Foxes Lobster & Burger: ?ikagos kulinarin? klasika – jau ir Vilniuje

Sostin?s restoran? padang?je – tikra kulinarin? raketa, kometa ir visiškas g?ris. Mieste atsirado „deep dish” pic?, kildinam? iš pa?ios ?ikagos. Patik?kit, tok? rieb? ir didel? patiekal? gal?jo sugalvoti tik amerikie?iai…

Foxes Lobster & Burger

Štai tokia puiki atkeliauja ant stalo – ši, maža

Atsirado šios ?ikagietiškos picos lankytoj? jau pam?gtame „Foxes Lobster & Burger”, kuris savo gyvavim?, šiaip jau, prad?jo kaip pirmasis Lietuvoje omar? baras, džiuginantis tokiais reikalais kaip „lobster roll”, omar? sriuba ir, žinoma, patys omarai (beje, teigiama, kad viskas ten gaminama tik iš švieži? omar?).

Savo meniu nedidukas restoran?lis, kaip ir suponuoja pavadinimas, tur?jo burgeri? ir ?vairi? kit? patiekal?, bet mes nuo šiol ten eisim pic?. ?ikagietišk? pic?.

Foxes Lobster & Burger

Atpjov?s – pasirodo visas picos grožis

Tai kas ta ?ikagos „deep dish” pica? Kone garsiausia šiame JAV mieste gimusi pica kepama specialioje formoje, kad išlaikyt? aukštus kraštelius. O aukšti kraštai reiškia tai, kad ? vid? galima prid?ti nesuvokiamus kiekius s?ri?, faršo ir pomidor? padažo.

Kai kalbama apie tokius patiekalus – sunku nepasikapstyti j? istorijoje. Kaip teigia Tim Samuelson, tituluojamas ?ikagos kult?ros metraštininku, iki galo n?ra aišku, kur ir kada atsirado „deep dish” pica. Tiesa, dažniausiai minima versija teigia, kad ji apie 1943 m. buvo „išrasta” picerijoje „Unobeigi kad j? suk?r? restorano savininkas Ike Swell(kuris priedo dar buvo Teksaso universiteto amerikietiškojo futbolo žvaigžd?). Kita versija laurus priskiria to paties restorano vyriausiajam šefui Rudi Malnati.

Nepaisant visko, pica iš „Uno” restorano, grei?iau primenanti pyrag? nei ?prast? pic?, netruko pasklisti po vis? miest? kaip kult?rinis fenomenas. Ir net tapo savotišku ?ikagos simboliu. ?domus faktas ir tai, kad kai kurie ?ikagos restoranai savo pusiau keptas picas siun?ia paštu net ? kitas JAV valstijas…

Foxes Lobster & Burger

Išband?m ir užkandžius

Taigi, štai toks reikalas iš už Atlanto pasirod? Vilniuje. Internetai ir pirm?j? Lietuvos nepriklausomyb?s dešimtmet? menantys žmon?s sako, kad toki? ?ikagos pic? b?ta legendin?je „Ritos sl?ptuv?je”, bet jai išnykus – ?ikagos picos išnyko ir iš Lietuvos kulinarin?s padang?s.

Taigi, paragauti šio amerikietiško džiaugsmo ? „Foxes Lobster & Burger” vien? v?lesn? tre?iadienio vakar? užsukame dviese. Užsisakome užkandži? ir vien? maž? ?ikagietišk? pic?. Akimirk? dvejojame d?l omar? sriubos, bet pabijome d?l kiekio. Ir v?liau tik pasidžiaugiame šiuo sprendimu.

Maža „deep dish” pica skirta dviems. Bet… neb?tinai j? sugeb?site ?veikti net ir dviese. Kita vertus, pri?jusi padav?ja n? kiek nesutrinka matydama ne?veikt? pus? picos – iš karto pasi?lo supakuoti išsinešimui. Matyt, ?ia taip nutinka dažnai. Beje, parsinešt? pic? galite valgyti ir šalt?, visai gerai.

Foxes Lobster & Burger

Foxes Lobster & Burger – nedidelis restoran?lis

N?ra k? ir pasakoti, kad „deep dish” picoje plaukia s?ris, jautiena, pomidorinis padažas. Viskas pakankamai sotu, t?su, išraiškinga. Picos padas – traškus ir skanus. Žodžiu, tikras džiaugsmas gomuriui.

Beje, visas šis džiaugsmas jums kainuos 10 eur?. Tikrai padori kaina už tok? g?r?, kur? valgote dviese.

Žodžiu, b?tinai ten eikite. Staliuk? – geriau rezervuokite, nes laisvo galite ir nerasti. Beigi nenustebkite, kad teks palaukti. „Deep dish” pica gaminama apie 40 min. Ir tai yra normalu.

MENIU: visi ten eina lobster’i?, o nuo šiol ir “deep dish” picos
KOKYB?: super
KAINOS: aukštesn?s
ALKOHOLIS: visko po biški
APTARNAVIMAS: lauk?m d?mesio ilgai, bet galiausiai – labai malonus
VIETA: Klaip?dos g. 1-1, Vilnius
INTERNETE: https://www.facebook.com/Foxes.lobster.burger/
SUBALANSUOTA: gerai pavalgyti m?gstantiems

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.