Belmontas: paskutinis kartas… š? kart? – tikrai

Smalsumas kažkada pražud? kat?. Pražudys tikriausiai ir mus. Naivumas prie to taip pat prisid?s gana smarkiai. Nes b?tent ši? dviej? jausm? vedami mes ir v?l pasukome klystkeliais – ? „Belmont?“. Gamta greta, Vilnel? ?iurlena, o pavalgius – dar ir pasivaikš?ioti Pu?kori? pažintiniu taku galima. Atrod?, kad dienos negali sugadinti niekas…

Gali. Prastas maistas. Ir dar naglas aptarnavimas.

belmontas vilnius

Mal?no ratas – kaip be jo

Pr?sk? prisiminim? turime dar iš savo paskutiniojo apsilankymo su visa SavasBliudas.lt „valdyba“ 2014 m. pavasar?. Jei tiksliau – kov? (o dar sako, kad blogi atsiminimai – išbl?sta). Tuomet pasity?iojimu iš sav?s palaik?me moment?, kai ? stal? buvo patiekti pilko lietuviško dangaus spalvos, pr?ski ir drungni, l?kšt?s dugne nusistov?jusiame vandenyje plaukiojantys kold?nai. Ir jei meniu b?t? teig?s: “Elementar?s šaldyti virti kold?nai”, tikriausiai neb?tume tur?j?, kuo piktintis. Deja, meniu žad?jo “Kunigaikš?i? kold?nus”. O dalis m?s? – iš Aukštaitijos, kur virtiniai (kold?n? pusbroliai) yra subtilus kulinarinis šedevras, kurio gamybos paslaptis šeiminink?s bando perkrimsti daugel? met?. Ir net ne visoms pavyksta!

belmontas vilnius

Rezervacija „baliui“

Nepaisant slogu?io, kartais leidžiame restoranams pataisyti m?s? nuomon? apie juos. O dar ta galimyb? nors kelioms valandoms ištr?kti iš miesto ? gamt? (ar?iau „lietuviškos žem?s“) – ir mes jau sukame ? „Belmonto“ keli?…

belmontas vilnius

Gamtos ten išties yra

Saul?ta, tod?l s?dame prie Vilnel?s. Gražiau. Gana ilgai bandome atkreipti d?mes? ? save (tiesa, žmoni? išties buvo nemažai), kol galiausiai – patys susistabdome pro šal? b?gan?i? padav?j?. Deja, staliukas ne jos…, bet po kurio laiko ji mums atsiun?i? m?s? stalui priskirt? jaunuol?.



Labai labai išsiblašk?s jaunuolis bando užsirašyti m?s? užsakymus. Kelis kartus pasimeta proceso viduryje, ta?iau panašu, kad tur?tume gauti tai, k? užsisak?me. Viskas lyg ir suvardinta b?tent taip, kaip norime. Seniai neragauti cepelinai, bulviniai blynai ir ant žarij? kepta vištiena.

belmontas vilnius

Labai labai labai sausa ir perkepta m?sa

Labai nenustembame, kad patiekalai pas mus keliauja po vien?. Kaip visuomet – juokaudami laukiame vieni kit?, kartas nuo karto padirs?iodami ? savo ant stalo š?lan?ius patiekalus. Dar vienas priminimas ir galiausiai sulaukiame paskutiniojo patiekalo – bulvini? blyn?.

?domu tai, kad „Belmonto“ meniu ?vairius padažus ant tradicini? patiekal? (toki? kaip cepelinai ar bulviniai blynai) – užsisakai atskirai arba papildomai. Dar ?domiau yra tai, kad ant bulvini? blyn? yra tiek grietin?s, tiek spirgu?i?. Pastar?j? buvo aiškiai nurodyta ned?ti. Na, k? padarysi, pamiršo… Vis dar juokaudami apie tai pasakome savo padav?jui. ?prastai tokiose situacijose pad?tis b?na dvejopa: a) tav?s atsiprašoma ir ? stal? atkeliauja nauja, teisingai paruošta l?kšt?; b) sulauki fraz?s: „O tai kas nepatinka?“.

belmontas vilnius

Blynai, vis d?lto, atkeliavo SU spirgu?iais

Tikriausiai jau atsp?jote – mes susid?r?me su „b“ variantu. Akimirk? net atrod?, kad padav?jas pats savo rankomis nustums tuos spirgu?ius nuo blyn?. Jis tikrai šiek tiek pasilenk? ir jau ties? rankas, bet paskutin? akimirk? – sustojo! Galiausiai spirgu?iai liko ir nukeliavo ? l?kšt?s kamp?…

belmontas vilnius

Gal ir normaliai atrodantys, bet gabalais krentantys cepelinai

Kiti du patiekalai virkd? ne k? mažiau. Cepelinai buvo sausi ir „byr?jo“ gabalais. Nežinia, kaip jie buvo suklijuoti, bet tikrai neprimin? geriausi? šio tradicinio patiekalo variant?. Na, o vištiena – ji buvo sausa. Labai labai labai sausa.

belmontas vilnius

Jei gerai ?siži?r?site – meniu vis d?lto pasteb?site žodel? „ar“

Galiausiai nusprendžiame, kad kai kit? kart? nor?sis „ar?iau gamtos“ – imsime padoraus maisto išsinešimui (pvz., iš „Leaf“, kur mums patinka), prisigriebsime pled? ir keliausime kur ant pievos. Papras?iau… ir skaniau!

belmontas vilnius

Pavalg? galite veikti tai

MENIU: pagrind? sudaro tradiciniai ir griliaus patiekalai
APTARNAVIMAS: akivaizdžiai aptarnaujantis personalas turi pernelyg daug darbo
KAINA: vienam žmogui su g?rimu galima “susisukti” už maždaug 10-15 eur?
ALKOHOLIS: alus ir kiti tradiciniai stiprieji (beje, yra šampano už kone 100 eur?; sp?jam, tiems atvejams, kai pritr?ksta jaunavedžiams)
VIETA: Belmontas
INTERNETE: http://www.belmontas.lt/
SUBALANSUOTA: tiems, kuriems nuotraukos iš “Belmonto” yra “laba diena, visiems labai gražu ir faina”

4 Comments

  1. Belmonga pamenu dar tada kada buvo tik lauko kavine.tada dar nebuvo visu nauju pastatu bet buvo labai jauku.romantiska.dabar Belmontas Vilniaus viena graziausiu vietu.megstu ten pabut viena.labai grazi aplinka.gamta grazi ir viskas grazu.viskas suderinta skoningai ir prabangei.megstu viena pavaiksciuot belmonte.pakviepuot grynu oru.privaikstau ir ejnu i lauko kavine.uzsisakau skanuminu ir galiu pasedet neskubedama smaližiaut ir ilsetis.Belmonte patinka viskas.nesu papuolus i kazkokius nesusipratimus nes padavejos iskart priejdavo malonei aptarnaudavo.te skanus maistas ir aplinka lik butum pasakoi.Myliu.tiesiok myliu Belmonta.ipatinga vieta.romantiška atmosfera.
    Auguste 2017

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.