Amerikie?iai turi nesuvokiam? galyb? ir gausyb? maisto, o vienas iš šauniausi? savaitgalio užsi?mim? yra vykti valgyti brunch‘o – v?lyv? pusry?i?, bet dar ne piet?. Tokie per vidur?.
Jeigu iš vakaro švent?te, praktiškai privaloma yra prie maisto užsisakyti dar ir Bloody Mary arba Mimosa.
Ir tikrai taip – kava yra nešiojama b?tent taip, kaip j?s mat?te filmuose, nors tai ir n?ra pakel?s užkandin?s. Taigi, nusiperki kavos, susimoki kokius maždaug 4 dolerius ir tai reiškia, kad tau ?ia kava nesibaigs tol, kol pats nepasakysi, kad gal jau gana. V?l ir v?l prie tav?s prieis padav?ja su kavinuku ir pasi?lys ?pilti dar.
Pusry?i? ?vairov? pribloškia. Jeigu pas mus nieko be nykios kiaušinien?s su šalia papjaustytomis trimis riekel?mis agurko ir dvejomis skiltel?mis pomidoro sugalvoti galvel?s neišneša, tai Amerijoje galima apsiverkti tiek pama?ius meniu, tiek patiekalus.
Pat? pirm? ryt? Amerikoje mane nusivež? brunch‘o ir tai buvo kažkoks kosmosas, niekada ne tik kad Lietuvoje, bet ir tikriausiai Europoje man nematyta pusry?i? išmon?.
T? dien? rinkom?s kelis patiekalus, abu su poached eggs – be lukšto virtais kiaušiniais.
Pirmasis variantas buvo su kale – lapiniais kop?stais, taip pat grybais, ?vairiomis s?klomis, kažkokiomis kruopuomis, salotomis ir granatais.
Antrasis patiekalas buvo su tais pa?iais kiaušiniais, lašiša, bulv?mis, svog?nais, salotomis, krapais.
Kaina su kava yra maždaug 15 doleri?.
Žodžiu, nesuvokiama ?vairov? ingredient? ir viskas puikiai dera. Ir nuostabu yra dvi valandas s?d?ti kavin?je, l?tai valgyti, gerti kav? ir m?gautis laisvadieniu.
Antroji brunch‘o vieta buvo ne šiaip sau, o labai lankytoj? pam?gta ir puikiai vertinama tiek Trip Advisor, tiek Yelp – San Franciske esanti Sweet Maple.
?ia galite užmesti ak? ? meniu – v?l pribloškia pasirinkim? ?vairov?.
Š? kart? renkam?s Hemingv?jaus kiaušinius (?domiai skamba) ir plakt? kiaušinien? (scrambled eggs) su ribeye steiku.
Hemingv?jaus kiaušiniai yra mažiau žinomas Benedikto kiaušini? brolis, tik vietoj kumpio ?ia rasite lašiš?. Taip pat šalia l?kšt?je puikuojasi ir nerealiai skanios bulv?s, ir ne bet kokios – o ?vairi? r?ši?, ir mums ?prastos, ir saldžiosios, ir m?lynosios ir dar neaišku, kokios. Superin?s bulv?s, pakelia patiekal? ? dar kit? lyg?.
Kiaušinien? su steiku irgi buvo puiki, steikas supjaustytas juostel?mis, pakeptas, tada sumaišytas su kiaušiniene. Dar šalia buvo aštrus padažas. Ir tos pa?ios puikiosios bulv?s.
Dar smagu buvo šalia l?kšt?se rasti vaisi?.
Kaip mat?te iš meniu – kainos tikrai ne pa?ios mažiausios, sud?jus mokes?ius ir arbatpinigius, gaunasi apie 20 doleri? už patiekal? be kavos. Bet d?l galimyb?s valgyti tokius pusry?ius verta gerokai pataupyti prieš vykstant ? Amerik?. Ir ?domiausia, kad prie kavin?s nuolat stovi gyva eil?, mes lauk?me kiek ilgiau nei pusvaland?, kol gavome staliuk?.
Prisipusry?iavusi,
Degustatori? komanda