„Veranda“: geriausias Degustatorių 2013-ųjų atradimas (tai oficialu)

„Veranda“ yra restoranas Žvėryno rajone Vilniuje. Vienas iš geriausių restoranų šiame mieste. Taškas. Ir tam yra kelios priežastys. Visų pirma, nuo pat pirmojo apsilankymo vasarą – maisto kokybė nesubjuro nė per nago juodymą (kaip, deja, dažnai nutinka kitoms išgirtoms vietoms, sugebančioms vos per pusmetį nusivažiuoti iki nesuvokiamo lygio). Antra, aptarnavimas – visuomet su šypsena, malonus ir paslaugus. Trečia, kainos ir kokybės santykis – tikrai stebina.

Ir galiausiai, maloni aplinka, kone tobulas kiemelis (jau svajojam ten atsidurti pavasarį žydint obelims ar slyvoms; medžių be lapų – neskiriam), kuriame dargi retkarčiais skamba gyva muzika.

Buvome ten net kelis kartus ir, kai nesugalvojam nieko naujo, visuomet renkamės šią vietą. Kodėl? Nes šis pasirinkimas – visuomet saugus ir malonus. O to ganėtinai dažnai labai reikia. „Verandoje“ pirmą kartą svečiavomės praėjusią vasarą. Tą kartą su mūsų šauniaisiais programuotojais šventėme naujo Savasbliudas.lt puslapio paleidimą į pasaulį.

Tiesa, nors įprastai bent keletą žodžių skiriame kiekvienam patiekalui atskirai, bet „Verandoje“ teko ragauti visko tiek daug, jog aprašymai galėtų sudaryti atskirą traktatą. Pasakysime tik tiek, kad viskas buvo labai skanu ir labai gerai.

Beje, nuoširdžiu vienos iš Degustatorių įsitikinimu – vienas patiekalas reikalauja atskiro gero žodžio. Tai yra kalakutienos kepsnys su spanguolių ir vyno padažu beigi kroketais. Labai gerai. Ir šiaip, jei norite pavalgyti skaniai – pirmiausia rinkitės grill patiekalus. Išragavom kone visus. Nenuvylė nė vienas.

Kalakuto grilinis kepnys, 24,50 lt.

Garsusis kalakuto grilinis kepnys, 24,50 Lt

Dar esame girdėję tokį pasakojimą, kad restoraną reikėtų vertinti pagal patį pigiausią patiekalą. Jei jam skiriama tiek pat dėmesio kiek ir brangiausiam – restorano šefas gali sau prisidėti +1000 karmos taškų. Kadangi Lietuvoje pigiausia visuomet būna kepta duona, tai labai dažnai paragaujame ir jos. Čia „verandiškasis“ variantas.

Mes visada norime keptos duonos su daug sūrio. Bet čia tas atvejis, kai jo galėjo ir mažiau būti. 9,50 Lt

Mes visada norime keptos duonos su daug sūrio. Bet čia tas atvejis, kai jo galėjo ir mažiau būti. 9,50 Lt. Bet labai skanu buvo.

Sriuba yra dar vienas meniu punktas, į kurį reikia atkreipti dėmesį. Būtinai imkite barštukų pavalgyti, galit tarp mažos ir didelės porcijų rinktis. Su grybukais, mėsyte. Labai gerai. Tiesa, didelė sriuba ir grill kepsnys įveikiamas nebent dideliems ir daug valgantiems vyrams. Damoms ir kitiems skrandžių netampantiems asmenims labiau tiks maža porcija, esant poreikiui užsisakyti kažko dar.

Maža barštukų porcija. Labai skanu, sako, kad su  rūkytu šonkauliuku. 6,50 Lt

Maža barštukų porcija. Labai skanu, sako, kad su rūkytu šonkauliuku. 6,50 Lt

Trinta miško grybų sriuba.  Labai skani, kainuoja 10,50 Lt.

Trinta miško grybų sriuba. Labai skani, kainuoja 10,50 Lt.

Toliau ragavome blynelius su kalakutiena ir sūriu, bulvinius blynčikus ir salotas su kalakutiena. Ir visi valgytojai buvo labai laimingi, lapnojo, net ausys linko.

Blynai kaip blynai, stebuklo nėra, bet skanūs.  14,50 Lt

Blynai kaip blynai, stebuklo nėra, bet skanūs. 14,50 Lt

Bulviniai blynai, porcija kaip reikiant, jie buvo su mėsa už 14,90 Lt

Bulviniai blynai, porcija kaip reikiant, jie buvo su mėsa už 14,90 Lt

Salotų buvo didelė porcija, vištiena labai skani. 15,90 Lt

Salotų buvo didelė porcija, vištiena labai skani. 15,90 Lt

Beje, kiek teko patirti, „Verandoje“ labai mėgsta lankytis vietiniai žvėryniečiai. Niekam ne naujiena, kad naujieji Žvėryno gyventojai gerai gyvena ir gali sau leisti vos ne kasdien mirkti šiame puikiame restorane. Pastebėjome ir tai, jog į „Verandą“ nespjauna ir tėvai su savo mažaisiais žmonėmis. Ypač vasarą, kai kiemelyje pastariesiems atidaromas ištisas pramogų spektras.

Kalbant apie maistą, mes vis dar laikomės užsibrėžto tikslo – rasti geriausią lašišos karpačio. Konstatuojam, jog „Verandoje“ jis yra arti tobulybės (mūsų supratimu). Puiki sultinga lašiša, neįkyrus padažas – vienu žodžiu super. Tiesa, kartą teko pataikyti ant kiek labiau pašaldytos…

Lašišos karpačio. va pirmas patiekalas, kuris nenudžiugino - žuvis buvo labai šalta ir neypatinga. 17,50 Lt

Lašišos karpačio. Va pirmas patiekalas, kuris buvo puikus, 17,50 Lt

Tada būtinai reikėjo paragauti dar vieno varianto iš grilio patiekalų. Ir vėl boom – fantastiškas variantas, puikiai paruošta mėsa, kalnas daržovių ir bulvių. Realiai nelabai reikia dar kokių užkandžių ar desertų, nes porcija yra labai didelė.

Puikiausias kiaulienos pjausnys su kauliuku. 24,50 Lt

Puikiausias kiaulienos pjausnys su kauliuku. 24,50 Lt

Tą vakarą iš kitų karštų patiekalų buvo išbandytas šiaip jau tiesiog paprastas karbonadas, užkeptas sūriu. Bet buvo labai gerai. Vieningai nuspręsta, kad tas kalnas salotų prie kepsnių yra vienas puikiausių šio restorano sprendimų.

Čia toks tiesiog karbonadas, pakastas po sūriu. Visiškai nesveikas maistas, bet labai skanus. 19,90 Lt

Čia toks tiesiog karbonadas, pakastas po sūriu. Visiškai nesveikas maistas, bet labai skanus. 19,90 Lt

Trečią kartą atkeliavome čia kažkurį penktadienį, sėdėjome vėl viduje. Pasirodo, kad penktadieniais ten groja gyvai džiazą ir dainuoja puikiausias visiems žinomas dainas. Taigi, o ko ne šventė?

Tą vakarą vėl buvo ragaujama puikiausio maisto. Karštos salotos su krevetėm mums patiko: skonis suderintas, krevečių daug, pupelės nepervirtos.

Karštos salotos su krevetėm. 18,50 lt

Karštos salotos su krevetėm. 18,50 Lt

Kadangi seniai buvo ragautas Kijevo koltetas, kažkaip susigundėme. Bet ir vėl – Kijevas nebuvo geriausias iš visų valgytų. Likite ties grilio patiekalais.

Kijevas su daug bulvių ir salotų, 19,90 Lt

Kijevas su daug bulvių ir salotų, 19,90 Lt

Ir žinoma – grilintos vištienos šlaunelės – vėl puikiausias pasirinkimas.

Grilinta vištiena, 24 Lt

Grilinta vištiena, 24 Lt

Ir čia supraskite mus teisingai – kalbėdami apie geriausią miesto restoraną šiuo atveju mes nekalbam apie The Telegraph, Stiklius ar Marche de Provence. Tokios vietos yra high-end’inės ir nėra čia ko jų lyginti su paprastiems žmonėms prieinamais restoranais. Mes čia kalbame apie kategoriją tų restoranų, kurie yra vidutiniškų kainų.

Labai patenkinta,
Degustatorių komanda

MENIU: europietiška virtuvė, atkreipti ypatingą dėmesį į grill patiekalus
KOKYBĖ: labai puiki, o svarbiausia – nekintanti
KAINOS: normalios; sriubos apie 10 Lt, grill – apie 25-35 Lt.
ALKOHOLIS: be visa ko – tai ir vyno parduotuvė, bet meniu suvardinta ir daug įvairaus alaus; minusas tas, jog tam tikrų rūšių alaus dažnai neturi
APTARNAVIMAS: su šypsena
VIETA: Kęstučio g. 39, Žvėrynas, Vilnius
INTERNETE: web
SUBALANSUOTA: ieškantiems kokybės, malonaus vakaro ir stabilumo

4 Comments

  1. Rasa, įdomu kodėl ten tada visada pilna žmonių, jei Jūsų nuomone ten taip siaubinga? O ir pati kodėl vis ten grįžtate?
    Kaip pastovi Verandos lankytoja, galiu pasakyti, kad ten tikrai labai skanu ir jauku. Ir visas būrys ten nuolat besilankančių žvėryniečių jums patvirtins tą patį.

  2. Buvau kelis kartus, maistas neblogas, tačiau kas ir matosi iš nuotraukų, viskas gana lietuviškai riebu. Net ir prie rieboko kepsnio salotos apipiltos riebalu, kas verčia sugrįžti iš bėdos.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.