantis paskutinįjį obuolį nasreliuose). Tačiau nesu ir iš tų, kurie negavę mėsos jaučiasi nepavalgę, ir kuriems patiekalas būtinai turi susidėti iš „mėsos+kažko“. Juolab, kad ir patiekalų be mėsos būna išties gardžių, o kartais dėl prieskonių ir ingredientų derinių net nesuprasi, ar čia būta mėsos, ar vis tik ne. Todėl ragauti „Vapiano“ rugsėjo-spalio ypatingųjų pasiūlymų vegetarams ir veganams ėjau su smalsumu ir nekantrumu.

Vapiano Vilnius

Kone tobulas desertas, kurį suvalgius – sąžinė nepriekaištauja

Pirmas pliusas – veganiškai moliūgų sriubai. Trintas sriubas labai mėgstu, bet gana dažnai į jas tenka papildomai bertis druskos ir pipirų. Šiuokart skonis sodrus, spalvingas, tikras „comfort food“ sveikuoliškame pavidale.

Veganiškas rizotas su moliūgais – ryžiai kiek pervirę, bet skonis išraiškingas – skanu! Moliūgų ir kokosų pieno jaukumas bei saulėje džiovintų pomidorų rūgštelė.

vapiano vilnius

Pica ir fone boluojančios vienos iš salotų

Vegetariška daržovių lazanija iš pirmų kąsnių nesužavėjo blankiu skoniu ir tik užsibėrus druskos ir pipirų situacija gerokai pasitaisė. Taip pat viskas užlieta gana storu sluoksniu sūrio (kas vienam pliusas, kitam minusas). Vienu žodžiu, norėtųsi įdomesnių prieskonių, bet jei kas mėgsta kaip tik švelniai – tiks.

Kaipgi „Vapiano“ be picos? Veganiška pica su saldžiosiomis bulvėmis ir lapiniais kopūstais įspūdžio nepaliko, tačiau vegetariška jos versija su ožkų sūriu patiko labai. Nors pati pica pasirodė sausoka, tačiau nesinorėjo nei padažų, nei papildomų prieskonių.

vapiano vilnius

Makaronai kaip makaronai

Ryškiausią įspūdį paliko „Rytų“ salotos. Ta prasme, ne šiaip „skanu, patiko, paragaučiau dar“, bet „bum!”. Gaivios, sočios, saldžiarūgštės – tokio sodraus, stipraus skonio, kad ne tik niekuo nebesinorėjo pasigardinti, bet ir deserto jau po to nebereiktų. Tikras atradimas.

vapiano vilnius

Dar vienos ragautos salotos

Ar jums pažįstamas kaltės jausmas valgant desertą? Man tai tikrai. Malonumo džiaugsmas maišosi su riebalų, augančių ant šonų, vaizdiniais, kuriuos stengiuos nustumti į šoną, bet ne visada sėkmingai. Tačiau kai valgau veganiškus ar žaliavalgiškus saldumynus, neapleidžia pojūtis, kad štai valgai tortą ir iš tiesų netgi darai sau paslaugą (aha, arba saviapgaulės galia). Bet kokiu atveju tai sveikesnės alternatyvos už cukraus/miltų/riebalų bombas, o bent jau man, kiek teko ragauti – tikrai skanu. Tad ir šio vakaro „uoga ant torto“ tapo „Vapiano“ veganiškas desertas – bananų kremas su karamelizuotais riešutais. Jame švelniai kremo tekstūrai kontrastą suteikė graikiniai riešutai, o saldumą papildė maloni rūgštelė, tad tai nėra iš tų desertų, kur tik saldu, saldu ir darkart saldu.

vapiano vilnius

Degustacinio meniu išbandymas

All in all – kai kas iš pasiūlymų tiktai verta dėmesio, kai kas pasimiršo vos paragavus, bet bent jau „Rytų“ salotų tai grįšiu tikrai.

Kartais vegetarė,
degustatorė Valda

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.


− 3 = 4

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>