Pagaliau Vilniuje turime puiki? falafeli? ir humuso viet? – ZATAR!

Ir at?jo ta diena, kai Savo bli?do komandos nuomon?s išsiskyr? kaip diena ir naktis. Kai viena degustatori? tiesiog ?skrido su belenkokiu džiugesiu pasakodama apie nauj? humuso ir falafeli? viet? „Zatar“, kitos dvi tesuburb?jo: „Žinom, valg?m, falafeliai guminiai“.

B?tent tod?l aš dabar pabandysiu jums ?rodyti, kad jos nei teisios, nei k? supranta (kažkur fone skamba pikdžiugiškas juokas). Juk ir ragavo išsinešimui…, o kaip gali teigiamai vertinti maist?, kur? laik? pragul?jus? d?ž?je. O dar tok? jautr? „gul?jimui“, kaip falafeliai. Gruzdinto, vis dar karšto maisto iš esm?s negalima „uždaryti“…

Taigi, „Zatar“ yra jau apysenis vegetariškas restoran?lis Vokie?i? g. J? meniu pagrind? sudaro Artim?j? Ryt? gatv?s maistas – jau mano min?tas humusas, falafeliai su ?vairiais (ne?tik?tinai fantastiškais) padažais ir daržov?s. Pita, g?rimai ir kiti panašaus tipo reikalai – greta. Beje, turi (kartais) ir bachlavos, kas taip pat yra gana fantastiška.

ZATAR_falafel and hummus (3)

Štai toks tas falafelis su humusu, padažais ir daržov?mis. Buteliuke, beje, berž? sula.

„Zatar“ jau sp?jo pam?gti ir ne vienas arabiškus kraštus išmaiš?s keliautojas. Gand? paskatintas pirmasis srautas jau kiek sumaž?j?s, bet žmon?s vis dar traukia ?ia tiek dienos piet?, tiek naktipie?i?. Juk dirba „Zatar“ ir po vidurnak?io. Ir šiaip, iš esm?s jie užpild? „skyl?“ lietuvišk? restoran? sferoje. Toki? restoran?li?, zabegalki? ir kiosk? – pilna visame pasaulyje, bet taip iki šiol ir nebuvo Lietuvoje.

Beje, kalbant apie kainas, jos šiame restoran?lyje net labai „reasonable“. Falafeli? su humusu gausit už 5 eurus ir tikrai so?iai pavalgysit. O jei dar greta bus rytietiško jogurtinio g?rimo ayran, kurio tikrai tur?jote ragauti, jei bent kart? buvot ?k?l? koj? ? Turkij? – piet?s (arba vakarien?) tampa mini puotele.

Interjeras - hipsteriškai mielas ir skandinaviškai apgalvotas.

Interjeras – hipsteriškai mielas ir skandinaviškai apgalvotas.

Už 5 eurus jums paduos švieži? daržovi?, humuso ir traškut?li? išor?je, bet minkšt? viduje, falafeli?, k? tik iš skrudintuvo. Beje, galit gauti ir falafeli? pitoje arba, pavyzdžiui, tik humuso su daržov?mis. Kas man ypa? patiko – padažai… Šiek tiek papriekabiav? prie prie ankšto baro dirban?i? besišypsan?i? žmoni? – išsirinksite labiausiai patinkant?. Turi j? nuo aštrok? iki lengvu?i? jogurtini? su agurkais ir kitais prieskoniais.

Tradiciškai falafeliai dažniausiai yra laikomi gatv?s arba greitu maistu. B?tent tod?l – dažnai pateikiami pitoje, lyg kokioje kišen?je, kuri? patogu imti „išsinešimui“. Patys falaefeliai, jei niekada neteko susidurti – tai avinžirni? kamuoliukai, kepami aliejuje. Dabar daug kas juos naudoja kaip pakaital? m?sai.

Šalia falafeli?, kaip ir „Zatar“, visame pasaulyje dar gausit visoki? padaž? ir daržovi?. Kartais jie pateikiami užkandži? rinkiniuose, kartais – kaip individualus patiekalas.

Užsisakius visko - klasikinis ayran greta.

Užsisakius visko – klasikinis ayran greta.

„Zatar“ falafeliai ir humusas yra nuostab?s tuo, jog gaminami vietoje. Dar niekada neteko pataikyti ten ant kažko ne itin šviežio. O tam, kad mano kolegi? iš SavasBliudas.lt jie nesužav?jo, manau, nemaž? ?tak? tur?jo tai, kad užsakyti, dar karšti, buvo supakuoti ? d?žut?, parnešti namo, luktel?j? ir tik tuomet ragauti. Taip jau yra, kad ne vienas skrudintas patiekalas, praleid?s dar šiltas kur? laik? d?ž?je – tampa nebe toks traškus. ?prastai tokius reikalus reikia valgyti iš karto. Arba vietoje, arba vos iš?jus pro duris ? gatv?.

Beje, pati populiariausia versija sako, falafeliai kilo iš Egipto. ?ia juos gamino ir valg? krikš?ioni? kopt? bendruomen?. O kadangi Aleksandrija tuo metu, tikriausiai, buvo vienas iš tarptautiškiausi? miest?, tiek ir pats patiekalas, tiek ir jo pavadinimas pasklido po vis? arab? pasaul?. B?tent tod?l dabar falafeliai laikomi ne kurios vienos šalies, bet viso Artim?j? Ryt? regiono patiekalu.

MENIU: Artim?j? Ryt? gatv?s maistas – humusas ir falafeliai
DIENOS PIET?S: kaip ir n?ra, bet tam puikiai tinka pagrindinis meniu
KOKYB?: dalies Degustatori? širdis džiaugiasi
APTARNAVIMAS: gana greitai ir su šypsena
KAINA: palyginus su gaunama kokybe – labai puiku, falafel? gausit už 5 eurus
ALKOHOLIS: šito kažkaip neieškojom, nenustebtume, jei neb?t?
VIETA: Vokie?i? g. 9, LT-01130 Vilnius
INTERNETE: https://www.facebook.com/zatarfalafel/
SUBALANSUOTA: ir skubantiems, ir besim?gaujantiems, ir pasiilgusiems, ir ieškantiems

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.