“Lokys”: gal ir ne geriausia vieta, kai neturi laiko, bet… buvo skanu!

Šiandien v?l buvo at?j?s piet? metas darbe. Ir v?l buvo kil?s amžinas klausimas: “Kur eiti pietauti?”. Atrodo, kad visos “senosios” vietos jau gerokai pabodusios, tod?l išsirinkti nauj? – šiek tiek užtrunka. Gana intensyvios paieškos internete ir keleto draug? patarimai ir pus? ofiso, kurie ken?ia vien jau nuo to, kad dirba su Degustatori? komanda – keliauja ? “Lokio” restoran?, vienoje iš jauki? ir ne k? mažiaus siaur? Vilniaus gatvi?.

“Lokio” restoranas paprastai geriau žinomas kaip kepsni? vietel? nei vieta dienos pietums, bet pastar?j? jie turi, taigi – kod?l neišbandžius. Nors ?prastinio meniu kainos gana aukštos ir ne kiekvienam t?lam tautie?iui ?kandamos (ar d?l to, kad pinigin?je v?jai, ar d?l to, kad “tiek mok?ti už maist? nesamon? – namie pigiau!!!” poži?rio), bet dienos piet? meniu – sk?stis n?ra ko. Sriuba 3 Lt, dienos salotos (šiandien buvo su kalakutiena) – 4 Lt, antras patiekalas (šiandien – ant groteli? kepta vištiena su ryžiais ir šviežiomis daržov?mis) – 8 Lt.

Bet apie visk? iš pradži?… Šiandien karšta. Žiauriai klaikiai nepakeliamai karšta…, tod?l po tikrai trump? diskusij? – nusprendžiam s?d?ti lauke (šiaip ar taip – tai malonumas r?kantiems kolegoms). Bet d?l tokio pasirinkimo netrukus pasigailime: a) m?s? galv? nedengia n? menkiausias pav?sis; b) maisto lauk?me vis? amžinyb?. Mes žmon?s kantr?s, priprat? prie nepatogum?, bet laiko mes NETURIM. Mes gi be perspektyvi? jaun? student? dar esame ir darbo liaudies atstovai. O darbai ? mišk? neb?ga. O ir juos atlikti dažniausiai tur?jome dar… vakar. Taigi, gal? gale, tai, jog piet?s truko daugiau nei valand? – mums visai nepatiko.

Bet… maistas ten geras. Dienos sriuba – daržovi?. Viskas su ja gerai, sriuba ir tiek. Šaltibarš?iai (nepriklausantys prie dienos piet? ir kainuojantys 9 (!) Lt) buvo skan?s. Kiek mat?m – j? buvo daug ir tiršt?, greta – virtos bulv?s. Ir dar visi valg?m vištien?. Smagu ir gera, kad nuo jos jaut?si d?mo kvapas – taip daug geriau, nei keptuv?je kepta ant aliejaus, bet priekab?s kolegos pasteb?jo, kad skonio tr?ko, ypa? keistas buvo padažas – toks iš grietin?l?s, švelnumo ?sik?nijimas. Dar buvo ryži? su kažkokiom smulkintom daržov?m ir šiaip – mork? salotos ala kiniškai (su sezamo s?klom – visai nieko) ir kelios skiltel?s agurko.

Dar su “Lokiu” gerai yra tai, kad piet? metu gira kainuoja tik 1 Lt. Kolegos sak?, kad gal?t? b?t su razinom, bet šiaip skanu ir smagu, kad jie patys t? gir? gamina.

Beje, “Lokys” – vienas iš seniausi? Vilniuje vis dar veikian?i? restoran?. Tokiu pa?iu pavadinimu šis žv?rienos kepsni? restporanas veikia nuo 1972 m.

MENIU: specializacija – kepsniai (jei tiksliau – žv?rienos kepsniai).
KOKYB?: net tuomet, kai tai tik dienos piet?s – puiki!
KAINOS: dienos piet? meniu – gali b?ti net pigesnis nei daugelyje kit? viet? Vilniaus senamiestyje, bet a la carte (?prastinio meniu) – kiek didokos. Kita vertus, už kokyb? dažnai reikia ir susimok?ti.
ALKOHOLIS: gan?tinai “tradicinis” bar? g?rim? meniu.
APTARNAVIMAS: kiek gird?jome – ne dienos piet? metu viskas gerai, bet kaip patys patyr?me savo kailiu, per piko metu gali tekti luktel?ti.
VIETA: Stikli? g. 8 (greta žavaus meškino skulpt?r?l?s), Vilnius.
INTERNETE: web, FB.
SUBALANSUOTA: m?s? dievinan?ioms asmenyb?ms, už ger? žv?rienos kepsn? – nepagail?sian?ioms pinig? arba, dienos piet? metu, ?vairaus plauko prašalai?iams. Beje, jie ten rengia vyno degustacijas, o kartais pietauti gali skambant gyvai muzikai. Kas yra gražu.

Mirštanti iš karš?io, bet soti,
Degustatori? komanda

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.