„Varenyky“: ukrainietiška virtuv? at its best + tobuli virtiniai

Virtiniai. Jei esate iš kurio kito Lietuvos regiono – šis žodis jums, tikriausiai, nieko nereiškia. Bet jei j?s – aukštaitišk? šakn?, suprasite, kokia spalvinga skoni? palet? gali jame gl?d?ti (žinoma, tik tuo atveju, jei j?s? mo?iute, mama ar teta – buvo atsidavusi nam? šeiminink?, puikiai išmaniusi virtini? paslaptis). Ir jei j?s esate b?tent toks žmogus – niekuomet nepraleidžiate progos paragauti vis? virtini? pusbroli?. Pradedant kold?nais, chinkaliais, pierogi‘ais, ravioliais, pelmeniais ir, žinoma, varenykais.

varenyky vilnius

Slow food – tavo pasirinkimas, sako pirmasis meniu puslapis

Ir b?tent tokiu atveju – turime jums puiki? žini?! Vilniuje visai neseniai duris atv?r? nauja ukrainietišk? virtini? vieta – „Varenyky“. Atsidar?, beje, Švitrigailos gatv?je, taip dar labiau prapl?sdama kulinarinio Vilniaus žem?lap?.

„Varenyky“ jums gali pasi?lyti ne tik išties puiki? virtini?, bet ir kitoki? ukrainietišk? patiekal?. Taip jau nutiko, kad mes ? š? restoran?l? užsukome kaip tik po vizito šioje šalyje, tod?l nemaža dalis pavadinim? meniu (ypa? t?, kurie sužav?jo ukrainietiškoje virtuv?je) glost? ak?. Tiesa, š? kart? ragavome tik barš?ius ir virtinius, bet tikrai dar gr?šime išbandyti ir kit? patiekal?.

varenyky vilnius

Interjeras – kuklus ir paprastai beigi neperkrautas

Pirmiausia ? stal? atkeliauja ukrainietiški barš?iai. Mažesn? porcija… Puik?s. Tikrai puik?s ir verti savo kainos. Tiesa, tie, kuriuos gamina kitas ukrainietiškas restoranas – „Borsch“ – mums patinka vos vos labiau, bet skirtumas n?ra didelis (tai kas labiau patinka „Borsch“ – kiek didesnis tirštumas ir stipresnis sultinio skonis, kuris, sp?jame, kyla iš kad ir nediduko gabal?lio šonin?s).

varenyky vilnius

Barš?iai. Ir tai yra vadinama maža porcija… ;)

Virtinius renkam?s pasitik?dami padav?jos rekomendacija. Su žolel?mis ir varške bei m?sa ir grybais. Tiesa, j? rasite pa?i? ?vairiausi? – su m?somis, su varšk?mis, grybais ir pan. Stangri tešla ir tikrai „naminis“ ?daras. Puik?s padažai – tik papildo vis? džiuges?.

varenyky vilnius

Puodyn? su virtiniais atkeliauja štai taip

Tiesa, kiek sud?tinga valgyti. ?prastai tokiose puodyn?se pateikiami pelmeniai (tie mažieji kold?niukai), kuriuos lengva išsigraibyti šakute ir suvalgyti vienu k?sniu. Tuo tarpu virtinius – norisi atsipjauti ir valgyti mažesniais gabal?liais, o siauroje puodyn?je – tai sud?tingoka. Bet… juk tai tik smulkmena!

varenyky vilnius

Ir tada pasitinka didysis džiaugsmas. Ten ant viršaus, beje, svog?nai

Dar ? stal? kiek anks?iau prieš vis? maist? atkeliauja ?sotis baltosios duonos giros. Jei jau užsuksite – rekomenduojame.

Beje, pats restoran?lis – labai paprastas ir net kuklus, su keletu ukrainietišk? akcent?. Kainos išties nesikandžioja, o padav?ja – sutinka su šypsena. Tiesa, ?domu ir tai, kad galite tik?tis aptarnavimo rus? kalba. Tai gali akimirk? nustebinti, bet jokiu b?du neturi piktinti. Smagu, kai iš sve?ios šalies atvažiav? ir pas mus bandantys ?sikurti žmon?s kuria savo verslus! ?gudimas kalb?ti lietuviškai – ateis su laiku.

varenyky vilnius

Ir dar viena virtini? porcija – šie buvo su žolel?mis ir varške. Sako, vieni populiariausi?

? „Varenyky“ dar tikrai gr?šime. B?tinai užsukite ir j?s – tokioms vietoms reikia pad?ti išlikti!

MENIU: ukrainietiškos virtuv?s patiekalai
APTARNAVIMAS: +1000 karmos tašk? už šypsen? ir patarimus
KAINA: vienas žmogus gali tilpti ? 10 eur? už sriub? ir virtinius

ALKOHOLIS: išbandykite ukrainietišk? degtini? bei užpiltini? su užkandukais
VIETA: Švitrigailos g. 11A, Vilnius
INTERNETE: https://www.facebook.com/varenyky.vilnius/
SUBALANSUOTA: kokybišk? virtini? pasiilgusiems, atostogas Ukrainoje prisiminti norintiems ir kažko naujo ieškantiems!

One Comment

  1. Aplinka tragiška. Patiekalai – dar trgiškesni, ypa? šios ukrainienie?i? šeimos išreklamuoti barš?iai, kurie anot j?, yra verdami iš 5 m?sos r?ši?, bet atvykus j? paragauti, mus aptarnavusi savinink? dukra, jos paklausus pavardinti tas m?sos r?šis – niekaip negal?jo atsakyti ? m?s? klausim?. Kai paragavau – supratau, kod?l ši negal?jo pavardinti iš kokios m?sos yra verdami šie “ barš?iai „. Ten plaukiojo keli? r?ši? “ sasyskos “ ant kuri? nuovyro buvo išvirtos kaškokios pamazgos… Varenykai – irgi beskoniai. .. Kainos – nemenkos …Einanat ? ši? užeig? – labai gerai pagalvokite …

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.