
Laikas nuo laiko mums pasitaiko galimybė pabūti buržujais ir apsilankyti maisto creme de la creme vietose. Varšuvoje nestinga puikių vietų ir mes renkamės Michel Moran „Bistro de Paris“. Nedidukas restoranas, tokio keistoko eklektiško interjero, zujančių padavėjų ir paties šefo, kuris tiek pasitinka, tiek išlydi svečius.
Prisėdam prie apvalaus balta staltiese dengto stalo ir, panagrinėję trumpą meniu, išsirenkam maisto vaizduotę kaitinančius patiekalus. Atkeliauja omarų raviolis daržovių, imbiero ir citrinžolės sultinyje. Sumišę omaro ir citrinžolės aromatai patiekale (kvapas tiesiog neįtikėtinas, lyg sėdėtum ant jūros kranto ir srėbtum šviežią sriubą iš ką tik sugautų vėžiagyvių).
Kaip mums teigia pavadinimas ir kad jau pats šefas tikras prancūzas, neparagauti pagal firminį receptą ruoštos svogūnų sriubos būtų nuodėmė. Nuostabi sriuba – svogūnų konsistencija puiki, rūgštelės kaip tik į aukso vidurį – pasaka, absoliuti pasaka!
Taip pat labai rekomenduojam paragauti traškų tuną, pamarinuotą Sake degtinėje bei patiektą su kepenėlių pašteto suši. Pagrindiniams patiekalams ėmėm tuną, upėtakį ir kurapką. Tunas buvo kaip tunas, šviežias, vos apkeptas – viskas neblogai, bet gilaus įspūdžio nepaliko.
Kurapka buvo puiki. Tiesa, paukštukas mažas, tačiau savito skonio. Iki šiol kaupiasi seilės burnoj prisiminus.
Na o desertai, tiesą sakant, buvo gana nevykę. Pirmiausia – Creme Brule buvo šiltas. Kažkokia keista klaida, nes tik cukrus viršuje turėtų būti karamelizuotas, o pats desertas šaltas. -10 karmos taškų.
Šis šokoladinio pyrago variantas irgi buvo koks tai ne itin pavykęs. Padavėjas mums aiškino, jog tai bus kažkas panašaus į mūsuose žinomą šokoladinį bokštą su viduje tekiu šokoladu. Na, trumpai tariant, jis gerokai viską supainiojo… O mums toks šokoladinio torto variantas netiko.
Restorane buvo nemažai sugrįžtančių klientų. Maistas puikus, aptarnavimas beveik puikus (reikėtų padirbėti su padavėjų žiniomis apie patiekalus), aplinka neįpareigojanti – jeigu turi laisvus kelis šimtus zlotų žmogui vakarienei, kodėl gi negrįžti.
Varšuvos grietinėlę nugriebusi,
Degustatorių komanda