Fabai – gero maisto namai labai blogoje vietoje

Savaitgalis buvo linksmas ir oras buvo gražus. Tod?l tam, kad jo pabaiga irgi b?t? pakyl?ta, Degustatori? komandos nar? Mrs.Lovett su dar keturiomis sunkiai iš po šeštadienio linksmybi? judan?iomis v?lyv? piet? ceremonijos dalyv?mis patrauk? gerokai toliau nuo paprastai lankom? viet? (kaip dažnai sakome – miesto už up?s n?ra). Pakeliui buvo prisiminti studij? laikai ir gyvenimas Didlaukio gatv?s student? bendrabutyje, piet?s visada pigioje MRU valgykloje ir keletas smagi? istorij?.

Ir pagaliau atvykome – kavin?/baras/šašlykin? Fabai. Na, žinokit, baisiai atrodo ta vieta iš gatv?s. Kažkokiame vieno aukšto vos ne garaže ar angare, šalia stovi gaisrin?s mašinos, prie pat judrios gatv?s… Tikrai ne A klas?s restoranas su baltom stalties?m ir metrdoteliais. Vis d?lto neišsig?stame ir atsis?dame lauke prie didelio medinio stalo su mediniais suolais. Kiemo restoranas nuo nelabai ak? žavin?i? aplinkini? vaizd? atskirtas didele tuj? tvora iš vis? pusi?, tad s?d?ti n?ra labai nepakeliama.

Kadangi esame gird?j? daug ger? žodži? apie tos vietos išskirtinum? – ant ugnies kepam? m?s?, nei akimirkai nedvejojame, kuri? meniu viet? apži?rin?sime akyliausiai. Meniu ir g?rimus gauname tikrai greitai, ta?iau aptarnavimas stipriai sul?t?ja prisirinkus vos ne pilnam kiemui lankytoj?.

Meniu toje vietoje didelis ir storas. O jame gali rasti nesuskai?iuojam? galyb? patiekal? – nuo sriub?, šalt? ir karšt? užkandži?, iki kepsni? iš visokiausios m?sos ir žuvies, ir, žinoma, ant ugnies kept? patiekal?.

T? patiekal? yra gal koks pusantro puslapio – bent po 2-3 patiekalus iš skirtingos m?sos – kiaulienos, jautienos, vištienos, avienos… Yra ir žuvies pasirinkimas. ?domu tai, kad kainos surašytos už 100 gram? m?sos. Tuomet šalia parašyta, kiek gram? standartiškai sudaro porcij? ir tada – kiek apytiksliai kainuos j?s? išsirinktas patiekalas. Mums ši matematika pasirod? kiek per sud?tinga ir nelabai tinkama sekmadienio pietums.

Ta?iau ?ia pasirinkimas nesibaigia, nes j?s? dar laukia visi garnyrai ir padažai atskirai. Mok?ti už juos irgi teks atskirai. O rinktis v?lgi galima iš nesuskai?iuojamos galyb?s – ?vairiai paruoštos bulv?s, ryžiai, keptos, virtos, marinuotos, šviežios daržov?s, salotos, daržovi? rinkiniai ir t.t. Ir padaž? yra kokie 10-15. Prad?jus gilintis ? meniu, apsisuko galva ir ap?m? panika, kad taip niekada ir negausiu valgyt, nes nesugebu nuspr?sti – noriu troškint? daržovi? ar marinuot? agurk?…

Vis d?lto, po ilg? deryb? pa?ioms sus savimi, sugebame padav?jai išvardinti visus ingredientus ir patenkintos savimi laukiame…
Padažai atkeliauja netrukus. Belieka s?d?t ir ži?r?t ? juos. Geri tie padažai, Adžika netgi labai skani, kiek aštroka, bet nepersistengta.

Laukiame toliau… Apie pusvaland? pralaukus ir jau beveik numirus iš alkio, nes tai buvo pirmas sekmadienio valgis, padav?ja pradeda nešti m?s? milžiniškas l?kštes su nuostabiai kvepian?iu ir atrodan?iu maistu.

Vištiena. Labai geras garnyras iš baklažan? ir pomidor?, tik kaina 7 litai.

Klasikiniai šašlykai. Tie pomirodai su s?riu yra labai neblogas reikalas.

V?l vištiena, tik jau su kitu garnyru.

Ir tikrai – buvo verta laukti, maistas labai skanus, visa m?sa puikiai iškepta, vištienos kr?tin?l? sultinga.

Kalbant apie kainas – kaip jau ir min?jom, tai yra aukštoji matematika. Nes patiekal? pats sau komplektuoji, tod?l gali rinktis pigesn? m?s? ir pigesn? garnyr?. Pavalgyti už 20 lit? galima ramiai. Aišku, geresn? m?sa brangiau kainuoja, mandresni garnyrai irgi reikalauja vieno kito lito, bet kainos tikrai nedidel?s. Tikriausiai kainas dar veikia ir tai, kad vieta yra toli nuo centro.

O pabaigai keletas pastab?: tas kompektacinis meniu yra ir gerai, ir blogai. Gerai, nes gali išsirinkti ne tik savo m?giam? m?s?, bet ir garnyr?. Blogai – nes pavargusiems žmon?ms tai yra grynas stresas ir pasimetimas. Ypa? besilankantiems pirm? kart? ir dar nežinantiems, kurie priedai yra geriausi. Antra, pasakymas „pas mus prasid?jo banketas ir užsisakius maisto dabar, tekt? laukti valand?“ mums nepatinka iš principo. Jeigu nesp?jate apšokin?ti vis?, rinkit?s – arba darot uždar? bali?, arba nedarote baliaus, bet priimate klientus. Arba dar yra tre?ias kelias – didinti personal? ir taip greitinti apsukas.

Išvada: nepaisant keleto nes?kmi?, tai tikrai verta apsilankymo vieta, ypa? tiems, kuriems sukasi galva nuo ant ugnies kepamos m?sos kvapo. Man sukasi, tod?l esu tikra, kad ten dar sugr?šiu.

MENIU: visi ras visko. Pagrindas – ant ugnies kepti patiekalai.
KOKYB?: Tikime, kad viskas šviežia. Kad skanu, tai faktas.
KAINOS: vidutiniškos. Už 20 lit? tikrai prisikirsite.
ALKOHOLIS: visiškas standartas. G?rimai pigesni, nei centro baruose.
APTARNAVIMAS: mergait?s ir berniukai malon?s, bet laukti tenka ilgai. Ta?iau tinginiavimo ir sien? ramstymo bei pasakymo “?ia ne mano staliukas” nepasteb?jome.
VIETA: Ateities g. 21 A, Vilnius
INTERNETE: rasite ?ia.
SUBALANSUOTA: Daug ir skanios m?sos pavalgyti m?gstantiems.

Vasaros nuotaikomis gyvenanti,
Degustatori? komanda

4 Comments

  1. Ot ir ne :) yra ten ir vegetarams visoki? daržovi? patiekal?, miltini? visoki? reikal?. Galima imt ant ieško keptas daržoves. Dar yra žuvies tiems, kas pusiau vegetarai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.