„Miško užeiga“: nesuprantamas ?enach? gamybos metodas ir vestuvin? „plaš?iadka“

Tikriausiai, jau sp?jote pasteb?ti, kad Degustatori? m?s? komandoje yra tikrai ne vienas. Visi m?gstame skaniai pavalgyti, tiesiog, vieni labiau rizikuojame, o kiti – ne. Žodžiu. Yra tokia užeiga. Vadinasi ji „Miško užeiga“, o j? atrasti galima pravažiavus Saul?tek? (dar toliau nei tolimoji Kam?iatka) ir judant link VU Botanikos sodo. Sodas, beje, jei dar nebuvote, tikrai vertas d?mesio. Ypa? pavasario / vasaros / rudens koncert? met?.

? vien? toki? paskutini?j? sezono koncert? išsiruoš?me mes. Vakarai žvarb?s, valgyti po darb? norisi, toli važiuoti tingisi, o ir laiko kažko ieškoti – ne tiek jau ir daug. Tod?l padar?me, tikriausiai, pat? papras?iausi? pasirinkim?, kok? tik buvo galima sugalvoti. Skamb?jo jis maždaug taip: „Ži?r?k, kažkoks kabakas. Mašin? šalia stovi, tai gal nebus labai blogai…“.

Buvo.

Po gan?tinai intelektualaus gan?tinai klasikin?s muzikos koncerto keturios sužvarbusios merginos ?linguoja ? vakarui pasiruošusi? „Miško užeig?“. Žvilgsniais nulyd?tos treninguot?, degtin? gerian?i? vyriški? ir net nepasteb?tos poros besiglaustan?i? poreli?, s?dame prie milžiniško medinio stalo, kuris labiausiai tikt? „?ili kaimo“ serijos restoranui. Neb?tume moteriškos lyties atstov?s, jei laukdamos meniu lengvai „neišsidergtume“ iš „Miško užeigos“ aplinkos: „Mergooosss… Kokios užuolaidoooosss!!! Jei vestuves šv?sti, tai tik ?ia!”.

misko uzeiga, vilnius (4)

Taip vadinamas ?enachas. Suskilin?jusiame puodelyje.

Didel? sal?, medis, akmuo, rožin? spalva, kvarbatkos, dideli mediniai stalai, dirbtin?s g?l?s, koks tai židinys, veranda… Dar, beje, plakatas skelbiantis apie gyvos muzikos vakarus. Žodžiu, visko labai daug. Plius, kol mes ten atsibastome visi prieš tai stov?j? automobiliai sp?ja pasišalinti, tod?l didžiul?je sal?je nuo m?s? kalb? girdisi aidas. Degustatoriai niekuomet nem?go labai pergr?st? viet?, bet kai pokalb? galima gird?ti kitame baro gale – nesmagu.

Beje, nežinome k? kiti nugirdo iš m?s? šnek?, bet apie m?s? nuogirdas b?t? galima parašyti atskir? roman?. Pasirodo, svetim? žmoni? gyvenimuose vyksta labai daug intrig?, labai daug moter? yra kal?s, o visi vyrai geria ir neša pinigus iš nam?. Ir dar vyrai susiranda kit? kali?.

Taigi, maistas. Meniu gan?tinai ?vairus ir kupinas pa?i? ?vairiausi? dalyk?. Iš m?sos bei šašlyk? gausos (o ir prieš tai stov?jusi? automobili? kiekio) sp?jame, jog ten visi važiuoja b?tent to. Deja, gal m?syt? nuo žarij? „Miško užeigoje“ ir skani, bet mums jos paragauti neteko. Jei atsiras kažkas, galintis tai patvirtinti šios ?žvalgos komentaruose – pažadame nuvažiuoti dar kart?.

misko uzeiga, vilnius (5)

Salotik?s su majonezu. Daug majonezo.

Vakaras ir šašlykiukai nebekep?, o tai reiškia, kad teko rinktis lietuvišk?, maišyt? su visu kas tik šauna ? galv?, meniu. Nuovargio paskatintas bandos jausmas taip jau nul?m?, jog masiškai buvo užsisakyti du patiekalai. Salotos užkandai ir ?enachai. Kainos, beje, buvo stulbinan?iai mažos, tod?l kritika maisto atžvilgiu reiškiama su šiokiu tokiu pasimetimu. Tikriausiai, negali tik?tis, kad mažiau nei 10 Lt kainav?s ?enachas bus tobulai geras…

Tiesa, kad bus taip blogai – irgi nesitiki.

Žodžiu, remiantis „Miško užeigos“ vir?jos nuomone, ?enachas yra gaminamas taip. Daaaaug bulvi?, sultinys, keletas riebios m?sos gabaliuk?. Viskas gaminama – atskirai. Užsisakius klientui – sudedama ? ?enachin? puodel?, smulkiai vos vos (tikrai – vos) užtarkuojama mork?. Tada puodelis keliauja ? orkait? (ar kažk? panašaus) – pašildoma. Ir tiek. Sp?jam, kad šild? ilgai, nes buvo labai karšta ir viršutin?s bulv?s buvo padži?vusios, bet apatin?s – dar nepraskydusios. Ai, ant viršaus dar petražol?s ir ?esnakas.

Beje, puodelis b?tinai turi b?ti kuo labiau suskilin?j?s.

Tai va taip. Jokio visa jungian?io vienio. Tiesiog sultinyje paskirai plaukiojan?ios labai stangrios bulv?s ir m?sa. Gerai, kad vaikyst?j nem?gom moli?g? ir cukinij?. Dar tuomet išmokom, kad tokio pob?džio patiekalus kartais išgelb?ja viso ko sutrynimas. Žinoma, kol žaid?m ir band?m šakute susimaigyti bulves – gerokai užtrukom ir nelabai supratom, kam tiek vargti. Situacija – pager?jo. Gal? gale, ieškodamos dar išradingesni? patiekalo valgymo b?d? – d?jom j? ant duonos. Buvo visai skanu, bet d?l to reik?jo padirb?ti (prieskoni? beje, net ir man, beveik nevalgan?iai druskos – taip pat reik?jo).

misko uzeiga, vilnius (8)

O tai k? veikt, kai taip „šaunu“ viskas…

Salotos. Na, su krevet?m. Aišku ne tom tikrom, bet ir šaldytos taip pat vadinasi. Na, bet kaaaam tieeeek majonezo? Jos beje, buvo ne tokios pretenzingos, nes iš salotos lapo, šaldytos krevet?s ir majonezo, tikriausiai, labai daug stebukl? ir negali, žmogus, tik?tis.

Dar, beje, išband?m ir seniai ragaut? karšt? al? su sirupu. Žinom, kad tokius, b?na, žmon?s m?gsta. Ypa? žiem?. Gal ir viskas gerai, bet mes tik prisimin?m, kod?l toki? seniai neg?r?m. Alus turi b?ti šaltas ir, geriausia, be sirupo (nes retas kuri sugeba paslankiai susilieti bei sukurti unikal?, ta?iau ne iššaukiant? skon?). Šis buvo karštas, kartus ir raudonas.

„Miško užeigos“ rezium? tokia, kad tik?j?si netik?tai atrasti Vilniaus pakraštyje puiki? viet? nors kiek pab?gti iš miesto (o apie tokias, tuose kraštuose, oij kokios legendos seniau sklisdavo), radome tiesiog eilin? valgykl? / zabegalk?. Remiantis kain? lygiu, m?nesio pradžioje studentai sau tur?t? leisti ten užsukti. Gal d?l to ji ten ir yra. Beje, dar kart? primename (viltis miršta paskutin?), jei žinote apie ten besan?ius skanius šašlykus – sakykit dabar, arba tyl?kit per amžius. Mes su malonumu rastume dar kelias vietas šiame mieste arba aplink j?, kur juos daro gerai.

Lengvai nusivyl?,
J?s? Desgustatoriai

5 Comments

  1. Na, kiek ten teko b?ti (kelis kartus), tai esu ten valgiusi vištienos šašlykus su slyvomis ir šonine (matyt, tur?dama nuojaut?, nedariau joki? užsakymo variacij?) ir nei karto nenusivyliau. Už karšt? ir tikrai sot? patiekal? 15 Lt sumok?jusi neikart nesigail?jau.
    Bet, taip, kontingentas ten ?domus, dominuoja didžiausia Lietuvos tautin? mažuma, interjeras – atitinkamas.
    Taigi, jei dar nor?site tiesiog so?iai pavalgyti, manau, kainos ir kokyb?s atžvilgiu tai n?ra pati blogiausia vieta.

  2. Juste, aciu uz komentara!!! Vistienos saslykas uz 15 Lt tikrai skamba gerai! Jei dar kada iki Botanikos sodo vaziuosim – butinai uzsuksim paragauti! :)

  3. Daznai ten valgome,buna ir kurjozu,vien del saslyku ten vaziuojam,kartais nustebina,kai sventes,ar siaip daugiau zmoniu,buvome per motinos diena,zmoniu jura,laukeme ilgokai,bet tai suprantama.Saslyku porcijos buvo mazesnes,matesi akivaizdziai,musu draugai pavelave ir uzsisake saslyku,ju porcijos au buvonormalios,nes vakare maziau klientu liko,tai buvo galima ir normaliau patiekti.porcijos padidejo,ir darzoves jau tvarkingiau sugule i lekste.Bet saslykai puikus

    s

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.