Arkos – m?s? bandymas valgyti Šiauliuose

Paklausite m?s? – kod?l, d?l dievo, iš vis? pasaulio viet? mes išsirinkome pietauti b?tent Šiaulius? Žinom, tikrai yra daug geresni? viet?, ta?iau kartais gyvenime tenka daryti ne tai, k? nori, o tai, k? reikia. Arba už k? moka pinigus.

Kelion? ? Šiaulius atneš? ir pietus Arkose. Nelabai buvo galima rinktis, nes taip jau buvo sur?dyta ta diena, tad teko tiesiog go with the flow, kaip sakoma.

Ark? savininkai/vadybininkai/marketingistai j? interneto svetain?je sako, kad restoranas yra išskirtinio dizaino – nu ?ia tai jau gri?k negyvas, bet tai yra, gerbiamieji, ?ž?lus melas. Užmerkite akis ir ?sivaizduokite – bet kurio Lietuvos miesto centrin? gatv?, joje b?tinai yra koks nors r?sys, kuriame ?sik?r?s jau kokius 20 met? interjero nekei?ianti kiek aukš?iau, nei vidutin? klas?, esantis vietos savivaldyb?s tarnautoj? ir keli? dar užsilikusi? intelektual? bei verslinink?li? vakarieni? ir verslo piet? restoranas. B?tini šios vietos atributai – atidengtos raudon? plyt? sienos, kalvi? rank? darbo juodos spalvos laipt? tur?klai, mediniai stalai, k?d?s arba dar geriau – suolai. Na ir visokie mediniai/šiaudiniai šviestuvai.

Kažk? primena? B?tent. Kiekvienam Lietuvos mieste egzistuoja restoranas su tokiu „išskirtiniu dizainu“. Taip, kad gal geriau nejuokinkit žmoni? ir prisistatykit taip, kokie iš tikr?j? esate – vietos šviesuomen?s pam?gtas, paprast? tradicin? maist? tiekiantis, vietos liaudies meistr? pagalba sukurtas restoranas. Ir nereiks paskui aiškintis, kur gi tas j?s? išskirtinis dizainas.

Maistas – be abejo, kaip visada – apie 10 lap? patiekal? visiems skoniams. Gerai, kad ?ia išvengta pic? ir suši?, su tuo ir sveikinam ir linkim trumpint t? meniu kardinaliai, nes tik taip pavyks išlaikyti šviežius ingredientus ir laimingus klientus. O nuotaikai praskaidrinti visada gali tur?ti dienos/savait?s/m?nesio patiekalus ir sriubas, specialius savaitgalio pusry?ius ir sekmadienio kepsnius.

Valg?m visko daug, nes buvom didel? kompanija, tai atskirai neužsiimsim pasakot apie visus patiekalus, nes ne knyg? mes ?ia rašom. Bendri pasteb?jimai – kai kurie patiekalai labiau apgalvoti, kiti tokie labai jau paprasti, kept? kold?n? porcija priblošk?, nes pas visus ant stalo atkeliavo dosnios porcijos maisto, tik vienas žmogus liko nabagas pusiau alkanas. Pasiži?r?kite patys – ?ia jums normali suaugusio žmogaus porcija?

untitledvvn

Toki? viet? klasika – vištienos karbonadas su s?riu ir garbanotos bulvyt?s

untitledppp

Dar viena klasika – Kijevo kotletas. Labai jau neišmanus pateikimas, bet už pa?i? gamint? Kijev? mes lenkiam galv?

untitledp

?ia jau pagalvota daugiau – bulvi? gratenas, gryb?/kažko dar padažas, marinuotos daržov?s.

untitledgg

Šitas patiekalas vienas geresni? buvo – kiaulienos medalijonai, šparagin?s pupel?s, troškintos su šonine, ir bulvi? kroketai. Nu ir neaiškus kažkoks padažas, bet šiaip buvo skanu.

kkl

Mažoji kold?n? porcija

jj

Nu sp?kit, kas ?ia :) Ogi veršienos Stroganovas, o ten viduje sk?stantis yra bulvinis blynas. Atrodo siaubingai, reikia visiškai pergalvoti pateikim?, ta?iau valgytojas sak?, kad buvo labai skanu

Pabaigai galim pasakyt tik tiek, kad eidami ? tokia vietas nieko išvis nesitik?kit, grei?iau atvirkš?iai – galvokit, kad viskas bus labai blogai. Tada bus daugiau šans? džiaugtis maistu, jeigu jis bent kažkiek viršys j?s? l?kes?ius.

Provincijas lankanti
Degustatori? komanda