Totori? 5: visiškai nauja ir visiškai gera vieta Vilniaus centre

„Savas bli?das“ gavo labai intriguojant? pasi?lym? apsilankyti naujoje vietoje Vilniaus centre „Totori? 5“. Buvome informuoti, kad maistas ten puikus, o kainos – labai maloniai džiuginan?ios.

Nieko nelauk?me ir jau kit? dien? nuvykome išsiaiškinti, ar ta naujoji vieta tikrai verta m?s? ir j?s? d?mesio.

Vis? pirma, Totori? g. penktu numeriu pažym?to namo pusr?syje yra buv? galyb? visokiausi? maitinimo ir girdymo ?staig?, daugelis iš j? išnyko lyg d?mas ir niekas jau nepamena t? viet? pavadinim?. Visai neseniai mus ten džiugino paj?rio nuotaikos – ten buvo ?suk?r?s „Klaip?dos Senamiestis“. Akivaizdu, kad Totori? gatv? jiems neatneš? laim?s, tad nuo 2013 met? gruodžio ten jau yra nauja vieta.

Pavadinim? ?vertinome labai kritiškai – gatv?s pavadinimas ir namo numeris n?ra labai k?rybiškas sprendimas, tad vidun ?jome su nerimu širdyse.

Interjeras nuo buvusios kavin?s pasikeit?s nedaug, plytel?mis klotos grindys gal ir praktiškos, bet jau tikrai n?ra jaukios. Viduje šalta ir lankytojai tik du, bet grojo visi pasaulio šlageriai – nuo Edith Piaf iki Depeche Mode – tai šiek tiek gelb?jo situacij?.

Tiek apie nelabai gerus dalykus, o dabar apie vertus d?mesio, o tai yra aptarnavimas ir maistas. Padav?jas buvo ne?kyrus, bet paslaugus ir malonus, tik buvo labai juokinga, kai jis band? paaiškinti, kokios salotos sudaro patiekal? „salotos su Parmos kumpiu“. Sak?, kad „salot? mišinukas“, kuriame yra „žalios salotos, gaivios salotos, rukola ir m?lynos salotos“. Ok, kad ir koki? spalv? tos salotos, rizikuojame.

Dar sugalvojome išbandyti dienos sriub?, kuri t? dien? buvo špinat? su m?sa ir kelet? kepsni?, apie kurios jau buvome informuoti iš anksto ir gav? labai geras rekomendacijas.

Sriuba kainavo pigiai ir buvo skani, nelabai daugiau kažk? galima apie j? pakomentuot, gal tik tiek, kad smagu, jog sriub? jie verda ne tik darbo dienomis, bet ir savaitgaliais.

Kepsniai reikalauja platesnio aptarimo ir saujel?s kompliment?. Vis? pirma, visi kepsniai yra patiekiami ketaus l?kšt?se, t.y. tie metalo gabalai yra pašildomi ir dar koki? valand? išlaiko šilum?, be to, ? jas sud?tas maistas dar kur? laik? pats sau kepa, net ir atneštas ant stalo. Labai smagus ir sveikintinas sprendimas.

Antra, kainos tikrai yra labai mažos – po 15-16 lit? už patiekal?. Šiais laikais Vilniuje pador? maist? už toki? sum? rasti yra tikrai labai sud?tinga. V?lgi, iš pradži? ži?r?jome ?tariai, nes negali žmogus tik?tis kažko ypatingo už 15 lit?, juo labiau – kepsnio.

Kepsnys iš kiaulienos, 15 lit?

Kepsnys iš kiaulienos, 15 lit?

Tai va, mielieji, mes labai klydome, nes kepsniai yra verti pagyr? – m?sa gerai pakepta, smagios daržov?s šalia ir bulvyt?s, kurios šiaip tai yra silpniausia patiekal? dalis. Si?lome jas pakeisti arba apkeptomis bulv?mis su lupena, arba belgiškom bulvyt?m. Arba dar kuo nors, bet tik ned?ti t? baisi? šaldyt?, kurios yra dabar. Ir pakelkite kain? litu, jeigu d?l to patirsite papildomas išlaidas.

Jautienos kepsnys, 16 lit?. J?s nepatik?site, bet jautiena buvo minkšta!

Jautienos kepsnys, 16 lit?. J?s nepatik?site, bet jautiena buvo minkšta!

Salotos ir su Parmos kumpiu buvo viso ko pripildytos salotos, ir s?rio ten buvo, ir ?vairiaspalvi? salot?, ir kitoki? g?rybi?. Bet nesiskund?m, nes all in all – buvo skanu. Ir kaina labai gera, gal kokie 11 lit?.

IMG_20131208_191730

Salotos su Parmos kumpiu už gal kokius 11 lit?

Sumuojant, tai labai šauni vieta studentams ir taupantiems, mergin? ten vestis šventinei vakarienei tikrai nepatariame, bet šiaip maistas yra tikrai vertas t? keliolikos lit?. Jeigu kainuot? brangiau – tada prad?tume kabin?tis prie detali?, bet dabar viskas ok, eikite ten ir ragaukite.

Visokiariopos s?km?s ir ilgiausi? met? šiai vietai!

P.s. B?kite geri, pakeiskite meniu dizain? – atrodo tragiškai, kaip kokioj Joniškio kavin?je.

Naujoves bandanti,
Degustatori? komanda

5 Comments

  1. Visiškai neverta, na nebent dienos pietums. Vakarienei po darbo, jei darf nori kažko ypatingiau, tikrai š? vieta n?ra verta. Vakar buvom, at?jom apie 18val, tai burgeri? jau nebegavom, ty nor?jom trij?, tur?jo tik vien?… kas per vadyba… Burger? atneš? maždaug 20min anks?iau nei kitus patiekalus, tad žmogus valg?s burger? jau buvo pavalg?s kai visiems kitiems atneš? j? patiekalus – labai nemalonu ir nejauku. Burgeris buvo nei tai šaltas nei tai karštas, ty m?sa karšta, o bandel? net nepasivarginta pašildyti, draugai valg? kepsnius, sak? buvo pr?skoki. Paskui užsisak?me deserto, vis? pirma nustebome kai desert? meniu pamat?me vien? vienintel? kriauši? pyrag?, o kai j? atneš? nustebome dar labiau – kažkoks suplotas, sutr?kštas, geltonos spalvos neaišku kas… Nepatiko, tikrai daugiau neisiu.

  2. Tai li?dna tuomet, jeigu kokyb? krenta. Mes buvome dar kart? nu?j?, valg?me maždaug t? pat?, bet laukti teko daugiau, nei 1 val. maisto. Tai kažkaip atrodo visiškai nepriimtina.

  3. Aš rekomenduoju, mes švent?me gimtadien? viršuje, palaukti teko ( m?s? buvo koki? 15) bet tikrai buvo verta! Mus papirko patiekalai karštose l?kšt?se tikrai ispudinga ir skanu ;)

  4. O mums visai patiko. Chebra, parodykit man dar nors viena vieta paciam Vilniaus centre, kur galima uz 15 Lt gauti, sakyciau, tikrai ispudingai cirskanti patiekaliuka – busiu labai dekingas. Man kazkaip ir maisto laukti neteko, ir siaip niekas neuzkliuvo. Gal pasiseke ;) tikiuosi, jie islaikys ta pacia kokybe ir toliau. Linkiu sekmes jiems ir tikrai nueisiu vel kada prie progos.

  5. Na negaliu neprisikabinti “Visokiariopos” …. (facepalm)

    O mums kiek teko lankytis šioje kavin?je niekad neteko perdaug nusivilti. Skanu, pigu ir atitinkamai greitai. Tiesa per pietus užsisakant ne dienos pietus teko luktel?ti, bet jei niekur neskubi juk nesunku :) O d?l padažo, kuris tiekiamas prie vištienos kulšeli?, išvis gal??iau numirti :) Žinoma tobul?jimui rib? n?ra, tad keep it goin’!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.