Kaip mes „Berneli? užeigoje“ laik? leidome

Nejuokaujame, gyvenime kartais pasitaiko visoki? nesusipratim?. Mes jau kelis kartus buvo nuostabioje ?so?iais apkabin?toje tikroje lietuviškoje kar?emoje „Berneli? užeiga“. Kod?l ten buvome ne kart? ir kas ten tokio ypatingo ir ?domaus, štai netrukus ir papasakosime.

Pirmiausia tai apie ne?pareigojim?. Žinote, kaip b?na tais šeštadieni?/sekmadieni? rytais/popiet?mis, kai valgyti norisi, išl?sti iš nam? norisi, o susitikti k? nors paž?stamo n?ra didžiausias troškimas, jus ištinkantis tuo metu? Ir tada norisi kažko ne?pareigojan?io, kur nereikt? eiti gražiai apsirengus. Tai va toki? jausm? vedami mes dar su keliais draugais patrauk?me ? t? ?so?i? interjero maitinimo ?staig? Vilniaus centre – šalia Operos ir baleto teatro, beveik Žem?s ?kio ministerijos patalpose. Tai tikrai nuostabus sutapimas, nes, tikiu, kad jeigu tik b?t? galimyb?s leidusios, restorano (!) šeimininkai b?t? ne tik ?so?ius, ližes ir šakes ?kurdin?, bet ir pl?gus, ak??ias, gyvus arklius, karves ir vištas. Jausmas yra gana keistas, jautiesi, lyg s?d?damas pas senelius kluone. Tai j?s dabar pasakykit – nu kas taip kada nors gyveno? Niekas, tikrai kad niekas.

Na, bet nesvarbu, tiek to, gana ?ia apie t? autentik?. Nesidairome, užsimerki negalime, nes dar reikia perskaityti meniu. Reikia tur?ti kantryb?s, nes meniu neužtenka pervesti, j? reikia atidžiai išstudijuoti, nes jame yra surašyti visi pasaulio patiekalai. Kažkoks košmaras, žinokite, jie turi absoliu?iai vis? Europos virtuv?. Šalia lietuviško kastinio štai, prašau – m?s? taip m?gstamas Kijevo kotletas, salotos su antiena ar krevet?mis, menk?s eskalopai su midijomis ir, žinoma, jau šiuo metu vos ne vis? Lietuvos restorano privalomasis meniu gyventojas – jautienos steikas.

Kadangi akys raibsta ir ne?manoma taip va paimt ir per penkias min išsirinkt, gerokai užtrunkame. Tai yra savotiškas žmogaus kankinimas, nes labai dag visko užsimanai – paskui tenka daug su savimi kovoti, kol atsirenki, k? tu iš ties? valgysi.

Na, bet, kaip sakoma, viskas, kas turi pradži?, turi ir pabaig?. Ragausime „Aštrios Perk?no sriubos“, bulvini? blyn?, užkandžio su keptomis bulv?mis ir lašiša ir dar saldži? blyneli?. Tai aš jums dabar pasakysiu, kad ta sriuba yra tikras velnio išmišlas. Atneša j? labai karšt?, ji tokia nerealiai riebi, bet taip siaubingai gerai tinka sunkioms dienoms, tiesiog ?pu?ia gyvyb?s. Sunku patik?ti, bet sriuba labai skani, aromatinga, jos atneša tikrai nemaž? ind?, nealkanam žmogui labai puikus pasirinkimas norint užk?st, bet neprisivalgyt.

Aštri Perk?no sriuba, 5,90 Lt

Aštri Perk?no sriuba, 5,90 Lt

Toliau keliauja lašiša, kuri, kaip ir matote iš nuotraukos, na visiškai niekuo neypatinga. Toks jausmas, kad gal šefas j? ir band? dar kažkokiomis žol?mis apdoroti, bet na nieko visiškai išskirtinio n?ra. Bendrai pa?mus, bulv?s gerai, lašiša normaliai,  gr?d?ta varšk? irgi gerai, tai labai sk?stis negalime.

Lašiša pasisl?pusi l?kšt?s kamputyje, 8,90 Lt. Tiesa, meniu ji atrodo visai kitaip :(

Lašiša pasisl?pusi l?kšt?s kamputyje, 8,90 Lt. Tiesa, meniu ji atrodo visai kitaip :(

Bulvinius blynus valg? labai išrankus draugas, esantis labai negailestingas visiems, kurie negali elementari? lietuvišk? valgi? pagaminti ko nors nesugadin?. Tai va, tai jis tuos blynus gr?žino atgal restoranui. Suvalg? maždaug pus? blyno iš visos tos kr?vos ir met?. Ragavau ir aš, na, n?ra tokia jau ir tragedija, tiesiog pr?ski tie blynai.

Kr?va bulvini? blyn?, 7,90-8,90 Lt (priklausomai nuo padažo)

Kr?va bulvini? blyn?, 7,90-8,90 Lt (priklausomai nuo padažo)

Ir pabaigai – tie sald?s blyneliai. Kai pama?iau, kiek cukraus pudros ant j? yra, galvojau, kad valgyti to daikto bus ne?manoma. Bet kadangi draugas m?gsta saldumynus, blynai jam patiko, visus suvalg? ir nepratar? nei vieno blogo žodžio.

Blyneliai su varške ir uogomis, 7.90 Lt

Blyneliai su varške ir uogomis, 7.90 Lt

Ir jau visai pabaigai – mes vien? kart? sugalvojom ten paišdykaut ir užsisak?m Creme brulee. Oj, j?s neklauskit. Tai buvo daugiau, nei tiesiog klaida. Tai buvo labai labai labai blogas pasirinkimas. Trise t? daikt? ragavom ir negal?jom suprast, kas ten padaryta. Žinome, kad kai kur š? nuostab? desert? gamina iš milteli?, tai ?ia tikriausiai tie milteliai ir buvo, koki? savait? prastov?j? šaldytuve.

Jeigu klausiate, ar ten eisime dar – eisime. Vien d?l tos Perk?no sriubos. Labai šauni sriuba. Renkantis visa kita b?kite labai atsarg?s ir gerai apgalvokite, ar tokioje vietoje galite tik?tis norimos kokyb?s.

Kaim? prisimenanti,
Degustatori? komanda

MENIU: orientuota ? lietuvišk?, bet gali pasi?lyti vos ne visos Europos ?žymybi?
KOKYB?: tiek, kiek galima gauti iš tinklinio žem? kain? restorano
KAINOS: labai priklauso. Jie kaip ir dedasi žem? kain? maitinimo ?staiga, bet gali rasti ir tikrai brangi? dalyk?.
ALKOHOLIS: Tradiciškai.
APTARNAVIMAS: Mums pasitaik? super mandag?s ir labai besistengiantys padav?jai
VIETA: Prie Operos ir baleto teatro
INTERNETE: http://berneliuuzeiga.eu/
SUBALANSUOTA: kaimo pasiilgstantiems miestie?iams

2 Comments

  1. Šiaip aš apie Bernelius taip neesu visiškai blogos nuomon?s – kainos daugiau nei priimtinos, jei pasirenki gerai gali ir ant teising? patiekal? užtaikyt (kiek jie gali b?ti teisingi tokio tipo restorane), d?l sriub? pritariu kiek esu paragus – visada b?davo neblogos ir tokios tikros, tirštos ir so?ios. Asmeniškai man, daug kart? geriau nei tarkim ?ili kaimas….

  2. Taigi, kad ten be sriub? nelabai yra iš ko rinktis. Ir labai nervina, kai turi sukti galv?, ar “saugus” tas patiekalas :) Asmeniškai man bet kas yra geriau, nei ?iliakas

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.