Hot-pot’as Vilniuje: kaip restorane sau vir?m?s Azijietišk? „sriub?“

„InContro Hot Pot“ iš principo gali b?ti ?vardijamas SavasBliudas.lt degustatori? ši? met? atradimu. Oficialiai duris atv?r? rugs?jo pabaigoje jie ne tik mus nustebino, bet ir privert? pasakoti visiems draugams bei planuoti ten su jais nesibaigian?ias vakarienes. Patiko! Labai! Fantastiškai! Kod?l? Nes kai esi visko pertek?s vartotojas, ragav?s šimtus puiki? patiekal?, nori šio to naujo ir kitokio. „Hot pot“ konceptas – b?tent toks.

in-contro-hot-pot-vilnius

Visas grožis ant stalo

„Hot pot“ restoran? (nors š? reikal? galima ?vardinti ir patiekalu) koncepcija kilusi iš Mongolijos bei Kinijos, nors dabar paplitusi ir Tailande, Mailaizijoje, Singap?re, Filipinuose bei kitose šio Azijos regiono šalyse. Esm? – gana elementari. Klientai gauna puod? sultinio, kur? toliau verda ant specialios stale ?rengtos kaitlent?s d?dami ten savo m?gstamus ingridientus, gardindami padažais ir pan. Pagrindin?s „hot pot‘o“ sudedamosios dalys dažniausiai b?na plonai pjaustyta m?sa, j?ros g?ryb?s, ?vairios daržov?s (taip pat ir lapin?s), grybai, azijietiški virtiniai, tofu ir pan.

Visa paslaptis slypi tame – ar patys sugeb?site nepervirti produkt?. Pavyzdžiui, daržov?s jau paruoštame sultinyje verdamos maždaug septynias minutes, tuo tarpu plonai pjaustyti m?sos griežin?liai – ? puod? ?metami vos keturiasdešim?iai sekundži?. Jei pervirsite – m?sa taps nebesultinga ir praras savo skon?.

in-contro-hot-pot-vilnius

Sultinys su grybais jau ant kaitlent?s – belieka prad?ti rinktis priedus

Visas procesas primena ritual? (be to, nuo puod? nuolat kyla garai, tod?l restorane – visuomet šilta), praskaidrinam? džiaugsmo ir susižav?jimo š?ksni?. Dar viena paslaptis tame, jog kas kart? ?sid?j? kiek kitoki? ingridient? – pajusite visiškai kitok? skon?.

Tiesa, jei hot-pot’as n?ra tai, ko nor?tum?te paragauti – meniu yra ir kiek labiau tradiciškai skamban?i? Azijos regiono pavadinim?: ?vairi? sriub?, salot?, karšt?j? m?sos ar žuvies patiekal?. Pavyzdžiui, sviestužuv?s patiekalas jums kainuos 9.90 euro, o vištienos salotos – 6.60 euro. Ši? – n? vieno neragavome, tik sp?jome pasteb?ti, jog si?lomi ir dienos piet?s.

in-contro-hot-pot-vilnius

Aštrusis sultinys: kolegai papuol? raudonasis ?ili pipiriukas – kur? laik? ašarojo…

Kadangi „InContro Hot Pot“ mes pirm? kart? – renkam?s hot-pot’o rinkin? dviems, kaštuojant? 19.99 eurus. Jo sud?tyje – visko po truput?. Didelis krepšelis daržovi?, ? kurio sud?t? ?eina lapin?s daržov?s, kop?stai, grybai, pomidorai, agurkai, agurotis, stikliniai makaronai; kiekvienas gauname po duben?l? gardint? ryži? su daržov?mis ir kiaušiniu; sojos bei austri? padaž?; keturis duben?lius su pagardais ir padažais; makaron? ir ?vairaus tipo virtini?; beigi pasirinkto tipo m?sos. Iš jau paruošt? sultini? renkam?s gryb? ir aštr? (atsargiai, neužtaikykit perkrimsti ?ili pipiriuko).

Ir žinot k?? Labai! Tiesiog labai labai labai. Sultinio pagrindas buvo sodrus ir ryškus, tod?l nesunku buvo susimiksuoti tikrai gard? patiekal?. Džiugesio ir rituališko proceso buvo tiek daug, kad nesibaig? kalbos. O šiluma taip užkaitino skruostus, kad nebuvo šalta gr?žti namo per rudenio dargan?.

in-contro-hot-pot-vilnius

Ir dar gavom tobulai skanios arbatos iš ?vairi? maišyt? žoleli?

Žodžiu, rekomenduojam. J?s tiesiog privalote bent kart? ten užeiti ir išbandyti!

MENIU: hot-pot’ai ir kiti Azijos virtuvi? patiekalai
APTARNAVIMAS: +1000 karmos tašk? už patarimus ir paaiškinimus
KAINA: reik?t? maistui neštis mažiausiai 10 eur? (g?rimai atskirai)
ALKOHOLIS: tradiciškai – visko po biški, nieko labai išskirtinio
VIETA: Gedimino pr. 46, Vilnius
INTERNETE: https://www.facebook.com/InContro.HotPot/
SUBALANSUOTA: šio to nauja pasiilgusiems bandytojams, gurmanams arba apie senas keliones svajojantiems

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.