Dienos piet?s Pilies gatv?s „Forto dvare“

Pirmoji šio tinklaraš?io gimimo priežastis – skelbti žmon?ms vis? ties? apie vietas, kuriose galima pietauti. Degustatori? komanda bazuojasi pa?ioje Vilniaus širdyje, o, žinia, Senamiestyje rasti viet?, kur galima ir skaniai, ir pigiai, ir greitai pavalgyti – kiek sud?tinga…

Taigi, šiandien pietavome „Forto dvare“ Pilies g. ?jome tik tod?l, kad ryte biuro pašto d?žut?je radome šios ?staigos kupon?. Nusprend?, kad vyrams reikia cepelin? – patrauk?me ten.

Valg?m: cepelinus (7.60 lt), šaltibarš?ius (3.90 lt) ir salotas su ant groteli? kepta kalakutiena (8.90 lt). Salot? Degustatori? komanda valgo daug ir ?vairi?, tod?l galime dr?siai save vadinti tikrais salot? ekspertais.

Šaltibarš?iai – na, kaip visada, nieko labai bloga, bet ir nieko ypatingai gero. Panankamai tiršti, kartu duoda riebaluose permirkusi? (suprask – apkept?) bulvi?. Bet nieko, kaip alkaniems augantiems organizmams – tiko.

Gražiai surežisuota "Forto dvaro" nuotrauka

Cepelinai: kolegos min?jo, kad buvo beskoniai ir tikriausiai pašildyti buv? sušaldyti cepelinai. Ne itin didelis pliusas vietai, kuri skelbiasi kaip tradicin?s lietuviškos virtuv?s restoranas. Užsienie?i? draug? nustebinti lietuviškos virtuv?s šedevrais nepavykt?. Gaila… Kita vertus, vis dar norime tik?ti tuo, kad užsisakant cepelinus iš ?prasto, o ne dienos piet?, meniu – jie b?t? kiek geresni. Juk dažniausiai dienos pietums paruošiama itin daug „pusgamini?“ ir tik tuomet jie šildomi. Kitu atveju – reik?t? pernelyg ilgai laukti savo patiekalo…

Salotos su kalakutiena: viskas gerai, kalakutiena kepta ant groteli?. Bet… visi žinom, kad kalakutas – paukštis ?noringas ir turintis b?d? – labai jau jis sausas. B?tent tokia ir buvo didžiausia to m?sos gabaliuko salotose problema – sausa ir sunkiai ?kandama m?sa. Tai – didelis minusas salotoms, nes sugadintas pagrindinis j? ingredientas. O šiaip – salot? salotose daug ir ?vairi?, deja, kai kurios pavytusios. Dar radom pomidor? ir agurk?. Ir dar padažas su medum bei garsty?iomis.

Galutinis verdiktas – vis d?lto valgomi buvo tik šaltibarš?iai… Bet bandysim dar kart?, nes turim keli? kepsni?, vištienos, dešreli? ir žemai?i? blyn? kupon?.

MENIU: lietuviškas maistas su keletu labiau pasaulietiškos virtuv?s patiekal?.
KOKYB?: pus? b?dos, bet kaip iš „chain’o“ – visai neblogai. Paprastai – meniu patiekalai šiek tiek geresni nei dienos piet? meniu. Užsienie?ius atsivesti galima, nes jie niekuomet neragavo mamos cepelin?, tod?l nežino j? tikrojo skonio. Ir, šiaip ar taip, jie j? tik paragaus…
KAINOS: vidutiniškos. Kadangi pa?ioje Senamies?io širdyje – kiek didesn?s nuo ?prastini?, bet gyventi galima.
ALKOHOLIS: „tradicinis“ bar? alus ir stipresni variantai. Kiek didesnis lietuvišk? stipri?j? g?rim? pasirinkimas (suktiniai, trauktin?s ir pan.).
APTARNAVIMAS: tikriausiai ten dirbantiems žmon?ms moka ne itin daug, nes dažnas b?na popiktis. Kita vertus, pas juos nuolat turist? grupi? iš Lenkijos ir Vokietijos „anšlagai“, plius – keletas lietuvišk? veid?, tai besisukant šioje margoje minioje – nuovargis galb?t ir suprantamas.
VIETA: Pilies g., Vilnius.
INTERNETE: web, FB (beje, FB labai jau neišmanus pas juos).
SUBALANSUOTA: turistams, žmon?ms, pas kuriuos atvažiav? draugai iš užsienio, pasiilgusiems cepelin? ir tingintiems juos gamintis namie arba tiesiog tiems, kurie neranda, kur dar pris?sti.

Nusivylusi,
Degustatori? komanda

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.